Wirusy wysylane przez automat na skrzynke email
Witam, mam taki problem codziennie dostaje kilkanascie emaili z zalacznikiem w ktorym jest wirus. Norton automatycznie kasuje te zalaczniki ale wkurza mnie odbieranie codziennie kilkunastu emaili z syfem wysylanych przez jakis automat.
Norton wykrywa cos takiego:
"Załącznik do wiadomości e–mail details_admin.zip jest zainfekowany wirusem W32.Netsky.W@mm."
Kazda wiadomosc zawiera załacznik i jakis tam tekst najczesniej jest to jeden wyraz. Dodam ze wiadomosc podszywa sie pod cudze adresy email, wiec w kolumnie od mam przykladowo takie adresy admin@interia.pl, ola20@poczta.onet.pl, sony@sony.info itp. Kazdy email jest niby od kogos innego. Czy ktos zna jakis sposob jak zablokowac takie wiadomosci ?
Norton wykrywa cos takiego:
"Załącznik do wiadomości e–mail details_admin.zip jest zainfekowany wirusem W32.Netsky.W@mm."
Kazda wiadomosc zawiera załacznik i jakis tam tekst najczesniej jest to jeden wyraz. Dodam ze wiadomosc podszywa sie pod cudze adresy email, wiec w kolumnie od mam przykladowo takie adresy admin@interia.pl, ola20@poczta.onet.pl, sony@sony.info itp. Kazdy email jest niby od kogos innego. Czy ktos zna jakis sposob jak zablokowac takie wiadomosci ?
Odpowiedzi: 6
Problem jest taki ze kazda wiadomosc ma inny temat inna tresc i jest od kogos innego :(
Niestety neostrada nie ma takich bajerów (jeszcze) i outlook po otwarci wariuje więc... itd. itp.
Dobra, jesli masz skrzynke na onet.pl to masz mały problem czytaj brak problemu :D bo jest tam dobry filtr na pozbywanie sie spamu wystarczy poczytac co i jak i pozostaje ci zadanie; ustawić reguły :) jesli masz na tlen.pl to masz zonk bo nie ma takich opcji :D Jesli masz skrzynke bez opcji filtrowania poczty to instaluj soft :)
Jak sie to je masz tu na przykładzie mojej roboty :D
http://inforobert.fm.interia.pl/spam/spam.html
Jak sie to je masz tu na przykładzie mojej roboty :D
http://inforobert.fm.interia.pl/spam/spam.html
Regóły moźna twoźyć na podstawie: treści, nadawcy, odpowiadające idealnie tekstom, zawierające jakiekolwiek ze słów. A program uczy się z czasem tego co mu blokójesz i będzie za ciebi erobił wiele przesiewu. U mnie czyści około 90% śmieci a regół ma 16 jak coś się przedostanie to twoźę regółę a jak nie mam czas to CTRL+ALT+D i oznacza jako spam do usunięcia i klikam na Sprawdź i usuń, takie oznaczenie jest czyszczone na serwerze i nie dochodzi do twoiego kompa. Najlepiej stwoźyć regółę i walnąć tam słowa które najczęściej spotykamy w spamie i zaznaczyć – Jeśli treść zawiera jakiekolwiek ze słów a potem stwoźyć drugą regółę – Jeśli temat zawiera jakiekolwiek ze słów i wkleić te same słowa. Słowa wpisywane w regułę powinny być odzielone spacjami rzecz jasna. Dla bezpieczeństwa stwóź listę przyjaciół coby nie usunąć wiadomości np. z Forum zawierające przez przypadek jakieś słowo oznaczone w rególe. Wiem źe na począdku działa to trochęna nerwy ale nie od razu Rzym zbudowali ( czy jakieś inne miasto) :wink:
Ok sciagnalem program zainstalowalem skonfigurowalem, ale za holere nie wiem jaka ustawic regule do tego zeby blokowal te wiadomosci. Kazda wiadomosc ma inny temat inna tresci i jest od innego nadawacy. Da sie to zablokowac tym progsem ?
Milo spam killer jest po polsku i za free. Ściągnij, zainstalój, utwóź mu regółę i po kłopocie.
Strona 1 / 1