Windows XP+2 Notebooki+Bluetooth–Nie działa:(((

Witam serdecznie,
Mam taki mały problem, mógłby mi ktoś pomóc?:)
Otóź z kolega kupiliśmy dwa bezprzewodowe USB adaptery firmy Acer kompatybilne z Bluetooth 1.1 ,poto aby bez kabli przesyłac dane z naszych komputerów. Niestety to nie działa na chwile obecna w naszym wykonaniu. Kazdy z nas zainstalował sterowniki na swoim laptopie laptopie nic się nie dzieje. Mam pytanie co trzeba jeszcze zrobic aby przesyłac te dane z jednego laptopa na drugiego.Jak za pomoca tego urzadzenia wymienic dane z Nokia 6310i?Bardzo prosz o pomoc w tej sprawie .Osoba ,która sprzedała nam to na Allegro zapewniała, ze przesyłanie danych bezprzewodowo miedzy notebookami lub miedzy laptopem a PC jest jak najbardziej moźliwe. Niestety nie powiedziała jak to zrobic(tą cała konfiguracje i instalacje)przed zakupem tych adapterów. Natomiast po transakcji poradziła ,aby poczytac dokładnie opis na płycie instalacyjnej sterowników, tam nie ma nic szczególnego. Dlatego proszę o pomoc w tej sprawie ))))Z góry dziekuje za rady i serdecznie pozdrawiam. Gdyby jakies dodatkowe pytania to proszę o kontakt, bardzo zalezy mi na tej sprawie. Mamy zainstalowane programy XP
Przemo– przemo33@tlen.pl

Odpowiedzi: 1

Co do instalacji urz. USB – zasada jest jedna najpierw wgrywamy sterowniki , później dopiero podłączamy urządzenie. Chodzi o to by XP nie dograł swoich, a te z płyty instalacyjnej.
Pokombinuj najpierw z telefonem
Tu masz krok po kroku instalację z Nokią
http://www.internecik.com/?p1=howto&a1=bluetoothwinda
Co do połaczeń komputer :arrow: komputer powinno być podobnie, ale nie wypowiadam się poniwaź nigdy jeszcze tak nie łaczyłem – technologia choć juz jakis czas na rynku ze wzgllędu na cenę , jeszcze niezbyt powszechna.
Powodzenia
Seeker
Dodano
14.03.2004 12:39:32
Anonymous
Dodano:
14.03.2004 12:18:46
Komentarzy:
1
Strona 1 / 1