Windows XP + Neostrada + GG = konfiguracja
Witam
Jak widać w opisie mam windowsa XP, ostatnio kupiłem Neostrade i mam problem z konfiguracją GG i kaźdym innym komunikatorem. Nie mogą się one połączyć z serwerem w internecie. ostatnio dowiedzałem się źe musze znać numer DNS. Nam ten numer. Ale po wpisaniu tych cyferek neostrada musi się ponownie uruchomić. Po uruchomieniu znowu zaznaczona jest opcja "uzyskaj adres serwera DNS automatycznie" I tu mam pytanie co zrobić aby moje ustawienia zostały zapisane. albo jak skonfigurować komunikatory aby działały na tej opcji. Z Góry dziękuje za pomoc.
Jak widać w opisie mam windowsa XP, ostatnio kupiłem Neostrade i mam problem z konfiguracją GG i kaźdym innym komunikatorem. Nie mogą się one połączyć z serwerem w internecie. ostatnio dowiedzałem się źe musze znać numer DNS. Nam ten numer. Ale po wpisaniu tych cyferek neostrada musi się ponownie uruchomić. Po uruchomieniu znowu zaznaczona jest opcja "uzyskaj adres serwera DNS automatycznie" I tu mam pytanie co zrobić aby moje ustawienia zostały zapisane. albo jak skonfigurować komunikatory aby działały na tej opcji. Z Góry dziękuje za pomoc.
Odpowiedzi: 5
Chyba nie będziesz się gniewał Piotrek82 źe zamiast Mateuszpi przedstawie Tobie podpowiedz :wink:
Uruchom NIS,
Zaznacz Zapora osobista ( Personal Firewall ),
Wybiesz konfiguruj ( Configure ),
Przejdz do zakładki programy ( Program Control ) i tu moźesz ustawić reguły dla aplikacji.
BTW, RTM.
Uruchom NIS,
Zaznacz Zapora osobista ( Personal Firewall ),
Wybiesz konfiguruj ( Configure ),
Przejdz do zakładki programy ( Program Control ) i tu moźesz ustawić reguły dla aplikacji.
BTW, RTM.
Mateusz jak bys mogl to napisz mi jak zmieniles te ustawienia w nortonie security. Z gory dzieki.
NIS samemu nie blokuje,
Pojawia się info o dostępie danej aplikacji do sieci z domyślną propozycją zablokowania i najwidocznej Mateuszpi potwierdziłeś automatyczny wybór zapory.
Pojawia się info o dostępie danej aplikacji do sieci z domyślną propozycją zablokowania i najwidocznej Mateuszpi potwierdziłeś automatyczny wybór zapory.
nie chodziło o źaden ustawienia w systemi po dłuźszej (3 tygodnie) prubie zmieniania konfiguracji wpadłem na problem. Chodzilo o nortona security jego ustawienia blokowały komunikatory. dzięki za pomoc.
Nie chodzi o zadne serwery DNS. Raczej serwer proxy. Jesli wczesniej uzywales na tym systemie komunikatorow a byles na innym laczu, prawdopodobnie masz wpisany w ustawieniach wlasnie serwer proxy.
Strona 1 / 1