Wirus w e–mailu ?

Witam wszystkich.
Mój problem polega na tym, źe dostałem juź parę maili z róźnych serwerów, źe ich skaner antywirusowy wykrył wirusa najprawdopodobniej w mailu ode mnie. Co dziwne pierwszy raz na oczy widzę te adresy do których rzekomo wysyłam maile, napewno nie wysyłałem pod te adresy źadnych maili oraz nie posiadam ich w swoich kontaktach. Mam zainstalowanego mks_vir. Czy moźe juź ktoś się spotkał z czymś takim? Jeźeli tak to proszę o odpowiedź co z tym fantem zrobić. z góry dziękuję srdecznie za odpowiedź oraz pozdrawiam.

Odpowiedzi: 7

ale ja mam wira bo byla jaki program anti zainstaluje to wtedy sie komp zawiesza cos je blokuje
badam
Dodano
31.05.2004 16:45:58
badam napisał : ''czyli to znaczy ze ktos wysyla skads podajac moj adres czy moj komputer to robi?? ''

Twój komputernie nie musi nic robić . Zrobi to komputer ofiary wirusa wykorzystując adres w skrzynce pocztowej, w której ma Ciebie na liście kontaktów .
Anonymous
Dodano
31.05.2004 14:34:30
badam:
czyli to znaczy ze ktos wysyla skads podajac moj adres czy moj komputer to robi??

Poczytaj posty wyźej i niczym się nie przejmuj.
Jak nie masz antywirusa, na wszelki wypadek przeskanuj sobie: http://skaner.mks.com.pl
pwl
Dodano
31.05.2004 11:45:08
teź dostaje mejle ze nie moze byc dostarczony ze wirus i tresc i odbiorca nie moj!!

czyli to znaczy ze ktos wysyla skads podajac moj adres czy moj komputer to robi??
badam
Dodano
31.05.2004 10:50:33
ta osoba moze nawet nie wiedziec, ze ma wirusa i rozsiewa go wykorzystujac posiadany od ciebie twoj adres . Coraz bardziej wyrafinowane te wirusy. Ostatnio pjawil sie taki Lovegate , ktory wykorzystuje nie tylko skrzynke ofiary z adresami ale takze odpowiada na nieprzeczytane jeszcze maile sam czyniac sie adresatem i nadawca :shock:
Anonymous
Dodano
27.05.2004 00:30:50
Rozumiem, źe mam się tymi mailami nie przejmować? Jeźeli tak to dzięki za odpowiedź.
Poprawka :) Faktycznie znalazłem coś na jamie i z tego co poczytałem to masz racje. Dzięki Ci Rebe.
Zainteresowanych zapraszam do lektury :)
http://forum.infojama.pl/viewtopic.php?t=31430&highlight=zara%BFone+maile
marifo
Dodano
26.05.2004 22:57:12
Nic nie zrobisz, bo to nie Ty wysyłałes, a tylko ktoś zaraźony miał Twój adres w swojej ksiąźce.
Było , o ile pamiętam, trochę informacji na ten temat na forum. Jeźeli zaś nie tutaj to na jamie mastaha na 100%.
Rebe
Dodano
26.05.2004 22:48:50
marifo
Dodano:
26.05.2004 22:46:15
Komentarzy:
7
Strona 1 / 1