WinFast PVR problem z zapamiętywaniem ustawień i nietylko

Witajcie niestety kolejny problem mam i dlatego zwracam się tutaj z nim o pomoc. Nie dawno formatowałem dysk zainstalowałem stary/nowy system :) i wszystko było by dobrze gdyby nie to iż jeden z programów nie zapamiętuje ustawień. Program który nie zapamiętuje ustawień to WinFast PVR służy on do oglądania telewizji z tunera TV Leadtek WinFast TV2000 XP Expert, a dokładniej nie zapamiętuje on ustawień kanałów. Daje w nim Area – Poland (Pal D) potem daje importuj listę kanałów z pliku którego używam od około roku z małymi zmianami co 2 miesiące. I teraz gdy daje zatwierdź program działa niby dobrze jednak do czasu jego wyłączenia i ponownego włączenia gdzie wszystko się resetuje i musze całą operację powtórzyć od nowa. Program ten używam już bardzo długo i do tego formatowania nie było z nim problemów zresztą po każdym formacie instaluję dokładnie to samo więc teoretycznie nie powinno być z tym problemu, ale jednak jest. Pomyślałem że może czas zainstalować najnowszą wersję więc pobrałem takową ze strony producenta instaluje ale gdy włączam program tzn. wciskam na ikonie pisze że nie ma takiego programu więc patrzę do folderu gdzie go instalowałem i rzeczywiście go tam nie ma jest tylko druga jego część tzn. program do słuchania radia i mam tak z prawie każdą wersją czyli gdy niby instaluje to instaluje się tylko program do radia a nie do TV. Szukałem na google ale nikt nic podobnego nie miał więc może to nie wina programu a systemu jakaś łatka coś zrobiła bo ja zawsze aktualizuje system po formacie ale tylko łatki krytyczne itp. bez zbędnych programów które są też w aktualizacji. Teraz jestem świeżo po formacie więc teoretycznie mogę zrobić drugiego, ale istnieje duża szansa iż wszystko się powtórzy więc proszę o pomoc jakieś rady może ktoś wie czemu tak się dzieje. Mój system: WIN XP Pro Sp2 Mój komp: AMD ATHLON Barton 2500+ Epox 8RDA3 1GB 2x512 mb RAM Geill ASUS 6600GT Reszta raczej mało ważna. P.s. kiedyś zaktualizowałem wszystkie składniki jakie mogłem i strasznie komputer zwolnił ktoś wie może co go tak zwolniło ? (to pytanie jest bonusowe gdyż już nie mogę napisać dokładnie co pobrałem itp. ale może ktoś orientuję się jaka aktualizacja może spowolnić komputer).

Odpowiedzi: 0

Mampir
Dodano:
05.07.2007 15:43:22
Komentarzy:
0
Strona 0 / 0