wirusy na darmowych stronach

Na darmowych stronach Interia.pl skaner antywirusowy znajduje mi zakaźdym razem wirusy , oczywiście usuwam ale zakaźda nowa witryną z darmowych kont www na interii właźą wirusy. Prawdopodobnie przez reklamy lub popup'y.
Oto fragment raportu z programu Antywirusowego jaki mam AntiVir – Personal Edition
2005–11–22,08:51:29 WARNING: Contains signature of the VBS script virus VBS/Redlof.a.3!
Sam mam darmowe konto www na interii ale juź tam nie uźywam go spowodu tych wirusów. Czemu się tak dzieje? Hm :? Kiedyś ich nie było.

Odpowiedzi: 8

Mam taki sam problem co hungry.Wysłałem maila do adminów interii takiej oto treści:"Witam. Załoźyłem bezpłatne konto i zacząłem projektować własną stronę. Szybko okazało się, źe
na stronie jest wirus VBS/Redlof.a.3. (Raport antywira (część): [DETECTION] Contains
signature of the VBS script virus VBS/Redlof.a.3) Z tego co wyczytałem jest to jakiś robak,
moźe niezbyt groźny ale irytujące to jest. Czy w jakiś sposób mogę się go pozbyć z tej strony,
czy cały serwer jest zainfekowany, a moźe robak został celowo wprowadzony? Rozwiązaniem jest
rejestracja strony w innym serwisie :).
Z niecierpliwością czekam na odpowiedź.
Adres strony: http://adam25.7.fm.interia.pl/"
Dostałem odpowiedź: "Szanowny Uźytkowniku

Nie znalezlismy zadnego wirusa na stronie.

Z powaźaniem

Biuro Obslugi Klienta
INTERIA.PL S.A."

A log o redlofie w antywirze jak się pokazywał, tak się pokazuje :(
FAQ
Dodano
04.01.2006 23:07:03
Według mnie to nie jest wirus aktywny,
stefano
Dodano
22.11.2005 15:25:00
O.k. nie musisz kupować on jest zadarmo link powyźej rzuciłem.
:lol: spoko
hungry
Dodano
22.11.2005 12:30:57
Jak sam napisałes ufasz ustawieniom producenta i lepiej przy takich pozostan. A jesli koniecznie chcesz zmieniac to zrób to metoda prób co odradzam bo zakonczyc sie to moze infekcja komputera, ja niesty w ustawieniach Ci nie pomoge bo po
1. Nie znam tego programu a w celu poznania nie bede go kupował i sprawdzał.(ok doczytałem ze jest free ale i tak nie bede sciągał i sprawdzał)
2. na podstawie jednej zakładki widocznej na screenie to nic nie wywróze
cybull
Dodano
22.11.2005 12:29:00
Hmm :shock: :?: :? Na jave mi się nie drze. Otwieram bez problemu róźne aplety javy , chaty, radyjka internetowe w javie itd. i nic mi nie komunikuje ze mam wirusa tylko na darmowych kontach stron Interii sie tak dzieje.
Co w związku z tym wypadało by zmienić w konfiguracji przedstawionej na screenie? :?

Dla informacji program ten jest dostępny freeware na
http://www.programosy.pl/index.php?s=prog&id=24
hungry
Dodano
22.11.2005 12:22:56
niekoniecznie wirus to wirus. to jest własnie heraustyka rozpoznawanie czegos co moze byc wirusem ale niekoniecznie nim jest. Niekture skanery drą sie jesli strony aktywuja kontrolki activex albo nawet głupią jave.
cybull
Dodano
22.11.2005 12:16:21
Nic nigdy nie ustawiam. Ten program poprostu tak jak mam zainstalowany tak jest. Nie ma potrzeby konfiguracji, ufam producentowi. :) Aktualizuje kilka razy w tygodniu. Dzięki czemu jestem bez piezpieczny w sieci. Hm jeśli coś znajduje jako wirus to jest to chyba wirus :D :?
hungry
Dodano
22.11.2005 12:08:34
a moze masz zbyt czule ustawiony skaner av albo najpredzej heraustyka jest na poziomie wysokim ustawiona.
a moze to były strony sponsorowane :)
cybull
Dodano
22.11.2005 11:11:26
hungry
Dodano:
22.11.2005 10:00:29
Komentarzy:
8
Strona 1 / 1