Wirus
Ostatnio odisnstalowalem program anty wirusowy i chyba zlapalem jakiegos wirka. Jak mi sie uruchamia komp to nic oprocz tapety sie nie laduje – ikony, pasek zadan – nic nie ma. programu uruchamiam przez menedzera zadan – ctrl alt del ale jest jest to bardzo uciazliwe. To raczej na pewno wirus bo co jakis czas pokazuje sie komunikat 'It's time'. Uruchamianie zadania explorer.exe nie pomaga. Jak wywalic to swinstwo z dysku bo nie chce mi sie robic reinstalki?
Odpowiedzi: 15
Z poziomu windows nie uda ci się format partycji systemowej :!:
Pierwszy z brzegu topic o formatowaniu :
http://www.centrumxp.pl/forum/viewtopic.php?t=2053&highlight=format
Wystarczy w wyszukiwarce wpisać FORMAT.
Pierwszy z brzegu topic o formatowaniu :
http://www.centrumxp.pl/forum/viewtopic.php?t=2053&highlight=format
Wystarczy w wyszukiwarce wpisać FORMAT.
to jest normalnie atak wirusów
ja mam tak samo dokłądnie sama tapeta
chciałbym sformatowac całkowicie dysk gdzie mam ystem ale niewiem jak pozatym nie znam sie dobrze na kompach
mnógłby mi ktos to prosto wytłumaczyc jak top zrobic .
Z płyty xp sie nie daje bo pisze ze nalezy wyłaczyc procesy i cos korzysta z dysku który chce sformatowac
pomocy
ja mam tak samo dokłądnie sama tapeta
chciałbym sformatowac całkowicie dysk gdzie mam ystem ale niewiem jak pozatym nie znam sie dobrze na kompach
mnógłby mi ktos to prosto wytłumaczyc jak top zrobic .
Z płyty xp sie nie daje bo pisze ze nalezy wyłaczyc procesy i cos korzysta z dysku który chce sformatowac
pomocy
a zapomnialem ze u mnie tez znalazlo trojana ale nie zapisalem nazwy.
Stwierdzilem ze najlepszym wyjsciem z sytuacji jest format c: i tak zrobilem. Teraz wszystko dziala :lol:
To na pewno wirus.
Zarzuć screena z tym pojawiającym się oknem.
Zarzuć screena z tym pojawiającym się oknem.
stalo ci sie tak samo jak mi? : po zawieszeniu sie kompa reset i na nowo wchodzi a tu sama tapeta
stalo ci sie tak samo jak mi? : po zawieszeniu sie kompa reset i na nowo wchodzi a tu sama tapeta
u mnie to samo jest brak ikon i paska
i to samo wyskakuje It's time w takim malym okienku moze to wirus.
i to samo wyskakuje It's time w takim malym okienku moze to wirus.
Sam trojan nie powinnien zrobić takich szkód w systemie.
Więc albo coś tam dalej siedzi ,albo ktoś poprzez trojana rozwalił ci system.
Są dwa wyjścia ,albo format albo naprawa systemu.
Najprościej nadinstalować nowy system na stary i spróbować potem zainstalować jakiegoś antywira.
Najprościej nadinstalować nowy system na stary i spróbować potem zainstalować jakiegoś antywira.
Sam trojan nie powinnien zrobić takich szkód w systemie.
mnic w sieci nieslychac o tym trojanie :?
MKS znalazl trojana o nazwie PACK10811.EXE w folderze Temporary Internet Files. Nazwa trojana to Trojan.Flashdor.B.
Wlaczylem pokazywanie ukrytych plikow ale nie widze go w tym folderze. Wywalilem tez wszystkie pliki z tego folderu ale mks nadal znajduje tam tego trojana. Szukanie przez ctr+f nie daje rezultatow – anty wirus widzi ten plik ale ani ja ani windows nie:) Gdy w mksie daje na 'Skasuj plik' to okno sie zamyka i trzeba od nowa zaczynac skanowanie.
Wlaczylem pokazywanie ukrytych plikow ale nie widze go w tym folderze. Wywalilem tez wszystkie pliki z tego folderu ale mks nadal znajduje tam tego trojana. Szukanie przez ctr+f nie daje rezultatow – anty wirus widzi ten plik ale ani ja ani windows nie:) Gdy w mksie daje na 'Skasuj plik' to okno sie zamyka i trzeba od nowa zaczynac skanowanie.
:No chyba jakbym mogl zainstalowac anty wira to bym nie pisal tego posta... Nie moge uruchomic tez innych programow, np. Nero.
a przegladarke mozesz otworzyc ?? zrob tak jak pisal MarcinX – MKS online http://www.mks.com.pl/
No chyba jakbym mogl zainstalowac anty wira to bym nie pisal tego posta... Nie moge uruchomic tez innych programow, np. Nero.
A moźe by tak zainstalować jakiś program antywirusowy :?: :? .
Ale jeźeli ten wir uszkadza instalki, moźe być bieda.
Zawsze moźna zainstalować jakiegoś mocnego antywira i sprawdzić.
Lub przeskanować Mks online i sprawdzić co to ,wtedy wiadomo jaka jest na niego najlepsza szczepionka.
Ale jeźeli ten wir uszkadza instalki, moźe być bieda.
Zawsze moźna zainstalować jakiegoś mocnego antywira i sprawdzić.
Lub przeskanować Mks online i sprawdzić co to ,wtedy wiadomo jaka jest na niego najlepsza szczepionka.
Strona 1 / 1