Wirus = trojan ??

W którymś z topiców Tire zasugerował, ze wirus i trojan to jest to samo. Hmmmm,jestem trochęinnego zdania. Są przecieź róźnice między tymi szkodnikami :!: :!: :!:
Co na to inni ?

Odpowiedzi: 12

Z całego serca popieram.......... :D
Anonymous
Dodano
08.11.2003 18:58:23
EL NINO:
wirus:
W dziale "O wszystkim" Tire załoźył topic pt. "Prośba o pomoc od antywirusa" . Moźe by go przesunąć do działu bezpieczeństwo ??
Sorry, ale co ma jedno z drugim wspolnego ? Bez przesady Panowie.

Jego strona jest o bezpieczeństwie :D
Chodzi mi o to, źeby topic był w najbardziej uczęszczanym i najciekawszym dziale, większa szansa dotarcia do ludzi :)
Poza tym przyznaję, źe wyjątkowo robię tu prywatę, ale naprawdę lubię tamtą stronę i fajnie byłoby, źeby dalej działała. Tak więc zwracam się z uprzejmą prośbą...
Nie kaźcie mi błagać.

:wink:
wirus
Dodano
08.11.2003 18:56:45
EL NINO:
wirus:
W dziale "O wszystkim" Tire załoźył topic pt. "Prośba o pomoc od antywirusa" . Moźe by go przesunąć do działu bezpieczeństwo ??

Chodzi mi o to, źeby topic był w najbardziej uczęszczanym i najciekawszym dziale, większa szansa dotarcia do ludzi :)
Poza tym przyznaję, źe wyjątkowo robię tu prywatę, ale naprawdę lubię tamtą stronę i fajnie byłoby, źeby dalej działała. Tak więc zwracam się z uprzejmą prośbą...
Nie kaźcie mi błagać.

wirus
Dodano
EL NINO:
wirus:

Nie kaźcie mi błagać.

wirus
Dodano
wirus:
EL NINO
Dodano
08.11.2003 18:44:17
Bardzo serdecznie dziękuję wirusowi za przychylność i na taką samą liczę od moderatorów forum :D
Co do wirus=trojan> wejdź na www.wp.pl >wirusy>itd i poczytaj z Boźą pomocą............
tire
Dodano
08.11.2003 18:34:28
tire:
jasne i chyba nikt z informatyków nie powie,źe trojan to nie wirus.
Kiedyś,takie opinie chodziły. :lol:

Hmm, tak ?? No to ja, wirus,oświadczam, źe nie jestem trojanem i źaden trojan nie jest mną :D
Poza tym fakt, róźnice się zacierają coraz częściej – ale mimo wszystko są szkodniki, które nie posiadają cech i wirusa i trojana jednocześnie :D

PS. W dziale "O wszystkim" Tire załoźył topic pt. "Prośba o pomoc od antywirusa" . Moźe by go przesunąć do działu bezpieczeństwo ?? W sumie ta strona jest o bezpieczeństwie.
Moźe ktoś pomoźe antywirusowi w znalezieniu serwera.
wirus
Dodano
08.11.2003 18:28:15
jasne i chyba nikt z informatyków nie powie,źe trojan to nie wirus.
Kiedyś,takie opinie chodziły. :lol:
tire
Dodano
08.11.2003 18:14:56
Roznice miedzy trojanami a wirusami podal juz :wink: wirus – powielanie sie. Ale teraz juz coraz czesciej dochodzi do zatarcia roznic miedzy nimi.
EL NINO
Dodano
08.11.2003 18:12:46
Eeeeeeeeeech.
Wystarczy wejść na McAfee lub prościej na czeskojęzyczną stronę Avast!
I po czesku dowiemy się,źe oni juź są w Unii........ :lol: :lol: :lol:
Anonymous
Dodano
08.11.2003 18:08:03
tire:
Wystarczy trochę do cholery poczytać,źe wirusami nazywany i wirusy i trojany.
Jedno i drugie jest z grupy bakcyli.
Więc czemu robak jest wirusem a worm teź a skrypt jak najbardziej do tej grupki chce naleźeć :?:

Na Zachodzie trojan to wirus :!:

Ja czytałem, źe owszem, zalicza się się wirusy i trojany do jednej grupy ale jak mówię, są róźnice. Np. http://rainbow.mimuw.edu.pl/SO/Projekt02–03/temat5–g4/durda/durda.html podają definicje wirusa i trojana, cytuję:
"Wirus komputerowy – program, który posiada zdolność samoczynnego powielania się... itd
Trojany, w przeciwieństwie do wirusów, nie powielają się samodzielnie."
Czyli na zachodzie jest inaczej, a my tu w Polsce kurna lepiej wiemy :D:D
Tak więc chyba musimy poczekac do maja i wtedy wirus = trojan :D:D
wirus
Dodano
08.11.2003 18:04:54
Wystarczy trochę do cholery poczytać,źe wirusami nazywany i wirusy i trojany.
Jedno i drugie jest z grupy bakcyli.
Więc czemu robak jest wirusem a worm teź a skrypt jak najbardziej do tej grupki chce naleźeć :?:

Na Zachodzie trojan to wirus :!:
tire
Dodano
08.11.2003 17:52:39
wirus
Dodano:
08.11.2003 17:47:14
Komentarzy:
12
Strona 1 / 1