Windows Vista Home Basic OEM

Witam serdecznie, problem polega na tym posiadam win. vista home basic oem oryginal z licencją lecz przy zakupie lapa nie dostalem plyty z winda, czy w związku z tym istnieje mozliwosc pobrania z witryny microsoftu w/w visty. Vista jest mi potrzebna zeby wykonać reinstalacje laptopa poniewaz powstal szereg problemow w komputerze ale to juz inna historia. Pozdrawiam

Odpowiedzi: 6

Ja bym zrobił tak: Sięgnął do tego kartonu, w kóym jest dokumentavcja notebooka, wygrzebał z niej podręcznik użytkownika i przejrzął jego zawartość w częsci dot. ustawień BIOS-u oraz używania klawiszy funkcyjnych związanych z procedurą recovery, a potem zweryfikowął poprawność opcji BIOS-u, włożł płytę do napędu i .. wcisnął ten klawisz, o którym wyczytalem. Gdybyś miał jakieś anse pod moim adresem, a z poziomem oólności wskazówek związane to mnie one ni ziębią ni grzeją ( gdybyś jednak chciął liczyć na pomoc innych, niż ja, Użytkowników to wiedz, że "Laptop z Anglii" nie pomoże im w ustaleniu co ustawić i gdzie nacisnąć ).
Rebe
Dodano
04.04.2008 21:36:47
Rebe to w takim razie jeśli bys był tak miły, opisz jak wykonać tę czynność a mianowicie na zainstalowanego xpeka prof wrzucic zawartość partycji recovery visty home basic wypalonej na płytce.
marcin.s
Dodano
04.04.2008 21:27:21
Jeżeli kopia jest prawidłowo wykonana ( czy to zawartości partycji recovery, czy obrazu partycji systemowej ) to nie ma znaczenia "po" czym ją chcesz przywrócić ( z ew. zastrzeżeniem dot. niektórych dystrybucji Linuksa ).
Rebe
Dodano
04.04.2008 20:11:21
Witam dzieki za zainteresowanie tematem. Laotop jest z Anglii, kopie zapasaową Visty zrobilem na samym początku i wypalilem na plyte. Po klopotach z tym systemem zainstalowalem win xp, a teraz chcę wrocic do visty. Ale podejrzewam ze nie ma mozliwosci przywrocic za pomocą tej kopii visty po xpeku
marcin.s
Dodano
04.04.2008 17:10:57
Ze strony Microsoftu można pobrać obrazy z Vistą ale trzeba mieć konto na MSDN AA (takie konto mają studenci kierunków informatycznych). W laptopie powinna być partycja Recovery i dlatego nie jest dołączona płytka ponieważ jest zbędna.
AndrewSpec
Dodano
04.04.2008 02:19:29
A jaki komputer kupiles i skad?
Kojocina
Dodano
04.04.2008 01:12:49
marcin.s
Dodano:
03.04.2008 22:35:04
Komentarzy:
6