Windows xp ( Home czy Professional )

Mam 2 windowsy ale nie wiem jakiego zainstalowac .. jaki jest lepszy ??? Help./ ...

Odpowiedzi: 11

godunow:
FAtman:
O to jest pytanie PRo czy HOME ale, spróbuje dopowiedziec na twój problem:

Windows Xp Profesionala.

1. Nie trzeba sie rejestrować

Coś mi się wydaje źe trzeba uaktywnić system... na stronach MS

Jeden z wielkich powiedział
Pomylić się to nie grzech !!
Ale pisanie bzdur czy ma sens..?

Pozdrawiam

Chodzi mi o to źe w Polsce piraci uźywają specjalnych wersje przeznaczone dla duźych firm dzieki temu wersje tego oprogramowania nie trzeba aktywować. A w duzej firmie która wykupiła 2000 tysiące licencji aktywacja była by chaotyczna i sprawiała by problem bo większocs komputerów nie ma dostępu do internetu więc trzeba by dzwonic do microsoftu a trwało by to troche.
FAtman
Dodano
05.12.2003 12:43:57
FAtman:

Windows Xp Profesionala.

Coś mi się wydaje źe trzeba uaktywnić system... na stronach MS

Jeden z wielkich powiedział
Pomylić się to nie grzech !!
Ale pisanie bzdur czy ma sens..?

Pozdrawiam
Anonymous
Dodano
05.12.2003 10:14:43
EL NINO:
FAtman:
6. Bark programu "shutdown.exe" – w razie atakau blastera moźna przyglondac sie jak system sie zamyka lub doinstalowac program "shutdown.exe" z pro.
Skad Ty takie cuda wiesz ? Nie ma shutdown ? To tego Home nie mozna zamknac ? Jestem pod wrazeniem i o innych rzeczach juz nie wspomne.

hmmm na h*** uźytkownikom Win home edition standardowo program "shutdown.exe" jest on uźywany przez administratorów do zamkniecia wylogowania np. wszystkich uźytkowników danej domeny lub pojedynczego komputera. A bład usługi RCp jest inicjowany przez system a nie przez ten program i kazdy kto wie jak uźywac Api moźe sobie zrobic taki programik . Blaster wykorzystywał bład programistów
w który umoźliwiał skok do dowolnego adresu [smash the stack] lub którys z jego odmian. A tobie dzieciątkoJEzus polecam wykonanie tego programu z paramentrem shutdown.exe –s –c "Bo nie odrobił zadania domowego" –t 10. A co do tego topica to i tak dodam źe 90% moich kolegów uźywa win XP pro bo nie trzeba rejestrowac.
FAtman
Dodano
05.12.2003 01:33:56
EL NINO:
Pawek:
Ty to z pewnością lepiej lub gorzej, ale wiesz.
Raczej lepiej. Bo wiem ze pudelka sie roznia kolorem :mrgreen: .

O Ty mistrzu... Normalnie wybiegasz poza program nauczania :mrgreen: W tym powyzszym dokumencie nie ma o tym wzmianki... :mrgreen: Normalnie, legalnie i z mnóstwem bólu musze przyznać – szósteczka :lol:
Pawek
Dodano
04.12.2003 23:19:16
Pawek:
Ty to z pewnością lepiej lub gorzej, ale wiesz.
Raczej lepiej. Bo wiem ze pudelka sie roznia kolorem :mrgreen: .
EL NINO
Dodano
04.12.2003 23:17:23
Nie, EL NINO, Ty to z pewnością lepiej lub gorzej, ale wiesz.

Zalecam lekturę tego domumentu wszystkim, którzy chca poznać róźnice między wersją HOME a PROFESSIONAL.
Pawek
Dodano
04.12.2003 23:11:56
Ja ?
EL NINO
Dodano
04.12.2003 23:07:05
Pawek
Dodano
04.12.2003 22:47:51
FAtman:
6. Bark programu "shutdown.exe" – w razie atakau blastera mona przyglondac sie jak system sie zamyka lub doinstalowac program "shutdown.exe" z pro.
Skad Ty takie cuda wiesz ? Nie ma shutdown ? To tego Home nie mozna zamknac ? Jestem pod wrazeniem i o innych rzeczach juz nie wspomne.

A opis roznic miedzy tymi systemami mozna znalezc albo na stronie M$, albo nawet na Centrumxp.pl :wink: .
EL NINO
Dodano
04.12.2003 22:32:40

Windows Xp Profesionala.

2. Lepsze opcje zabezpieczeń moźliwosc modyfikowania uprawnien.
3. Jest opcja instalacji serwera w3, ftp, smtp.
4. Do firm nadaje sie swietnie jak i do domu.
5. Nadaje sie na system serwerowy.
6. W razie ataku blastera moźna wykonac polecenie "Shutdown.exe –a", które zatrzyma zamykanie systemu.
7. Standardowo jest dostępnych wiele niebezpiecznych usług "Telnet" , "Rejestr zdalny" , itp. które obniźaja bezpieczeństwo .

################################

Windows Xp Home edition
1. Brak moźliwosci jako takiej modyfikacji uprawnien (Moźna uźywac programu cacls.exe z PRO).
3. Brak serwerów , ale od czego jest apache i inne darmowe :].
4. Brak mozliwosci dołaczenia sie do domeny itp.
5. Nie nadaje sie na system serwerowy ale w miare bezpieczny serwer moźna postawić.
6. Bark programu "shutdown.exe" – w razie atakau blastera mona przyglondac sie jak system sie zamyka lub doinstalowac program "shutdown.exe" z pro.
7. Brak programów [systeminfo.exe,tasklist.exe,shutdown.exe,itp] przez co system jest bezpiecznijszy.
8. Trzeba sie zarejestrowac przez co adres MAC twojej karty enthernet jest w bazie MIcrosoftu.
9. Jest tanszy .
FAtman
Dodano
04.12.2003 20:43:07
JA mam XP Home i wystarcza mi w zupełności...
strzempa
Dodano
04.12.2003 19:29:16
rossa70
Dodano:
04.12.2003 18:48:22
Komentarzy:
11
Strona 1 / 1