Wiocha explorera przy starcie systemu

Witam wszystkich

Od razu przechodze do sedna. :) Od jakiegos, dluzszego juz, czasu mam problem z WinXP Prof przy starcie systemu. Wszystki idzie ok az do momentu, gdy pojawia sie pulpit i ikony na nim. W tym momencie system sie wiesza. A przynajmniej czesciowo. Nie da sie zrobic nic, poza Ctrl+Alt+Del, nastepnie zamknac proces explorer.exe, i wylogowac uzytkownika. Po ponownym logowaniu w 99% idzie ok. Czasami zdarza sie, ze czynnosc trzeba powtorzyc dwa razy. Zaczyna mnie to juz wkurzac, szczegolnie, ze juz nie wiem gdzi szukac usterki. Mam zainstalowane wszystkie patche do XP, najnowsze sterowniki do sprzetu. Probowalem wylaczac programy, ktore uruchamiaja sie podczas startu systemu i tez nic. Caly czas to samo. Najlepsze jest to, ze problem ten nie pojawia sie przy kazdym uruchomieniu, ale jednak conajmniej w 7/10 startow. Moze ktos mial cos podobnego i udalo mu sie wyjsc z klopotow. Bylbym bardzo wdzieczny za pomoc, bo zaczynam sie obawiac, ze mnie reinstalka czeka.

Moj komp: (jesli to pomoze) AthlonXP 1700+, GeForce 2MX 400, SB Live!, 384 MB RAM.

Pozdrawiam i czekam na jakas pozytywna odpowiedz :)

Huma

Odpowiedzi: 3

EL NINO:
A gdybys tak zerknal do podgladu zdarzen co tam system wypisuje po takim bledzie – moze jest jakis slad tego co powoduje ten burdel.

Ja bym do tego jeszczee dodał
Przy starcie systemu wciśnij F8 i pojawi Ci się wybór rodzaju uruchamiania systemu
wybierz awaryjne uruchamianie z siecią
po uruchomieniu z lini poleceń
wpisz
msconfig
i w zakładce autouruchamianie wyrzuć wszystko
Pozdrawiam
Anonymous
Dodano
20.08.2003 15:37:03
W dzienniku nie widac nic nienormalnego. A najlepsze to, ze przez ostatnie dwa dnia za kazdym razem uruchamial sie system bez problemow. Czary jakies.
Huma22
Dodano
20.08.2003 13:29:01
A gdybys tak zerknal do podgladu zdarzen co tam system wypisuje po takim bledzie – moze jest jakis slad tego co powoduje ten burdel.
EL NINO
Dodano
19.08.2003 00:18:12
Huma22
Dodano:
19.08.2003 00:07:25
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1