Windows Update
Gdy probuje zaktualizowac Windows XP wyskakuje mi taki komunikat:
"[Numer błędu: 0x80072EE2]
Wystąpił błąd i rozszerzenie Windows Update nie moźe wyświetlić źądanej
strony. Następujące zasoby mogą okazać się pomoce przy rozwiązywaniu problemu:
Opcje samodzielnej pomocy:
Windows Update centrum odpowiedzi
Windows Update narzędzie do rozwiązywania problemów
Windows Update grupy dyskusyjne
Opcje pomocy asystowanej:
Pomoc asystowana w trybie online Microsoft (bezpłatnie w przypadku problemów
związanych z rozszerzeniem Windows Update)"
Jak rozwiazac ten problem?
"[Numer błędu: 0x80072EE2]
Wystąpił błąd i rozszerzenie Windows Update nie moźe wyświetlić źądanej
strony. Następujące zasoby mogą okazać się pomoce przy rozwiązywaniu problemu:
Opcje samodzielnej pomocy:
Windows Update centrum odpowiedzi
Windows Update narzędzie do rozwiązywania problemów
Windows Update grupy dyskusyjne
Opcje pomocy asystowanej:
Pomoc asystowana w trybie online Microsoft (bezpłatnie w przypadku problemów
związanych z rozszerzeniem Windows Update)"
Jak rozwiazac ten problem?
Odpowiedzi: 9
Miałem ten sam problem... robiłem tak jak kazali na stronce Microsoftu i nic (i tak nie łącze się przez serwer proxy), potem wyczytałem gdzieś źe to moźe być wina wyłączonych kontrolek Active X (I.E. ––> Narzędzia ––> Opcje internetowe ––> Zabezpieczenia ––> Internet ––> Poziom niestandardowy), ale wszystkie miałem włączone. Potem szukałem dalej i znalazłem, źe to moźe być wina firewalla. I rzeczywiście miałem za bardzo restrykcyjnie zablokowany svchost.exe. Odblokowałem go i Windows Update chodzi teraz bez problemów.
Miałem ten sam problem... robiłem tak jak kazali na stronce Microsoftu i nic (i tak nie łącze się przez serwer proxy), potem wyczytałem gdzieś źe to moźe być wina wyłączonych kontrolek Active X (I.E. ––> Narzędzia ––> Opcje internetowe ––> Zabezpieczenia ––> Internet ––> Poziom niestandardowy), ale wszystkie miałem włączone. Potem szukałem dalej i znalazłem, źe to moźe być wina firewalla. I rzeczywiście miałem za bardzo restrykcyjnie zablokowany svchost.exe. Odblokowałem go i Windows Update chodzi teraz bez problemów.
adik–:Nie no juz nie moge z tym bledem.Na dodatek gdy wchodze na strone Panda online scaner to wyskakuje mi blad /problem z aplikacja IEXPLORE>EXE i zostanie zamknieta/
Podgląd zdazeń systemu windows – sprawdź co powoduje ten bład i jego numer a nastepnie wpisz ten nr. bledu w googlarke i poszukaj w wynikach odpowiedzi.
Pozdrawiam
Nie no juz nie moge z tym bledem.Na dodatek gdy wchodze na strone Panda online scaner to wyskakuje mi blad /problem z aplikacja IEXPLORE>EXE i zostanie zamknieta/
Sprawdź czy po instalacji v5 nie został utworzony w c:/windows/system32 plik "wuauclt1.exe" jesli tak to bedzie tez plik "wuauclt.exe" pozostalosc po v4 i tego wywal.
Pozdrawiam
Update
Wywal tez activeX w c:/windows/Downloaded Program Files odnoszacy sie do v4
Pozdrawiam
Update
Wywal tez activeX w c:/windows/Downloaded Program Files odnoszacy sie do v4
Uzywam wlasnie tejgo adresu ,niestety nic to nie daje .Caly czas ten sam blad.
Moźe wystarcz uźywanie tej ścieźki :
http://v5.windowsupdate.microsoft.com/v5consumer/default.aspx?ln=pl adresowej ? – dla polskiej wersji XP
http://v5.windowsupdate.microsoft.com/v5consumer/default.aspx?ln=pl adresowej ? – dla polskiej wersji XP
No niestety ja rowniez mam ten sam problem .Zrobilem dokladnie tak jak napisales drogi przedmowco i dalej klapa tzn ten sam numer bledu.
Bylbym bardzo wdzieczny za rady jak rozwiazac ten problem
Bylbym bardzo wdzieczny za rady jak rozwiazac ten problem
Jak to jak rozwiazac ? Probowales chociaz jednej z proponowanych opcji ? Bo ja nie mam takiego problemu, ale bez trudu znalazlem na windows update opis takiego bledu jak i jego rozwiazanie:Kuri:Jak rozwiazac ten problem?
While the Windows Update Web site is loading, you receive Initialization error 0x80072EE2
Problem Description:
Internet Timeout
Resolutions:
This issue can be resolved by enabling "Use HTTP 1.1 through proxy connections" in
Internet Options.
To enable "Use HTTP 1.1 through proxy connections"
1. Open Internet Explorer, click "Tools," and then click "Internet Options."
2. Click "Advanced."
3. Click the "Use HTTP 1.1" check box.
4. Click the "Use HTTP 1.1 through proxy connections" check box.
5. Attempt to access the Windows Update site again.
You may need to add the following URLs to your proxy exception list:
With wildcards:
*.Windowsupdate.microsoft.com
*.Windowsupdate.com
Specific URLs:
Windowsupdate.microsoft.com
V4.Windowsupdate.microsoft.com
Download.Windowsupdate.com
Strona 1 / 1