winlogon.exe cpu99 prock 100%

powazny problem: po 10 minutach od uruchomienia pojawia mi sie problem jak w temacie, komp zwalnia tak ze nic nie mozna zrobic tylko zrestartowac kompa, coź teraz mam począć?(skanowalem juz chyba wszystkim)

Odpowiedzi: 11

Myrmidon:
W zalaczniku podaje loga z hijack recowera.
Swietnie, ale lepiej byloby, gdybys podal z HiJackThis'a – skopiowany do posta a nie zalacznik txt.
W logu ktory pokazales, nie powinno byc np. hhlp.exe, rsfsdpst.dll, wucltut.dll i innych.
EL NINO
Dodano
16.12.2004 12:39:12
A tak apropo zabijania winlogona to konczy sie to natychmiastowym resetem kompa. Wiec nie jest to raczej rozwiazanie i tym bardziej nie zacheca do zamiany go jakims plikiem tekstowym.
Myrmidon
Dodano
16.12.2004 11:29:50
Ten sam problem jak wszyscy.
Poprzednicy nie wspomnieli tylko o tym ze winlogon sie rozrasta. Teraz ma 744 kB, ale jak sie raz rozkrecil to mial nawet 50MB (potem juz go zresetowalem). Problem widze ze sie pojawia u wielu osob. Jedni mowia ze to wina Max Paina inni ze to Norton, ale ja nie mam zadnego z powyzszych. U mnie problem sie pojawil po instalacji NFS U2. Mial on trojana TrojanDownloader ale usuniecie go nic nie pomoglo.

W zalaczniku podaje loga z hijack recowera.
Myrmidon
Dodano
16.12.2004 11:24:07
Zechciej wejsc do dzialu Bezpieczenstwo i w przyklejonym poscie o stronie startowej znajdziesz linka do programu HiJack This. Sciagnij, zainstaluj, przelec system i zapisz log w pliku txt. Pozniej wklej tego loga tutaj.

Update –
No tak kurna – przeciez to jest ten dzial :mrgreen: .
EL NINO
Dodano
07.05.2004 00:29:53
Mam ten sam problem co autor posta. Pojawił się po zainstalowaniu servicepaków z Microsofta. Jak się tego pozbyć?????????? Próbowałem odinstalować te uaktualnienia ale to nie pomogło
Anonymous
Dodano
06.05.2004 13:52:30
Plik worda, to jest tylko przykład, moźe obojętnie jaki plik, byle nie za duźy, jak róźnica, sam tak robiłem i system jest stabilny i nie ma źadnych błędów itp !!!
Nie ma przeciez innej metody!!!
Zastanówcie się zanim cos napiszecie
Anonymous
Dodano
03.05.2004 18:44:22
a moze podmienic ten plik z plyty
jeszcez tego nie robilem bo nie mialem takiego problemu
miesci sie on zapewne na plyecie w katalogu i386
prawdopodobnie pod nazwa winlogon.ex_
wystarczyloby przekopiowac do c:windowssystem32 jezeli masz na tej partycji system i jezeli w takim katalogu :) i usunac plik zmienic nazwe winlogon.ex_ na winlogon.exe
nastepujace komendy
expand x:i386winlogon.ex_ c:windowssystem32

kopiowanie z CD w tym przypadku X ty zapewne masz inny :))) do katalogu windowsa system32 u mnie c:windowssystem32

ren c:windowssystem32winlogon.ex_ winlogon.exe

zmiana zazwy pliku

mozliwe ze bgedzie trzeba usunac plik winlogon.exe wprzed zmiana nazwy bo nie pamietam jak to bylo w takich przypadkach
oczywiscie to tylko teoria wiec niech ktos sie dozuci co o tym mysli
p481o
Dodano
27.04.2004 13:11:15
Leszek Śledziński:
np. tekst o rozszeźeniu .doc. Zmieniasz na jego nazwę na winlogon.exe i podmieniasz z tamtym. i..... gotowe.
Po pierwsze jesli podmienisz ten plik na pracujacym systemie to stawiam duza wodke a po drugie jesli uruchomisz system na dokumencie Worda zmienionym na winlogon.exe, to mozesz mi mowic "wuju".
EL NINO
Dodano
27.04.2004 00:59:05
Wystarczy, ze masz windowsa commandera. Robisz tak:
Odszukujesz plik o nazwie winlogon.exe (polecenie wyszykaj). Wchodzisz do ścieszki docelowej poprez comandera. Następnie bierzesz obojętnie jai plik np. tekst o rozszeźeniu .doc. Zmieniasz na jego nazwę na winlogon.exe i podmieniasz z tamtym. i..... gotowe. sam miałem ten problem i ty sposobem go rozwiązałem!!
Pozdrawiam!!

Dobrze Ci się czytało w tym kolorze co walnąłeś ? netykieta się kłania......kolor i wielkość czcionki zmieniona...aligator...
Anonymous
Dodano
26.04.2004 20:35:25
Sorry, ale nie chce mi sie szukac w googlach o takim problemie. Moze tylko powiem co zrobilbym:
jest taki program – Process Explorer, ktory ukazuje aktywne procesy (podobnie jak Task manager w systemie) z tym ze moze pokazac rowniez jakich plikow uzywa dany proces. Sciagnij go i sprawdz co sie podczepia do winlogona. IMO to bedzie jakies swinstwo, ale nie mozna wykluczyc (to juz moje gdybanie) np. bad sektorow w miejscu gdzie system przechowuje akurat informacje o Twoim profilu.
EL NINO
Dodano
22.04.2004 23:01:58
dalej to samojuz 3 dzien, co dziwne rano komp chodzi normalnie dopiero wieczorem robi takie szopki, jest tu w ogole ktos kto wie co zrobic?
czekam i czekam, jak to rozwiazac?
seraf
Dodano
22.04.2004 22:50:56
seraf
Dodano:
22.04.2004 01:56:19
Komentarzy:
11
Strona 1 / 1