Winfast 2000 XP Expert i kolejny problem.

Mam Win XP HE i karta działa bez zarzutu. Ale cokolwiek zainstaluję (po zainstalowaniu WinFastu) - przestaje działać pilot. W sklepie pan powiedział mi, żebym przeinstalował cały program. Ok. Zrobiłem tak jak powiedział, po czym pilot ożył. Do następnej instalacji. Trochę to bez sensu. Cokolwiek zainstaluję nowego - muszę reinstalować soft od karty tv, bo inaczej pilot nie chce nic zrobić. Sterowanie myszą czy klawiaturą działa, ale kiedy wieczorem padam na łóżko, bez pilota ani rusz... Ma ktoś jakiś pomysł?

Odpowiedzi: 2

Coś w tym jest. Ale znalazłem inne rozwiązanie. W trayu pojawia mi się skrót do zarządzania tą kartą i tam też znajduje się opcja [u]Settings[/u]. Klikając na nią pojawia mi się okienko, w którym wystarczy kliknąć "ptaszka" w okienku [u]MCE Remote[/u], potem OK, wejść w to jeszcze raz i odznaczyć. I pilot nagle się ożywia :D Opcji - o której wspominałeś - podczas instalacji nie znalazłem, ale w sumie to już historia. Grunt, że działa. Ma ktoś ochotę na 15-letniego Grundiga 21"? :-s :mryellow:
XanTyp
Dodano
05.03.2008 20:51:22
  • Endrju 06.03.2008 09:22:03

[quote=XanTyp]... Ma ktoś ochotę na 15-letniego Grundiga 21"? :-s :mryellow: [/quote] A dorzucasz wiatrówkę, albo chociaż jakiś fajny młotek lub toporek w komplecie? :mryellow:

A czy przypadkiem wina nie leży po stronie sterownika do czujnika na podczerwień dołączonego do karty ? Zobacz tu czy nie ma jakiegoś konfliktu po zainstalowaniu nowego progsa. Siłą rzeczy, jak przeinstalujesz cały program WinFastu to i sterownik do czujnika też, ale z tego co pamiętam, przy istalowaniu progsa do WinFasta, można wybrać kwadracikiem opcję instalowania sterów do czujnika lub nie. Powinno wystarczyć zaznaczenie tylko tej opcji. A może są nowe na stronie producenta ? Mają swoją konkretna nazwę.
Ucho
Dodano
26.02.2008 01:30:44
XanTyp
Dodano:
25.02.2008 00:09:54
Komentarzy:
2
Strona 1 / 1