Windows XP + laptop bez CD, FDD i USB

Witam. To mój pierwszy post na forum. Mam laptopa bez CD i bez FDD (nie mam takźe moźliwości wystartować z USB). Kupiłem go kilka dni temu z zainstalowanym XP (full legal – mam oryginalny CD i serial na naklejce na obudowie laptopa). Sęk w tym, źe system, który zastałem jest zaśmiecony wirusami, trojanami, dziesiątkami gier i innym badziewiem. Chciałbym zainstalować system XP na świeźo sformatowanym dysku "po swojemu" zupełnie od nowa. Mam na dysku dwie partycje, na C: jest XP a na D: mam w katalogu i386 instalkę XP. Gdy próbuję zainstalować XP z katalogu i386 przez uruchomienie winnt32 nie pyta się o formatowanie dysku C: tylko od razu instaluje na "starym" XP (pozostawiając róźne śmieci na C:). Jak z XP wyjść do DOS–a (?) czy czegoś takiego abym mógł sformatować dysk C:, potem przejść na D: i zainstalować XP. A moźe jest jakiś inny prostszy sposób?
Liczę na pomoc bardziej zaawansowanych uźytkowników.

Odpowiedzi: 3

Ewentualnie podepnij sam dysk przez przejsciówke do kompa stacjonarnego i sformatuj partycje C.
Albo podejdz z dyskiem do serwisu to Ci sformatują na miejscu za pare groszy.
JNJN
Dodano
28.10.2004 11:32:15
Sprawdź czy – opis w pomocy – nie da rady doinstalować konsoli odzyskiwania na dysk poprzez wskazanie źródła jako katalogu i386 z d:\r Jeźeli to się da zrobić to w opcjach bootowania pojawi się konsola, a z niej juź powinno się dać zdjąć system lub partycję.
Nie jestem pewien tej metody, bo nie uźywąłem konsoli w taki sposób zainstalowanej do tego celu, ale........
Rebe
Dodano
28.10.2004 09:16:57
Czytałem wcześniej ten opis ale nie doprowadził mnie do rozwiązania. Myślę, źe wystarczyłoby abym po restarcie laptopa wylądował w DOS–ie (lub czymś podobnym) i dalej sobie poradzę. Jednak nie wiem jak to zrobić. Po uruchomieniu w trybie z linią poleceń nie pozwala mi sformatować dysku C:
Anonymous
Dodano
27.10.2004 22:50:41
Anonymous
Dodano:
27.10.2004 22:39:12
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1