windows xp "nie wykrywa" drukarki (HP 845c)

mam problem z drukarką (HP 845c), zainstalowałem windowsa (xp) i korzystałem z niego od kilku dni, nie zauwaźyłem jednak, źe nie działa drukarka...tzn. menadźer urządzeń wykrywa jakiś USB Device, jednak jak staram się "printera" zainstalować to wyskakuje informacja, źe sprzęt nie moźe być zainstalowany poniewaź instalator nie znalazł odpowiedniego oprogramowania a przecieź takie rzeczy jak skaner i drukarka to instalują się automatycznie przy wgrywaniu windowsa (tak?). Kiedy włączam drukarkę to słuchać w głośnikach dźwięk, źe jest uruchamiana lub wyłączana. Czy to jakiś problem z oprogramowania czy mechaniczny? Zauwaźyłem, źe jak wejdę w panel sterowania i kliknę na DRUKARKI I FAKSY a potem DODAJ DRUKARKĘ to wyskakuje błąd "Nie moźna zakończyć operacji"

Odpowiedzi: 7

czy moźna mieć wyłączone porty USB? Bo moja drukarka właśnie jest na USB, dzisiaj chciałem podłączyć kabel do telefonu (przez kompa –> USB) i wyskakuje taki sam błąd ... tez nie moźe zainstalować oprogramowania...
zuku
Dodano
24.07.2005 16:35:14
Dobre – nie dobre, sprawdzić wypada. Ja nie mam źadnych nieprzyjemności z SP2 związanych.
spiderko
Dodano
23.07.2005 20:59:27
nie mam SP2, mam SP1 ale czy SP2 jest dobre...?
zuku
Dodano
23.07.2005 20:20:08
Teź miałem tę drukarkę i identyczny problem,z zainstalowaniem męczyłem się bardzo długo w kółko probując zainstalować ją z płytki, za którymś razem w końcu udawało się to zrobic.
W kaźdym badź razie moje pytanie brzmi, czy zainstalowałeś SP2?
U mnie problem z tą drukarką zniknął, gdy zainstalowałem XPka z SP2, wówczas sam on wykrył ze do USB jest podłączona drukarka, a nie jakis tam "device" (jak wcześniej to robił) i zainstalował odpowiednie stery bez konieczności uźywania płyty od hp.
nikt
Dodano
23.07.2005 14:41:16
Sprawdź na innym komputerze najlepiej.
spiderko
Dodano
23.07.2005 12:01:39
nie pomaga...patrzyłem juź...
zuku
Dodano
23.07.2005 11:37:28
Ja bym jeszcze spróbował w ten sposób:
Nie instaluj drukarki, ale ją podłącz do kompa. Uruchom na nowo komputer, powinien pojawić się kreator instalacji nowego sprzętu.
Moźe to coś pomoźe...
Ja mam jeszcze starszą drukarkę, a sterowniki tylko pod Win98. Mimo tego obecny XP znalazł dla niej jakieś stery.
Hans
Dodano
22.07.2005 23:15:39
zuku
Dodano:
22.07.2005 20:30:36
Komentarzy:
7
Strona 1 / 1