Windows Xp Aktualizacja
Mam problem z aktualizacja XP,po sciagniecia plikow i instalacji wyskakuje napis ze aktualizacja nie powiodla sie.
co mozna zrobic zeby to zmienic?
Dzieki za pomoc
co mozna zrobic zeby to zmienic?
Dzieki za pomoc
Odpowiedzi: 18
Jak nazywa się ten program do zmiany nr seryjnego ???
Zapomnailem dodac: jesli klucz zaczyna sie od FCK.... to na 100% winny jest klucz.
Prawdopodobnie uzywasz numeru seryjnego windowsa ktory znajduje sie na czarnej liscie Microsoftu. W takim wypadku nalezy zaopatrzyc sie w klucz ktory nie jest zablokowany. dotyczy to zarowno SP1 jak i automatycznej aktualizacji Windows Update.
pomysl o aktualizacji gg, badz o znianie komunikatora, bo moja siostra tez ma ten problem na moim kompie fuck...
A ja mam nadal problem... Zainstalowalem Sp1 i wszytskie inne obecnie istniejace aktualizacje a gg jak nie laczylo sie z serwerem tak sie nie laczy. Robilem niedawno formata i wczesniej sie z tym nie spotkalem .. Probowalem chyba wszystkiego .. wylaczalem firewalla i tez nic.
Nie wiem co robic chyba znowu sformatowac ale czy to cos da ??
:( :( :(
Sory to byl jakis wirus jakby ktos mial podobnie to tylko format
Nie wiem co robic chyba znowu sformatowac ale czy to cos da ??
:( :( :(
Sory to byl jakis wirus jakby ktos mial podobnie to tylko format
dokladnie skopiowany i tylko troche zmieniony :wink:
nie wiem czy jest ktokolwiek na tym forum kto bylby w stanie napisac takie skrypty
8)
nie wiem czy jest ktokolwiek na tym forum kto bylby w stanie napisac takie skrypty
8)
Dla mniej kumatych proponuję wejść na Kaaze wpisać hasło service pack 1 i znaleźć cracka który prawie sam zmienia kod.powodzenia
Przeciez ten skrypt znajdziesz w linkowanej niejednokrotnie na forum, stronie M$. p481o napisal – "skopiowany".
http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;pl;328874
Przeciez ten skrypt znajdziesz w linkowanej niejednokrotnie na forum, stronie M$. p481o napisal – "skopiowany".
jednak gratulacje sie naleza 8)
pzdr jareek
pzdr jareek
nie jestem zaawansowanym programista
te skrytpty napisalem na podstawie innych skryptow
wiec to raczej przerobiony skrypt a raczej prawie skopiowany
tez tego bym sam nie napoisal :wink:
servus
te skrytpty napisalem na podstawie innych skryptow
wiec to raczej przerobiony skrypt a raczej prawie skopiowany
tez tego bym sam nie napoisal :wink:
servus
serwus :)
p481o :wink: brawo normalnie jestem pod wrazeniem :oops:
czy programujesz w visualu czy temupodobnych bo jest czego zazdroscic 8)
moze za x–lat :roll: dam rady cos takiego sam :wink: "wymozgowac" :D
pzdr jareek
p481o :wink: brawo normalnie jestem pod wrazeniem :oops:
czy programujesz w visualu czy temupodobnych bo jest czego zazdroscic 8)
moze za x–lat :roll: dam rady cos takiego sam :wink: "wymozgowac" :D
pzdr jareek
moze inaczej po co program microsoft sam podal proste rozwiazanie bez podawania kluczy jest wiele mozliwosci po przez reczne zmienianie wartosci kluczy wraz z uruchomieniem odpowiedniich procesow ale ja wole po przez scrypty
podaje skrypty
dla Windy XP bez SP1
Dla Windy XP z SP1
nastepujace skrypty nalezy przegrac do notatnika i zapisac jako "jakas_nazwa.vbs" nastepnie uruchomic z pod wiersza polecen wpisujac:
np plik zapisalismy jako "klucz.vbs"
to komenda przykladowa z przykladowym kluczem bedzie wygladala nastepujaco:
podaje skrypty
dla Windy XP bez SP1
ON ERROR RESUME NEXT
if Wscript.arguments.count
Wscript.echo "Musisz podac klucz"
Wscript.quit
end if
Dim VOL_PROD_KEY
VOL_PROD_KEY = Wscript.arguments.Item(0)
VOL_PROD_KEY = Replace(VOL_PROD_KEY,"–","") 'remove hyphens if any
Dim WshShell
Set WshShell = WScript.CreateObject("WScript.Shell")
WshShell.RegDelete "HKLMSOFTWAREMicrosoftWindows NTCurrentVersionWPAEventsOOBETimer" 'delete OOBETimer registry value
for each Obj in GetObject("winmgmts:{impersonationLevel=impersonate}").InstancesOf ("win32_WindowsProductActivation")
result = Obj.SetProductKey (VOL_PROD_KEY)
if err <> 0 then
WScript.Echo Err.Description, "0x" & Hex(Err.Number)
Err.Clear
end if
Next
Dla Windy XP z SP1
ON ERROR RESUME NEXT
if Wscript.arguments.count
Wscript.echo "Musisz podac klucz"
Wscript.quit
end if
Dim VOL_PROD_KEY
VOL_PROD_KEY = Wscript.arguments.Item(0)
VOL_PROD_KEY = Replace(VOL_PROD_KEY,"–","") 'remove hyphens if any
for each Obj in GetObject("winmgmts:{impersonationLevel=impersonate}").InstancesOf ("win32_WindowsProductActivation")
result = Obj.SetProductKey (VOL_PROD_KEY)
if err <> 0 then
WScript.Echo Err.Description, "0x" & Hex(Err.Number)
Err.Clear
end if
Next
nastepujace skrypty nalezy przegrac do notatnika i zapisac jako "jakas_nazwa.vbs" nastepnie uruchomic z pod wiersza polecen wpisujac:
jakas_nazwa klucz
np plik zapisalismy jako "klucz.vbs"
to komenda przykladowa z przykladowym kluczem bedzie wygladala nastepujaco:
klucz 1234–5678–qwer–tyui–oppa
Szukalem ale nikt nie potrafil w prosty sposob yego wyjasnic .. Dowiedzialem sie na wlasna reke i jesli ktos ma ten sam problem rozwiazanie zamieszczam ponizej:
1) musisz zmienic klucz produktu na inny nie zaczynajacy sie na FCKGW ... najlepiej programikiem .. posiadam go jak cos i zamieszczam w poscie.
2) restart kompa i mozna instalowac sp1 , 2 i inne
:P:)
1) musisz zmienic klucz produktu na inny nie zaczynajacy sie na FCKGW ... najlepiej programikiem .. posiadam go jak cos i zamieszczam w poscie.
2) restart kompa i mozna instalowac sp1 , 2 i inne
:P:)
Gregy... Poszukasz na forum... To znajdziesz :P
Ja mam podobny problem mianowicei z instalacja service packa 1a. Po sciagnieciu pliku (123mb) instaluje mi do pewnego momentu wyskakuje napis ze klucz produktu sie nie zgadza i ze mam pirata... fakt mam . ale wczeniej cos takiego sie nie pojawialo. Chcialbym sciagnac aktualizacje zeby dajmy na to chociaz gg chodzilo bo jak na razie to nie laczy mi gg z serwerem.. wymaga wszystkich aktualizacji.. i jak tu nie zmienic systemu na inny wrr.. pomozcie!!!
Z gory thx
Z gory thx
Anonymous:wyskakuje mi po instalacji XP taki napis:
Nie zainstalowano wszytskich aktualizacji
Niektóre aktualizacje nie mogą być instalowane razem z innymi. Trzeba je instalować osobno – to jest zapewne powód problemu. Jak tamte Ci się zainstalowały, to powróc na WU i doinstaluj te 'bardziej wymagające'.
wyskakuje mi po instalacji XP taki napis:
Strona 1 / 1