Windows XP, problem z niektórymi plikami wideo
Otóż w ukrytym folderze mam dużo różnych filmików w różnych formatach, jednak każdy z nich ma nazwę pliku pokolorowaną na zielono. Gdy klikam dwukrotnie na jakikolwiek filmik to otwiera się Winamp i po chwili znika. Gdy próbuję je uruchomić w AllPlayerze (najnowszej wersji) ukazuje się komunikat, że plik jest uszkodzony i że można go jakoś tam naprawić, lecz ta naprawa nic nie pomaga. Dało by się jakoś te filmiki naprawić? Mam ich dość sporo i zbierałem je też przez pewien czas, więc trochę szkoda by mi było szukać tych najlepszych jeszcze raz.
Z góry dzięki za pomoc.
P.S.
Sorry, że piszę nie w tym dziale, ale nie wiedzieć dlaczego w dziale Windows XP nie ma ikony umożliwiającej stworzenie nowego wątku, na innych forach jest.
Z góry dzięki za pomoc.
P.S.
Sorry, że piszę nie w tym dziale, ale nie wiedzieć dlaczego w dziale Windows XP nie ma ikony umożliwiającej stworzenie nowego wątku, na innych forach jest.
Odpowiedzi: 1
we wlasciwosciach tego folderu (przycisk zaawansowane) masz sekcje atrybuty kompresji i szyfrowania:
odznacz kompresuj zawartosc(...)
odznacz szyfruj zawartosc(...)
teraz powinno byc okey.
Strona 1 / 1
Dzięki, podziałało, były małe komplikacje, bo zaszyfrowałem folder na starym profilu i musiałem na niego wejść i z niego rozszyfrować, ale wszystko teraz działa. Chyba zaszyfruję sobie ten folder na moim profilu, bo mogło by być niezaciekawie gdyby tak rodzina te pliki obejrzała ;) . W sumie pliki są w ukrytym folderze, ale ostrożności nigdy nie za wiele ;). Jest okey ;) . Dzięki za pomoc.