Wirus w e–mailu ?
Witam wszystkich.
Mój problem polega na tym, źe dostałem juź parę maili z róźnych serwerów, źe ich skaner antywirusowy wykrył wirusa najprawdopodobniej w mailu ode mnie. Co dziwne pierwszy raz na oczy widzę te adresy do których rzekomo wysyłam maile, napewno nie wysyłałem pod te adresy źadnych maili oraz nie posiadam ich w swoich kontaktach. Mam zainstalowanego mks_vir. Czy moźe juź ktoś się spotkał z czymś takim? Jeźeli tak to proszę o odpowiedź co z tym fantem zrobić. z góry dziękuję srdecznie za odpowiedź oraz pozdrawiam.
Mój problem polega na tym, źe dostałem juź parę maili z róźnych serwerów, źe ich skaner antywirusowy wykrył wirusa najprawdopodobniej w mailu ode mnie. Co dziwne pierwszy raz na oczy widzę te adresy do których rzekomo wysyłam maile, napewno nie wysyłałem pod te adresy źadnych maili oraz nie posiadam ich w swoich kontaktach. Mam zainstalowanego mks_vir. Czy moźe juź ktoś się spotkał z czymś takim? Jeźeli tak to proszę o odpowiedź co z tym fantem zrobić. z góry dziękuję srdecznie za odpowiedź oraz pozdrawiam.
Odpowiedzi: 7
ale ja mam wira bo byla jaki program anti zainstaluje to wtedy sie komp zawiesza cos je blokuje
badam napisał : ''czyli to znaczy ze ktos wysyla skads podajac moj adres czy moj komputer to robi?? ''
Twój komputernie nie musi nic robić . Zrobi to komputer ofiary wirusa wykorzystując adres w skrzynce pocztowej, w której ma Ciebie na liście kontaktów .
Twój komputernie nie musi nic robić . Zrobi to komputer ofiary wirusa wykorzystując adres w skrzynce pocztowej, w której ma Ciebie na liście kontaktów .
badam:czyli to znaczy ze ktos wysyla skads podajac moj adres czy moj komputer to robi??
Poczytaj posty wyźej i niczym się nie przejmuj.
Jak nie masz antywirusa, na wszelki wypadek przeskanuj sobie: http://skaner.mks.com.pl
teź dostaje mejle ze nie moze byc dostarczony ze wirus i tresc i odbiorca nie moj!!
czyli to znaczy ze ktos wysyla skads podajac moj adres czy moj komputer to robi??
czyli to znaczy ze ktos wysyla skads podajac moj adres czy moj komputer to robi??
ta osoba moze nawet nie wiedziec, ze ma wirusa i rozsiewa go wykorzystujac posiadany od ciebie twoj adres . Coraz bardziej wyrafinowane te wirusy. Ostatnio pjawil sie taki Lovegate , ktory wykorzystuje nie tylko skrzynke ofiary z adresami ale takze odpowiada na nieprzeczytane jeszcze maile sam czyniac sie adresatem i nadawca :shock:
Rozumiem, źe mam się tymi mailami nie przejmować? Jeźeli tak to dzięki za odpowiedź.
Poprawka :) Faktycznie znalazłem coś na jamie i z tego co poczytałem to masz racje. Dzięki Ci Rebe.
Zainteresowanych zapraszam do lektury :)
http://forum.infojama.pl/viewtopic.php?t=31430&highlight=zara%BFone+maile
Poprawka :) Faktycznie znalazłem coś na jamie i z tego co poczytałem to masz racje. Dzięki Ci Rebe.
Zainteresowanych zapraszam do lektury :)
http://forum.infojama.pl/viewtopic.php?t=31430&highlight=zara%BFone+maile
Nic nie zrobisz, bo to nie Ty wysyłałes, a tylko ktoś zaraźony miał Twój adres w swojej ksiąźce.
Było , o ile pamiętam, trochę informacji na ten temat na forum. Jeźeli zaś nie tutaj to na jamie mastaha na 100%.
Było , o ile pamiętam, trochę informacji na ten temat na forum. Jeźeli zaś nie tutaj to na jamie mastaha na 100%.
Strona 1 / 1