Witam i Błagaaaam o pomoc

Witam mam taki problem
Złoźyłem sobie komputer celeronka 2.8 ghz oparty na rdzeniu pentiuma 4 karta grafiki to geforce 6600 pamiec ram 512 400 mhz i płyta msi 775 neo–v2
wszystko dziala sprawnie gierki smigaja ale mam jeden problem
Jak otwieram 2 okienka z internetu badz okienka z moich dokumentow i jedno z nich rozciagam to za nim pozostaje
smuga to znaczy okienko rozmywa sie nie wiem co jest zgrane myszka tez na pulpcie sie przecina
czy ktoś moźe mi pomóc w tej sprawie??

Odpowiedzi: 20

Jest tak: jak rozciagam okienko z neta a potem go zwerzam to pozostaje slad i jak tak rozciagam i zwerzam to mi bierze procka 100% mimo ze mam go 2.8ghz i 512ram
ktos mi ostatno powiedzial ze to moze bym cos z mozitorem ze monitor sie z karta nie lubia i dlatego sa takie problemy czy to prawda????
afgan
Dodano
11.03.2006 02:52:26
walcie co wam na mysl przyjdzie ;p

Masz zwaloną pamięć na karcie graficznej – przekręciłeś ją lub była juź od początku uszkodzona.
spiderko
Dodano
10.03.2006 12:10:27
ej no prosze o pomoc jak nie wiecie jak rozwiazac ten problem to walcie co wam na mysl przyjdzie ;p
afgan
Dodano
10.03.2006 01:59:33
co dziwne dzis odkrylem ze jak gram w counter stika na 75hz to gra smiga az milo ma 70 fps ale jak ustawie odswierzanie na 85hz to juz sa przesuniecia lini i sie grafika rozmazuje podczas obracania mimo ze nadal mam 70 fps nawet gdy sie rozmazuje.moze musze wgrac jakies stery do monitora Optiview p17 monitor moze ma z 4 lata
ale nigdzie sterów nie umiem znalesc
afgan
Dodano
09.03.2006 03:41:43
hmm mnie tez to pachnie karta grafiki ale qwa ona nowa jest no wiec jak moze byc zj...ana to mnie dziwi no tak mysle a moze to cos innego robi takie dziwy bo tak kupilem dysk w prolinie na sata 2 a plyte mam na sata tak wiec moze to od tego ? ( w sklepie powiedzieli mi ze dysk bedzie dzialal bez problemu w sumie dziala dobrze ale moze nie do konca)
formata podobnego juz robilem i wgrywalem najpierw direct 9c a potem stery ale to bez znaczenia tak samo chodzilo denerwuje mnie to hmmm mysle caly czas co jeszcze mozna zrobic.a co powiecie na ram czy musi byc dopasowany pod procek? – kurcze ale co ma ram do obrazu
hmmmmmm w biosie nie mam za wiele ustawien i w tym tkwi sek sa tam tylko ogolne funkcje do ustawienia nic pozatym.Moźe ta karta jest uszkodzona choc watpie bo np gram w counter strike i mam caly czas 73 fps nawt jak obraz sie rozmywa gdy sie na boki obracam?
czytalem ze podobna sytuacja moze byc powodem monitora hmmmmmm co tu zrobic bede dalej myslal.
Instalowalem stery od producenta potem najnowsze stery z Nvidi i nic. przypomne ze mam karte na pci–e x16 a w biosie jest wszystko ok ustawione.
afgan
Dodano
08.03.2006 21:30:55
Pachnie mi to wszystko grafiką , fajnie by było jakbyś miał jakąś drugą na sprawdzenie. Wejdź do biosu ustaw standardowe ustawienia odinstaluj stery od grafiki i zainstaluj jeszcze raz , powyłaczaj niepotrzebne programy które ładują się przy starcje , no i jak wcześniej wspominałem rozumiem ze dysio nowy z systemikiem. Z do
jabol
Dodano
08.03.2006 19:13:32
Pamiec ram zostala cala sprawdzona i zero błędów nic pamięć jest sprawna.Co do sterowników stery mam nowe wgrane i directa tez wszysko najnowsze po prostu wszystko co bylo do zainstalowania jest zainstalowane jak wlanczam kompa to procka mam 2 procent czuli nic mi sie nie obciaza hmmm napisalem ze gry chodza dobrze fakt chodza ale np jak sie obracam na doomie 3 w prawo czy lewo to mam przesuniecia obrazu (lin grafiki ) ta sama sytuacje mozna zaobserwowac na pulpicie podczas przeciagania okienek – gdy przesówam okienko boki okienka rozsówają sie a myszka tnie na ekranie qwa juz zaczyna mnie to denerwowac bo komp jest nowy i nie ma zadnych konfliktów a jednak cos jest nie tak robilem tez test aquamark 3 i mam 38 fps bardzo dobry wynik!!
moze mam monitor zwalony a nie karte? hmm sam juz nie wiem sa moze jakies testy zeby sporawdzic czy karta jest w 100 % sprawna? kupilem ja w prolinie jako wersje oem (w sumie kompa mam 3 tygodnie)komp szybko chodzi ale ta zacinajaca sie myszka jest wkurzajaca
acha ja mam procek z intela celeron 2.8 ghz czy pamiec musi byc synchronizowana? bo mam 512 400mhz z kingstona napiecie to 2.7 v chcialbym ja obnizyc do 333mhz czy musze w tym wypadku zmniejszyc napiecie?
co jeszcze powiecie na mój problem?
afgan
Dodano
08.03.2006 18:36:32
Jak mowisz ze gierki smigaja az miło to raczej nie bedzie to uszkodzenie sprzętowe. Zobacz w menadźer zadań być moźe cos tym momencie obciąźa ci tak bardzo system , ja teź bym wstępnie stawiał na sterwoniki do grafiki , zobacz jakiego masz wgranego directa i czy np. nie masz wyłączonego netu jak grasz (moźe jakies syf ci się przedostaje) , przyczyn moźe być masa zaobserwuj wszelkie róźnice . A spomniałeś ze był change kompa rozumiem ze dysio teź nowy i systemik równieź.
jabol
Dodano
08.03.2006 12:43:22
Jak mowisz ze gierki smigaja az miło to raczej nie bedzie to uszkodzenie sprzętowe. Zobacz w menadźer zadań być moźe cos tym momencie obciąźa ci tak bardzo system , ja teź bym wstępnie stawiał na sterwoniki do grafiki , zobacz jakiego masz wgranego directa i czy np. nie masz wyłączonego netu jak grasz (moźe jakies syf ci się przedostaje) , przyczyn moźe być masa zaobserwuj wszelkie róźnice . A spomniałeś ze był change kompa rozumiem ze dysio teź nowy i systemik równieź.
jabol
Dodano
jabol
Dodano
ok zaraz sprawdze dzieki za pomoc.
afgan
Dodano
06.03.2006 21:26:13
ok zaraz sprawdze dzieki za pomoc.
afgan
Dodano
06.03.2006 21:26:13
Rzeczywiście podobny objaw miałem kiedyś przy pamięci "sypiącej" błędy. Spróbuj tego http://www.softpedia.com/get/Tweak/Memory–Tweak/MemTest.shtml

tu masz starszą wersję jeśli angielski Ci nei leźy http://hslab.pl/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=3789 generalnie szukaj programu do testowania pamięci i zrób pełny test. Czasem pamięć jest "prawie" dobra i dopiero zaawansowany test pokazuje źe coś w niej szwankuje. Zdarza się źe w innym PC pracuje bez problemu? :)
bq1
Dodano
06.03.2006 21:12:54
a co to jest ten memo–test gdzie szukać?
:P :P :P :P
afgan
Dodano
06.03.2006 18:13:34
to wyłącz kompa i powkładaj jeszcze raz ale ja i tak bym stawiał na monitor lub jak mówisz ram moźe walnięty sprawdz memotest–em moźe coś wykryje
Enron
Dodano
06.03.2006 12:07:08
temperatura procka wynosiu 30 stopni a w obudowie temp mam 31 st C
nie wiem a moze to wina ramu moze zle wlozona albo cos w biosie ,albo karta zle osadzona
afgan
Dodano
06.03.2006 11:06:12
sprawdz jakie jest chłodzenie procesora ;)
SDM
Dodano
06.03.2006 00:24:03
jeźeli karta nówka a monitor stary to stawiał bym bardziej na monitor źe się coś z nim dzieje no chyba źe karte ci serwisowaną wciśli ale raczej wątpie
Enron
Dodano
05.03.2006 23:30:02
Mój monitor to rzęch CRT a odświerzanie na nim to 85hz przy rozdzielczości 1024/768 kolor 32 standard
karta grafiki geforce 6600 z gigabyte nowiska prosto ze sklepu w doomie 3 wyrabia mi 67 fps a na ekranie mojego pulpitu myszka jakby sie ciela i to mnie zastanawia acha no i jeszcze np przesowam okno folderu w prawo lewo to widac jak sie rosuwaja boki okienka.
afgan
Dodano
05.03.2006 22:04:22
jaki posiadasz monotor LCD, CRT :?: i jakie jest jego odswieźanie :?:
SDM
Dodano
05.03.2006 11:47:51
afgan
Dodano:
04.03.2006 02:57:25
Komentarzy:
20