winxp pro – dlaczego nie ma IE, WMP, itp??
Witam,
pewnie juz ktos sie z tym spotkal, zainstalowalem xp–eka (pirata) jakies pol roku temu na moim kompie, wszystko jest spoko do dzis. Wczoraj z tej samej plytki zainstalowalem bracikowi i niespodzianka – nie ma ani Inernet Explorera, ani win media playera, i jeszcze kilku rzeczy, nie mozna ustawic kompozycji typowej dla winxp bo jej nie ma , nie ma tapet, obrazow powitalnych, praktycznie niczego nie ma. Jak probuje dodac skladniki systemu, to mimo iz IE jest zaznaczony, to w miejscu, gdzie powinno byc ile zajmuje miejsca na dysku jest zero (0). Przy instalacji robilem wszystko tak samo jak pol roku temu z jednym wyjatkiem – brat ma siec i podczas instalacji ja skonfigurowalem (siec obecnie nie chodzi, bo wlamali sie do serwerowni i wszystko polkradli :( ) – pomocy, nie mam sily na tego xpeka.
pozdr
maly
ps. sorki za to ze wczesniej wsadzilem ten sam post do Rejestracja itd, zrobilem to przez pomylke :)
pewnie juz ktos sie z tym spotkal, zainstalowalem xp–eka (pirata) jakies pol roku temu na moim kompie, wszystko jest spoko do dzis. Wczoraj z tej samej plytki zainstalowalem bracikowi i niespodzianka – nie ma ani Inernet Explorera, ani win media playera, i jeszcze kilku rzeczy, nie mozna ustawic kompozycji typowej dla winxp bo jej nie ma , nie ma tapet, obrazow powitalnych, praktycznie niczego nie ma. Jak probuje dodac skladniki systemu, to mimo iz IE jest zaznaczony, to w miejscu, gdzie powinno byc ile zajmuje miejsca na dysku jest zero (0). Przy instalacji robilem wszystko tak samo jak pol roku temu z jednym wyjatkiem – brat ma siec i podczas instalacji ja skonfigurowalem (siec obecnie nie chodzi, bo wlamali sie do serwerowni i wszystko polkradli :( ) – pomocy, nie mam sily na tego xpeka.
pozdr
maly
ps. sorki za to ze wczesniej wsadzilem ten sam post do Rejestracja itd, zrobilem to przez pomylke :)
Odpowiedzi: 6
Zainstaluj na czysty sformatowany dysk. Moźesz tez utworzyć partycje Fdiskiem lub Partition Magic 7. Jak zainstalujesz na czyściutki dysk, wpadnij i powiedz nam jak wygląda sprawa. Acha i nic nie konfiguruj, źadnych sieci – to oczywiście moźe być przyczyną gedzieś tak w 20%. Lepiej konfiguracją wszystkiego pobawić się juź po instalacji. Swoją drogą ja mam modem kablowy i stały net chello nie wiem jak sprawa się prezentuje w przypadku sieci LAN, ale ja podczas instalacji nic nie mogłem i zresztą nie musiałem konfigurowac prócz partycji, folderu instalacji i kilku drobnych ustawień języka, trybu klawiatury np. polski programisty itd. poniewaź reszta (i sieć równierz) instalowała się automatycznie.
faktycznie nie instalowalem go na sformatowanym, ale przed instalacja manager xpeka daje mozliwosc usuniecia i utworzenia nowych partycji , co uczynilem.
No ale skoro xpek jest taki wybredny...
a z dyskiem nie bylo wczesniej problemow
pozdr maly
No ale skoro xpek jest taki wybredny...
a z dyskiem nie bylo wczesniej problemow
pozdr maly
No,z takim czymś chyba nikt z nas się nie spotkał.Moźe masz w tym drugim compie podpsuty dysk?
Pozdrawiam.
[najpewniej błąd instalacyjny,jak mówi Aligator]
Pozdrawiam.
[najpewniej błąd instalacyjny,jak mówi Aligator]
ja tam widzę rozwiązanie najprostrze, innstalka od nowa, to zajmuje przecieź zaledwie 40 minut...jak będzie tak znowu, dopiero moźna mysleć, nie konfiguruj sieci, moźna przecieź później...
Pierwszy raz cos takiego widze, dziwne...:shock: instalowales na czystym dysku? Bo podczas instalacji nie ma wyboru instalowanych skladnikow...
Pierwszy raz cos takiego widze, dziwne...:shock: instalowales na czystym dysku? Bo podczas instalacji nie ma wyboru instalowanych skladnikow...
Strona 1 / 1