WinXP nie chce się odpalić :–(((
Witam. Odwaliłem "niezły" numer i teraz mam "bałagan w oczach". Dlatego proszę o pomoc. Mam dysk podzielony na partycje. Chciałem powiększyć partycję z zainstalowanym WinXP i korzystając z PartitionMagic v.8 połączyłem dwie sąsiadujące ze sobą i sformatowane w NTFS partycje , nadając im nazwę partycji z zainstalowanym systemem. Po akceptacji i restarcie "cośtam się działo" no i w końcu wyskoczył jakiś błąd. No i znowu restart i ...!!!komunikat " PartitionMagic(xmnt2002.exe). Is unable to read the batch file. Verify that the system32 directory is not compressed or corrupt". No i naciśnięcie Any Key powoduje uruchamianie się systemu, które trwa w nieskończoność. Nie doczekuję się ekranu logowania. Pomóźcie, proszę. Napewno domyśliliście się , ze jestem kompletnym laikiem więc proszę o wyrozumiałość. Pozdrawiam
Odpowiedzi: 8
W komunikacie (w pierwszym poscie) pisze o bledzie w folderze system32, wiec na dobra sprawe nie wiadomo czego dokladnie mu brakuje. Czy tez samych plikow "systemowych", czy tez walniety jest doslownie caly.
Naprawe przeprowadza sie botujac komputer z plyty i w odpowiednim momencie wciskajac literke "R" – napraw. System uzupelnia ewentualne braki. Z kolei czym innym jest nalozenie systemu na system istniejacy. W tym samym oknie naciska sie "Instaluj" i dopiero w nastepnym – "Napraw".
Naprawe przeprowadza sie botujac komputer z plyty i w odpowiednim momencie wciskajac literke "R" – napraw. System uzupelnia ewentualne braki. Z kolei czym innym jest nalozenie systemu na system istniejacy. W tym samym oknie naciska sie "Instaluj" i dopiero w nastepnym – "Napraw".
Dziękuję bardzo za tę podpowiedź. Zainstalowałem ( na tej samej partycji) kolejny Win XP i przejąłem prawa do interesujących mnie plików. I to juź jest dla mnie BONUS :D . Ale czy nie mógłbym teraz przekopiować teraz jakichś plików systemowych do katalogu WINDOWS dla poprzedniego systemu aby w ten sposób spróbować go odpalić ? Czy to trochę naiwne ? :oops: Przeszukiwanie historii forum nie dało mi dpowiedzi.
Aha, no i odpaliła mi się konsola dla naprawy sytemu ale nie mam pojęcia co dalej. Kolejny raz proszę o pomoc.
Aha, no i odpaliła mi się konsola dla naprawy sytemu ale nie mam pojęcia co dalej. Kolejny raz proszę o pomoc.
Jesli zainstalujesz drugi system a dane nie ulegly zniszczeniu, to oczywiscie uzyskasz do nich dostep przejmujac do nich prawa. Poszukaj na forum o przejmowaniu praw.
Niestety, do tej pory naprawa systemu nie pomogła. Liczę się z reinstalacją systemu ale czy jest szansa na odzyskanie danych z "Moich Dokumentów". :idea: Moźe spróbować zainstalować drugi system i wtedy odzyskać dane ? Ale czy będę miał do nich dostęp skoro wcześniej byłem zabezpieczony hasłem. Jeszcze raz proszę o pomoc i cierpliwość w mojej materii gdyź na niczym mi tak nie zaleźy jak właśnie na tych " Moich Dokumentach". Kurde, u Jakubowskiej odzyskali dane to moźe i ja mam jakąś nadzieję :lol:
No wlasnie o tym pisze.ściemniacz:a konsola odzyskiwania (R – napraw)?
a konsola odzyskiwania (R – napraw)?
EL NINO:Niestety tak to bywa z PM. Uruchom komputer z plyty XP i uruchom Naprawe systemu. Moze wyprostuje te bledy ale na wiele nie licz.
I znowu El Admino ma racje !!
Raczej przed nową instalacją systemu się nie uratujesz..!!
Niestety tak to bywa z PM. Uruchom komputer z plyty XP i uruchom Naprawe systemu. Moze wyprostuje te bledy ale na wiele nie licz.
Strona 1 / 1