winxp pro – dlaczego nie ma IE, WMP, itp??

Witam,
pewnie juz ktos sie z tym spotkal, zainstalowalem xp–eka (pirata) jakies pol roku temu na moim kompie, wszystko jest spoko do dzis. Wczoraj z tej samej plytki zainstalowalem bracikowi i niespodzianka – nie ma ani Inernet Explorera, ani win media playera, i jeszcze kilku rzeczy, nie mozna ustawic kompozycji typowej dla winxp bo jej nie ma , nie ma tapet, obrazow powitalnych, praktycznie niczego nie ma. Jak probuje dodac skladniki systemu, to mimo iz IE jest zaznaczony, to w miejscu, gdzie powinno byc ile zajmuje miejsca na dysku jest zero (0). Przy instalacji robilem wszystko tak samo jak pol roku temu z jednym wyjatkiem – brat ma siec i podczas instalacji ja skonfigurowalem (siec obecnie nie chodzi, bo wlamali sie do serwerowni i wszystko polkradli :( ) – pomocy, nie mam sily na tego xpeka.
pozdr
maly

ps. sorki za to ze wczesniej wsadzilem ten sam post do Rejestracja itd, zrobilem to przez pomylke :)

Odpowiedzi: 6

Zainstaluj na czysty sformatowany dysk. Moźesz tez utworzyć partycje Fdiskiem lub Partition Magic 7. Jak zainstalujesz na czyściutki dysk, wpadnij i powiedz nam jak wygląda sprawa. Acha i nic nie konfiguruj, źadnych sieci – to oczywiście moźe być przyczyną gedzieś tak w 20%. Lepiej konfiguracją wszystkiego pobawić się juź po instalacji. Swoją drogą ja mam modem kablowy i stały net chello nie wiem jak sprawa się prezentuje w przypadku sieci LAN, ale ja podczas instalacji nic nie mogłem i zresztą nie musiałem konfigurowac prócz partycji, folderu instalacji i kilku drobnych ustawień języka, trybu klawiatury np. polski programisty itd. poniewaź reszta (i sieć równierz) instalowała się automatycznie.
BioComp
Dodano
15.04.2003 12:37:35
faktycznie nie instalowalem go na sformatowanym, ale przed instalacja manager xpeka daje mozliwosc usuniecia i utworzenia nowych partycji , co uczynilem.
No ale skoro xpek jest taki wybredny...
a z dyskiem nie bylo wczesniej problemow
pozdr maly
malyko
Dodano
14.04.2003 01:21:32
No,z takim czymś chyba nikt z nas się nie spotkał.Moźe masz w tym drugim compie podpsuty dysk?
Pozdrawiam.
[najpewniej błąd instalacyjny,jak mówi Aligator]
tire
Dodano
13.04.2003 18:38:54
ja tam widzę rozwiązanie najprostrze, innstalka od nowa, to zajmuje przecieź zaledwie 40 minut...jak będzie tak znowu, dopiero moźna mysleć, nie konfiguruj sieci, moźna przecieź później...
aligator
Dodano
13.04.2003 17:44:08
Pierwszy raz cos takiego widze, dziwne...:shock: instalowales na czystym dysku? Bo podczas instalacji nie ma wyboru instalowanych skladnikow...
inferno
Dodano
13.04.2003 10:34:02
Pierwszy raz cos takiego widze, dziwne...:shock: instalowales na czystym dysku? Bo podczas instalacji nie ma wyboru instalowanych skladnikow...
inferno
Dodano
13.04.2003 10:34:02
malyko
Dodano:
13.04.2003 06:57:04
Komentarzy:
6
Strona 1 / 1