wirus czy coś...
Witam wszystkich.
Mam następujący problem od kilku dni. Coś podmienia moją stronę na about:blank (następnie przenosi się na aifind.info) oraz blokuje mi dostęp do kilku stron m.in. windowsupdate. Próbowałem wszystkiego m.in. Nortona, Pande, Mks, cwshredder, SpyBot, AdWare, HijackThis, ale nic. Czy istnieje jakaś moźliwość oprócz formatowania komputera?
Mam następujący problem od kilku dni. Coś podmienia moją stronę na about:blank (następnie przenosi się na aifind.info) oraz blokuje mi dostęp do kilku stron m.in. windowsupdate. Próbowałem wszystkiego m.in. Nortona, Pande, Mks, cwshredder, SpyBot, AdWare, HijackThis, ale nic. Czy istnieje jakaś moźliwość oprócz formatowania komputera?
Odpowiedzi: 6
Pokaz jaka masz zawartosc menedzera procesow, albo zapisz log z HijackThis i wklej go tutaj.
Czym objawia sie blokada dostepu do stron ? Jakies komunikaty, przekierowanie ?
Czym objawia sie blokada dostepu do stron ? Jakies komunikaty, przekierowanie ?
Nie mam takiego pliku.
Zawartość taką:
Zawartość taką:
127.0.0.1 localhost
Nie to, bo ? Sprawdzales ? Masz plik ctrlpan.dll ? Jaka masz zawartosc pliku hosts ?
Dzięki, ale to nie to:/
Jezeli jest to Bookmarker – http://securityresponse.symantec.com/avcenter/venc/data/trojan.bookmarker.b.html to nie mozesz wchodzic na pewne strony, bo:
Czyli zmodyfikowal plik hosts dodajac odpowiednie numery IP lub nazwy stron. Poszukaj na dysku pliku ctrlpan.dll i jesli masz system na FAT, usun ten plik z DOSa. Natomiast jesli NTFS – z konsoli. Z reszta juz sobie poradzisz wedlug opisu na stronie.Modifies files: Modifies Windows hosts file.
Ze strona startowa sobie poradzilem, ale z reszta nie moge :/
Strona 1 / 1