Windows XP Prof. i dziwne rozmiary Xp–ka po formatowaniu.:(

Dokonalem Formatowania dysku. Problem jest tego rodzaju: jak klikne na ikonke Dysk C –––Wlasciwosci to widnieje mi opis na tym kole Zajete miejsce 2,78GB a jak zaznacze wszystkie foldery na dysku C to mam 1,11 GB. Co sie dzieje. Wspomne to iz przy formacie dysku na 20% komp zaliczyl mi zwieche :huh: musialem restartowac, przy zakladaniu partycji i sprawdzeniu spojnosci dysku tez mi zaliczyl zwiech na 51% – tez musialem reset mu walnac.

Odpowiedzi: 9

Pagefile to jak napisano wsześniej pamięć wirtualna ,swap,przy 1gb ramu teoretycznie moźna go wyłączyć
Właściwości systemu :arrow: zaawansowane :arrow: wydajność :arrow: ustawienia :arrow: zawansowane zmień
ale system przy braku pamięci moźe się pluć o zwiększenie swapa.
Ja ustawiłem na sztywno 1gb na innej partycji,jak dla mnie optymalnie.
MarcinX
Dodano
06.09.2004 20:25:20
Znalazlem iz prawie 1,5 GB zajmuje mi Pagefile. Czy jest mozliwosc go wylaczenia lub calkowitego usuniecia.
Podam swoj sprzet: AbitIC7–G, P4 2,4GB, 2x512MB Kingston, WD 120GB.
Studi78
Dodano
06.09.2004 20:15:13
Ja nie podwaźam waszego autorytetu poprostu proponuje swoje sugestie!
bimas
Dodano
06.09.2004 16:38:13
Seeker:

Rebe jak byś nie wiedział to takie podejście do tematu jak wypowiedź bimasa to ...pluralizm komputerowy (od łac. pluralis)
:wink:

Dziękuję za wyjasnienie, bom do tej pory jeno ....... majestatis, a i to w odniesieniu do siebie znał :wink:
Rebe
Dodano
06.09.2004 13:39:54
Co do zwiech to Ci Studi78 nie odpowiem – za mało napisałeś o konfiguracji, no i o przyczynach tych zwiech które przy formacie tudzieź sprawdzaniu spójności na problem raczej sprzętowy wyglądają, ale.. na temat pliku wymiany czy tez hibernacji radę mam.
http://hslab.pl/index.php?module=subjects&func=viewpage&pageid=2
Podobne rzeczy otrzymasz wpisując w google "odchudzanie XP"

Rebe jak byś nie wiedział to takie podejście do tematu jak wypowiedź bimasa to ...pluralizm komputerowy (od łac. pluralis)
:wink:
Seeker
Dodano
06.09.2004 13:24:04
To co wymienił MarcinX to nie wszystko – najprościej w menu narzedzia – opcje foldeów dokonaj modyfikacji poprzez zaznaczenie opcji "pokaź ukryte pliki i foldery" oraz odznaczenie "ukryj chronione pliki systemu operacyjnego".
Po zastosowaniu tych opcji na dysku pokarze sie cała zawartość i bedziesz mógł stwierdzić ci i ile miejsca zajmuje.
W skrócie poza swapem i hibernacją dochodźą :
Zawartość SVI – tam są przechowywane m.in. pliki przywracania systemu. Część plików jest równieź "schowana" domyslnie w katalogu documents&settings – w profilach uźytkowników.

Jeźeli ś chodzi o najprostrzą metodę obejrzenia wszystkiego co się na dysku znajduje to bezkonkurencyjne są do tego celu programy do ....nagrywania – obsługi nagrywarek CD/DVD – one listują wszystko wraz z cąłą strukturą.

Hibernację moźna włączyć, a pomięć wirtualną albo włączyć, albo ustawić w innym rozmiarze – informacje na temat how to znajdziesz w archiwum.

bimas – jestem pod wraźeniem Twojej przenikliwości tak jako znawcy ludzkiej natury, jak i problematyki z komputerami związanej.
Rebe
Dodano
06.09.2004 10:15:31
A jak sie tego pozbyc: Miejsce zajęte przez hibernację lub Pagefile.?? Czy to jest potrzebne czy nie bo sam juz stracilem glowe.
Studi78
Dodano
06.09.2004 09:31:24
Moim zdaniem to klastry na dysku. Pewnie jesteś nerwowy i czasem walniesz w kompa jak się wkurzysz – to jest tego skutkiem. Dysk się wtedy rysze, a w następstwie wariuje i system źle z niego odczytuje dane.
Pozdro
bimas
Dodano
05.09.2004 23:58:33
Miejsce zajęte przez hibernację lub Pagefile.
MarcinX
Dodano
05.09.2004 23:33:57
Studi78
Dodano:
05.09.2004 23:28:03
Komentarzy:
9
Strona 1 / 1