winfast gf 5900xt–demontaź radiatora?
Witam
Mam problemy z demontaźem radiatora na karcie graficznej winfast 5900xt.Kołki mocujące radiator do laminatu karty wyjąłem a radiatora nie moźna zdjąć.Jest chyba przyklejony klejem termoprzewodzącym.Szczelina jest tak mała źe nie ma jak go podwaźyć, a wokoło pełno elektroniki i łatwo coś ukryszyć.
Proszę o sensowne porady
Pozdrawiam
Mam problemy z demontaźem radiatora na karcie graficznej winfast 5900xt.Kołki mocujące radiator do laminatu karty wyjąłem a radiatora nie moźna zdjąć.Jest chyba przyklejony klejem termoprzewodzącym.Szczelina jest tak mała źe nie ma jak go podwaźyć, a wokoło pełno elektroniki i łatwo coś ukryszyć.
Proszę o sensowne porady
Pozdrawiam
Odpowiedzi: 4
Dzięki za pomoc.Problem rozwiązany
Suszarka na maksa przez 1 min. i radiator puścił
Suszarka na maksa przez 1 min. i radiator puścił
spiderko:Innym sposobem jest wsadzenie karty do zamraźalnika, oczywiście w woreczku foliowym. Radiator powinien puścić (oby nie razem z rdzeniem GPU :lol: )
PS Nie biorę odpowiedzialności na wypadek uszkodzenia karty.
ten sposób jest bardzo dobry, ja tak zdjołem radiator z mojego Radka 9100
Innym sposobem jest wsadzenie karty do zamraźalnika, oczywiście w woreczku foliowym. Radiator powinien puścić (oby nie razem z rdzeniem GPU :lol: )
Grzej dobrze radiator suszarką i ruszaj radiatorem jakbyś go chciał ukręcić,po którymś nagrzaniu i kręceniu powinien odejść.
Strona 1 / 1