WinXP czy inny?
Witam wszystkich. Dziekuje ze weszliscie i czytacie. Mianowicie mam problem: kupilem sobie dzisiaj dysk 120gb i mam dylemaT – czy instalowac win 9x czy winxp a jesli xp to czy zrobic partycje na fat czy ntfs? – POMOCY ;–)
Odpowiedzi: 6
Darkman:...tylko jako xp ma zaduźo dziur więc trzeba łatki sciągać i inne badziewia a pod 98 tylko ie6+sp1 i direct9 i po kłopocie a w xp jest tego wszystkiego od cholery...
Porównaj sobie w Support M$ ile jest fix`ów do Win98 a ile do WinXP.
EL NINO:
BTW, Darkan jak zwykle ciekawe hipotezy prawi o dziurach :P .
A bo ja wiem ?
Natomiast bezsprzecnzie ocena " ogulnie jest lepszy graficznie " zasługuje na uwagę. Tyle, źe ja – uparcie tkwiący przy pulpicie z czasów w95 nie jestem w stanie tego poprawnie ocenić i docenić :(
... bez SP1 czy zmiany w rejestrze, ze se tez zapostuje :wink: .Rebe:Bo 120 jest granicą.
BTW, Darkan jak zwykle ciekawe hipotezy prawi o dziurach :P .
technogirl:Poczytaj trochę forum bo to jest duzo na ten temat. Ale czy win 98 obsługuje tak duze dyski? Nam xp nie obsłuzył 160 gb, bo widział tylko 120.
Bo 120 jest granicą.
Re:
XP, ntfs i wszystkie operacje związane z dzieleniem i formatowaniem z poziomu instalatora XP , ew. z niefo tylko partycję systemową, a reszta z zarządzania dyskami po zakonczeniu instalacji – dokłatniejszy opis w archiwum.
Zaś w98 nie z tego choćby powodu, źe jest coraz trudniej o obsługę w nim nowego sprzetu.
Poczytaj trochę forum bo to jest duzo na ten temat. Ale czy win 98 obsługuje tak duze dyski? Nam xp nie obsłuzył 160 gb, bo widział tylko 120.
ja wole od xp 2000Pro lub 98 poniewarz w xp czasami muli mi kompa jako sam system ale ogulnie jest lepszy graficznie tylko jako xp ma zaduźo dziur więc trzeba łatki sciągać i inne badziewia a pod 98 tylko ie6+sp1 i direct9 i po kłopocie a w xp jest tego wszystkiego od cholery więc polecam 98 chociarz obecnie sam jestem na xp teraz ale zmienaiam na 98 lepiej i szybciej wszystko chodzi Pozdrawiam
Strona 1 / 1