Wirus Korgo :(
Dzwoniłem wczoraj do TelePsów z powodu transferu. Co 20 – 30 min, rozłancza mnie i zawsze jest inny transfer ( 655Kb/s; 540,2Kb/s; nawet było 26Kb/s ). Okazało się źe mam Wirusa KORGO, tak mi chociaź babka powiedziała. Poszukałem w sieci jakiś szczepionek, ale nic nie wkryło. Na stronie Symantec jest naźędzie aby go usunąć, ale nic nie wykrywa. Jednakźe po skanowaniu zaleca aby aby wejść na jakąś strone Micrshit'u, znalazłem jeszcze Polski odpowiednik tej strony, ale tam nic niema, z wyjątkiem patch Windy z SP1.
POMOCY!!!
Ma Neo+ ( 786Kb/s, bez limitu )
i Winde XP SP2 ( SP2 był instalowany wraz z Windows'em )
POMOCY!!!
Ma Neo+ ( 786Kb/s, bez limitu )
i Winde XP SP2 ( SP2 był instalowany wraz z Windows'em )
Odpowiedzi: 1
1. Jest tu taki specjalny dzial – Bezpieczenstwo. Tam nalezy sie kierowac z takimi sprawami.
2. Masz jakis antywir, ktory wykryl tego Korgo, czy tez tylko "babka powiedziala" ?
3. W pierwszym poscie we wspomnianym dziale (dokad i ten post poleci) masz opisany programik HiJack. Sciagnij, przeskanuj system i wrzuc tu log po skanowaniu.
2. Masz jakis antywir, ktory wykryl tego Korgo, czy tez tylko "babka powiedziala" ?
3. W pierwszym poscie we wspomnianym dziale (dokad i ten post poleci) masz opisany programik HiJack. Sciagnij, przeskanuj system i wrzuc tu log po skanowaniu.
Strona 1 / 1