winlogon.exe cpu99 prock 100%
powazny problem: po 10 minutach od uruchomienia pojawia mi sie problem jak w temacie, komp zwalnia tak ze nic nie mozna zrobic tylko zrestartowac kompa, coź teraz mam począć?(skanowalem juz chyba wszystkim)
Odpowiedzi: 11
Swietnie, ale lepiej byloby, gdybys podal z HiJackThis'a – skopiowany do posta a nie zalacznik txt.Myrmidon:W zalaczniku podaje loga z hijack recowera.
W logu ktory pokazales, nie powinno byc np. hhlp.exe, rsfsdpst.dll, wucltut.dll i innych.
A tak apropo zabijania winlogona to konczy sie to natychmiastowym resetem kompa. Wiec nie jest to raczej rozwiazanie i tym bardziej nie zacheca do zamiany go jakims plikiem tekstowym.
Ten sam problem jak wszyscy.
Poprzednicy nie wspomnieli tylko o tym ze winlogon sie rozrasta. Teraz ma 744 kB, ale jak sie raz rozkrecil to mial nawet 50MB (potem juz go zresetowalem). Problem widze ze sie pojawia u wielu osob. Jedni mowia ze to wina Max Paina inni ze to Norton, ale ja nie mam zadnego z powyzszych. U mnie problem sie pojawil po instalacji NFS U2. Mial on trojana TrojanDownloader ale usuniecie go nic nie pomoglo.
W zalaczniku podaje loga z hijack recowera.
Poprzednicy nie wspomnieli tylko o tym ze winlogon sie rozrasta. Teraz ma 744 kB, ale jak sie raz rozkrecil to mial nawet 50MB (potem juz go zresetowalem). Problem widze ze sie pojawia u wielu osob. Jedni mowia ze to wina Max Paina inni ze to Norton, ale ja nie mam zadnego z powyzszych. U mnie problem sie pojawil po instalacji NFS U2. Mial on trojana TrojanDownloader ale usuniecie go nic nie pomoglo.
W zalaczniku podaje loga z hijack recowera.
Zechciej wejsc do dzialu Bezpieczenstwo i w przyklejonym poscie o stronie startowej znajdziesz linka do programu HiJack This. Sciagnij, zainstaluj, przelec system i zapisz log w pliku txt. Pozniej wklej tego loga tutaj.
Update –
No tak kurna – przeciez to jest ten dzial :mrgreen: .
Update –
No tak kurna – przeciez to jest ten dzial :mrgreen: .
Mam ten sam problem co autor posta. Pojawił się po zainstalowaniu servicepaków z Microsofta. Jak się tego pozbyć?????????? Próbowałem odinstalować te uaktualnienia ale to nie pomogło
Plik worda, to jest tylko przykład, moźe obojętnie jaki plik, byle nie za duźy, jak róźnica, sam tak robiłem i system jest stabilny i nie ma źadnych błędów itp !!!
Nie ma przeciez innej metody!!!
Zastanówcie się zanim cos napiszecie
Nie ma przeciez innej metody!!!
Zastanówcie się zanim cos napiszecie
a moze podmienic ten plik z plyty
jeszcez tego nie robilem bo nie mialem takiego problemu
miesci sie on zapewne na plyecie w katalogu i386
prawdopodobnie pod nazwa winlogon.ex_
wystarczyloby przekopiowac do c:windowssystem32 jezeli masz na tej partycji system i jezeli w takim katalogu :) i usunac plik zmienic nazwe winlogon.ex_ na winlogon.exe
nastepujace komendy
kopiowanie z CD w tym przypadku X ty zapewne masz inny :))) do katalogu windowsa system32 u mnie c:windowssystem32
zmiana zazwy pliku
mozliwe ze bgedzie trzeba usunac plik winlogon.exe wprzed zmiana nazwy bo nie pamietam jak to bylo w takich przypadkach
oczywiscie to tylko teoria wiec niech ktos sie dozuci co o tym mysli
jeszcez tego nie robilem bo nie mialem takiego problemu
miesci sie on zapewne na plyecie w katalogu i386
prawdopodobnie pod nazwa winlogon.ex_
wystarczyloby przekopiowac do c:windowssystem32 jezeli masz na tej partycji system i jezeli w takim katalogu :) i usunac plik zmienic nazwe winlogon.ex_ na winlogon.exe
nastepujace komendy
expand x:i386winlogon.ex_ c:windowssystem32
kopiowanie z CD w tym przypadku X ty zapewne masz inny :))) do katalogu windowsa system32 u mnie c:windowssystem32
ren c:windowssystem32winlogon.ex_ winlogon.exe
zmiana zazwy pliku
mozliwe ze bgedzie trzeba usunac plik winlogon.exe wprzed zmiana nazwy bo nie pamietam jak to bylo w takich przypadkach
oczywiscie to tylko teoria wiec niech ktos sie dozuci co o tym mysli
Po pierwsze jesli podmienisz ten plik na pracujacym systemie to stawiam duza wodke a po drugie jesli uruchomisz system na dokumencie Worda zmienionym na winlogon.exe, to mozesz mi mowic "wuju".Leszek Śledziński:np. tekst o rozszeźeniu .doc. Zmieniasz na jego nazwę na winlogon.exe i podmieniasz z tamtym. i..... gotowe.
Wystarczy, ze masz windowsa commandera. Robisz tak:
Odszukujesz plik o nazwie winlogon.exe (polecenie wyszykaj). Wchodzisz do ścieszki docelowej poprez comandera. Następnie bierzesz obojętnie jai plik np. tekst o rozszeźeniu .doc. Zmieniasz na jego nazwę na winlogon.exe i podmieniasz z tamtym. i..... gotowe. sam miałem ten problem i ty sposobem go rozwiązałem!!
Pozdrawiam!!
Dobrze Ci się czytało w tym kolorze co walnąłeś ? netykieta się kłania......kolor i wielkość czcionki zmieniona...aligator...
Odszukujesz plik o nazwie winlogon.exe (polecenie wyszykaj). Wchodzisz do ścieszki docelowej poprez comandera. Następnie bierzesz obojętnie jai plik np. tekst o rozszeźeniu .doc. Zmieniasz na jego nazwę na winlogon.exe i podmieniasz z tamtym. i..... gotowe. sam miałem ten problem i ty sposobem go rozwiązałem!!
Pozdrawiam!!
Dobrze Ci się czytało w tym kolorze co walnąłeś ? netykieta się kłania......kolor i wielkość czcionki zmieniona...aligator...
Sorry, ale nie chce mi sie szukac w googlach o takim problemie. Moze tylko powiem co zrobilbym:
jest taki program – Process Explorer, ktory ukazuje aktywne procesy (podobnie jak Task manager w systemie) z tym ze moze pokazac rowniez jakich plikow uzywa dany proces. Sciagnij go i sprawdz co sie podczepia do winlogona. IMO to bedzie jakies swinstwo, ale nie mozna wykluczyc (to juz moje gdybanie) np. bad sektorow w miejscu gdzie system przechowuje akurat informacje o Twoim profilu.
jest taki program – Process Explorer, ktory ukazuje aktywne procesy (podobnie jak Task manager w systemie) z tym ze moze pokazac rowniez jakich plikow uzywa dany proces. Sciagnij go i sprawdz co sie podczepia do winlogona. IMO to bedzie jakies swinstwo, ale nie mozna wykluczyc (to juz moje gdybanie) np. bad sektorow w miejscu gdzie system przechowuje akurat informacje o Twoim profilu.
dalej to samojuz 3 dzien, co dziwne rano komp chodzi normalnie dopiero wieczorem robi takie szopki, jest tu w ogole ktos kto wie co zrobic?
czekam i czekam, jak to rozwiazac?
czekam i czekam, jak to rozwiazac?
Strona 1 / 1