WIRY

Witam.Zacznę od tego źe mój program anty virowy to Avast. Uruchamiam kompa i po ładowaniu systemu ( XP HOME) pokazuje się okno logowania ,wpisuję hasło i klikam dalej.Zwykle system ładuje się bardzo krótko jednak u mnie trwa to około 2 minut :/ .To pierwszy problem, ale myśle źe następny jest teź z nim powiązany. Drugi problem to, to źe juź po załadowaniu się ikon na pulpicie i uruchomieniu wszystkich programów pracujących w tle wyskakuje mi komunikat Avast'a o tym źe plik SYSTEM32.exe jest zaraźony przez jakiegoś trojana :[ .Oczywiście nie mogę kliknąć na "USUŃ" bo to raczej spowodowało by nieodrwracalne zmiany w systemie, więc klikam na "NAPRAW". Dobra teraz wyskakuje ten sam komunikat tylko źe zaraźonym plikiem jest "SYSTEM32r.exe" przez jakiegoś trojana i znów klikam na "NAPRAW" i teraz moge normalnie koźystać z systemu tylko źe te komunikaty pojawiają się za kaźdym włączeniem komputera.Czekam na pomoc :!:

Odpowiedzi: 7

Pablo_SNA:
Jak na moje to plik systemowy...
Jesli chciales napisac "na moje oko", to zasuwaj chlopie do okulisty, bo Cie to oko zawodzi.
Jesli jestes uparty, to ...hoduj sobie te trojany i nie pytaj wiecej o "rady".
EL NINO
Dodano
21.01.2005 00:50:10
EL NINO by nie robił cię w ciula ;–)
On zna się, więc na pewno źle nikomu nie podpowie.
Mrówek
Dodano
20.01.2005 22:30:30
Pablo_SNA:
Jak na moje to plik systemowy, wole nie ryzykować

Mylisz sie, radze "zaryzykowac" choc ryzykiem ze swojej strony jak i pewnie ze strony EL NINO nie nazwałbym tego
Bobi
Dodano
20.01.2005 18:51:27
Pablo_SNA:

Mylisz sie, radze "zaryzykowac" choc ryzykiem ze swojej strony jak i pewnie ze strony EL NINO nie nazwałbym tego
Bobi
Dodano
20.01.2005 18:51:27
Pablo_SNA
Dodano
20.01.2005 18:18:26
Nawet nie skan, a od razu usuwanie tego pliku. To trojan a nie plik systemowy.

Update:
zeby nie bylo, ze strzepie jezyk po proznicy –> http://securityresponse.symantec.com/avcenter/venc/data/backdoor.sysxxx.html
EL NINO
Dodano
19.01.2005 22:34:50
Porządny scan kompa.

http://www.centrumxp.pl/forum/viewtopic.php?p=159533#159533
JNJN
Dodano
19.01.2005 20:13:16
Pablo_SNA
Dodano:
19.01.2005 19:31:00
Komentarzy: