Windows Xp umilkł :( i niechce mu się śpiewać :)

Dziwna sprawa choć nie wiem co mam z nią zrobić. System wogóle nie wydaję z siebie dźwięków. Tych dźwięków z listy "schematy dźwiękowe".

Wchodząc do systemu powinna być powitalna muzyczka na fortepianie, jej nie ma, rówieź wszystkie dźwięki teź pouciekały. Nie odgrywują kiedy jest jakiś alert, pytanie... – no wiecie o co chodzi. Schematy dźwięku mam ustawione prawidłowo, równieź pliki nie są usunięte bo jak chce je odsłuchać manualnie to odgrywają i w katalogu Media pod Windowsem nadal się tam znajdują. Spróbowałem utworzyć włąsne schematy z myślą źe to minie, ale system nadal nie wydaje dźwięków. Czy to znaczy źe juź nie bedę słyszał fanfar opróźnającego kosza, wychodzenia z systemu itp. czy jedynym wyjściem jest ponowne wgrywanie Wina Xp ?

Czekam na radę i pzd.
please to help :)

:cry: :cry: :cry: :cry:

Odpowiedzi: 4

dzięki serdecho za wszystko. moźe i masz rację trzeba zrobić coś nowego, moźe wgram sobie win 2003 na sprawdzenie. dzieki jeszzce raz za radę i pzd. :) :)

dopis po uaktualnieniu systemu Xp Pro:
– to nic nie pomogło, jest tak jak było przedtem :( :( :(
special
Dodano
04.09.2003 23:33:17
Konkretnie z dźwiękiem nie miałem problemu – ale mnie kiedyś zniknął pasek start... Nic nie stracisz z oprogramowania, jeśli zainstalujesz windę w tej samej lokalizacji. Jedynie jeśli uaktualniałeś windę ze stronki microsoftu, czy ściągnietymi łatkami czy serwice packiem, to moźliwe źe będziesz to musiał zrobić ponownie, ale niekoniecznie.
Z drugiej strony windows który pracuje juź ponad dwa lata... to proponowałbym ci ponowną instalację systemu. XP chociaź jest stabilny, takźe się z wiekiem kaszani, chociaź o wiele mniej niź 98 przykładowo. Zrób jak zechcesz – jeśli aktualizacja nie pomoźe to postawisz system od nowa i finito.
Pozdrawiam.
kwladarz
Dodano
04.09.2003 17:48:45
czy teź spotkałeś się z taką dziwną sytuacja i czy jakbym od nowa uaktualinił Xp–eka to czy nie stracę gier, aktualizacji jego, czy w ogóle będzie wszystko jak dawniej..., bo nigdy tej opcji nie próbowałem bo dotąd wszystko grało mi jakiś ok. 2,5 roku bez problemu...
special
Dodano
03.09.2003 20:06:09
Spróbuj moźe skojarzyć z jakimś zdarzeniem systemowym dźwięk z poza listy tych windowsowskich. Jak teź nie zagra, to pozostaje naprawa windy za pomocą płytki instalacyjnej – jest tam opcja czegoś takiego jako uaktualnienie. Kiedyś teź juź tak ratowałem system, aby nie instalować od nowa masy oprogramowania. Pozdrawiam.
kwladarz
Dodano
03.09.2003 17:22:31
special
Dodano:
01.09.2003 13:54:43
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1