Windows rozwinie skrzydła
Odpowiedzi: 20
-
[quote=Krzysiek_85]Domyślam się, że całość opiera się na SQL Server ale tutaj raczej zapytania są poprawne. Zaraz po wypełnieniu testu odpowiedzi wydają się być na miejscu. Warto by sprawdzić czy skrypt 'kolorujący' poprawne odpowiedzi nie ma drobnej usterki odpowiedzialnej za to małe zamieszanie. Jakkolwiek, specjaliści będą wiedzieli co i jak.[/quote] Pytanie, czy dowiemy sie prawdy, czy po prostu to oleja. Dodatkowo proponuje przeanalizowac dotychczasowe wyniki osob ktore biora udzial w konkursie.. Na takim banalnym pytaniu z wyszczegolniona odpowiedzi jak na dloni nie mozna bylo sie "machnac" ot tak..
-
[quote=McAku] Na takim banalnym pytaniu z wyszczegolniona odpowiedzi jak na dloni nie mozna bylo sie "machnac" ot tak..[/quote] mozna sie bylo bardzo latwo machnac, bo w materiale pomocniczym byl podany rowniez rok 2004.. ktory sam z rozpedu zaznaczylem na poczatku i opamietalem sie dopiero przy sprawdzaniu odpowiedzi przed wyslaniem.. ;-)
-
[quote=odludeq][quote=McAku] Na takim banalnym pytaniu z wyszczegolniona odpowiedzi jak na dloni nie mozna bylo sie "machnac" ot tak..[/quote] mozna sie bylo bardzo latwo machnac, bo w materiale pomocniczym byl podany rowniez rok 2004.. ktory sam z rozpedu zaznaczylem na poczatku i opamietalem sie dopiero przy sprawdzaniu odpowiedzi przed wyslaniem.. ;-)[/quote] To sie nazywa Brak czytania ze zrozumieniem :-P Tam byl podany rok wypuszczenia wersji beta MSN Toolbar a NIE Windows Live Toolbar.. Jest roznica... Ok, po co to roztrzasac, czekamy na wynik analizy ekspertow pod katem mozliwej awarii czy cus.. Jak znam zycie, to i tak nie zalicza odpowiedzi, nawet jesli okaze sie, ze jakas aplikacja zawiodla. No coz :-k Pozostaje liczyc na sprawiedliwy wyrok w tym wolnym kraju :mryellow: Heh..
-
[quote=Krzysiek_85]Mnie rowniez dotyczy ta sprawa i to przy tym samym pytaniu. Wybralem poprawnie rok 2006 zgodnie z trescia materialow dodatkowych jednak jak sie okazuje dziwnym trafem wbrew sobie wybralem rok 2004. Rowniez nie uzywam klawiatury bo po prostu nie mam takiego nawyku podczas uzywania przegladarki. Cos sie musialo stac skoro stalo sie to przy tym jednym pytaniu.[/quote] Hmm 3 wyjscia: 1.Olejemy sprawe, BO teraz kazdy moglby podawac ten problem, jesli mial nieprawidlowa odpowiedz (ale rowniez moga "klocic" sie osoby, ktore mialy 2006 a jest 2004 - ale nie te osoby ktore zaznaczyly pozostale daty.. oczywista sprawa) 2.Zbadamy doglebnie sprawe (tylko co to da ? i jesli nawet udowni sie, ze tak bylo to i tak nie ma chyba mozliwosci zmiany pkt w rankingu - a jesli jest, to zachodzi Mi w glowce pytanie, czy ktos mogl odgornie mieszac przy wynikach lub czy software zeswirowal i pozamienial miejscami odpowiedzi.. hmm..) 3.Grupa pojdziemy do baru, przebolejemy straty i zaczekamy na lepsze jutro, czyli byc moze nastepne konkursy (chociaz osobistcie juz wywalilem Wlive'a z dysku i wzrosla Moja niechec...) Pozdro
-
[quote=Kuba]Dokładnie chciałem to napisać. Np jeśli zaznaczyłeś odpowiedź A, a potem przesuwałeś stronę w dół klikając strzałkę w dół na klawiaturze, odpowiedź sama przeskoczyła na D. Proszę przetestujcie sobie, ze tak się dzieje! My naprawdę rozumiemy, że ktoś jest pewny czegoś, ale każdemu zdarzają się błędy i pomyłki i czasami nawet o tym nie wie. W tym przypadku - nie nam. [/quote] No to jest jedyne logiczne wyjasnienie (jesli tak bylo) ale.. Jak juz zaznaczylem, kliknalem (Myszka , bo to pewniejsze niz klawiatura) w wolny obszar, wiec teraz jestem calkowicie skolowany.. Za chwile przetestuje na stronkach czy Moja myszka funkcjonuje prawidlowo.. Jesli tak, no to chyba Bog Mnie nie kocha i na sam koniec ukaral Mnie swa reka. Gdybym byl poczatkujacym lamerem, to moze bym zrobil taki blad no ale nie jestem.. shit EDIT 1: myszka przeszla test na srodkowy klawisz na stronie: http://test.4free.pl/test/442849/37930 Wiec sprzet nie zawiodl...
-
[quote=Kuba]Dokładnie chciałem to napisać. Np jeśli zaznaczyłeś odpowiedź A, a potem przesuwałeś stronę w dół klikając strzałkę w dół na klawiaturze, odpowiedź sama przeskoczyła na D. Proszę przetestujcie sobie, ze tak się dzieje! My naprawdę rozumiemy, że ktoś jest pewny czegoś, ale każdemu zdarzają się błędy i pomyłki i czasami nawet o tym nie wie. W tym przypadku - nie nam. [/quote] Ok. Tylko prze rozwiązywaniu testu akurat dziwnym trafem nie korzystałem z klawiatury [b]w ogóle[/b]...
-
[quote=McAku] Gdybym byl poczatkujacym lamerem, to moze bym zrobil taki blad no ale nie jestem.. shit [/quote] Nawet superprofesionalistom zdążają się błędy, nie musisz być koniecznie lamerem (początkującym lub zaawansowanym ;)) [quote=Krzysiek_85]Mnie rowniez dotyczy ta sprawa i to przy tym samym pytaniu. Wybralem poprawnie rok 2006 zgodnie z trescia materialow dodatkowych jednak jak sie okazuje dziwnym trafem wbrew sobie wybralem rok 2004. Rowniez nie uzywam klawiatury bo po prostu nie mam takiego nawyku podczas uzywania przegladarki. Cos sie musialo stac skoro stalo sie to przy tym jednym pytaniu.[/quote] Sprawdzimy to.
-
[quote=Kuba]Nawet superprofesionalistom zdążają się błędy, nie musisz być koniecznie lamerem (początkującym lub zaawansowanym ;)) [/quote]No - specjalista tez nie jestem, chociaz jak cos sie komus z kompem dzieje, to pol wioski do mnie leci, zamiast do kolesi, ktorzy od 3 lat sa na studiach informatycznych.. I'm Lame :-P ale ksztalce sie dalej w tych zagadnieniach.. hehe [quote=Kuba]Sprawdzimy to.[/quote]Jak wyzej [quote=Kuba]superprofesionalistom[/quote]Masz literowke :-P zakladam, ze to przez pospiech..
-
[quote=bartex9]A ja znowu doświadczyłem błędu ze strony tego konkursu. Otóż w rundzie 9, w pytaniu: [i]W którym roku Microsoft wypuścił wersję beta aplikacji Windows Live Toolbar? a) 2004 b) 2003 c) 2005 d) 2006[/i] Oczywiście zaznaczyłem odpowiedź d (która przy rozwiązywaniu testu była na pierwszej pozycji). Dzisiaj przy sprawdzaniu wyników, dowiedziałem się, że zaznaczyłem odpowiedź a, jednak zmieniła się treść tego wariantu - z 2006 roku na 2004! Po zapisaniu testu, po każdej rundzie już na spokojnie sprawdzam sobie odpowiedzi. Żałuje teraz, że nie zrobiłem screena. Administracja nic niestety nie zrobi w tej sprawie... Zawiodłem się na tym konkursie. Zapowiadało się fajnie.[/quote] Mialem ten sam problem :-/ i Vista 7 poszla w piach, nie mam szans, zeby 27 popelnilo bledy w ostatniej rundzie... Podczas wysylania samo sie zmienilo ??? Fuckin shit ](*,)
-
[quote=McAku][quote=bartex9]A ja znowu doświadczyłem błędu ze strony tego konkursu. Otóż w rundzie 9, w pytaniu: [i]W którym roku Microsoft wypuścił wersję beta aplikacji Windows Live Toolbar? a) 2004 b) 2003 c) 2005 d) 2006[/i] Oczywiście zaznaczyłem odpowiedź d (która przy rozwiązywaniu testu była na pierwszej pozycji). Dzisiaj przy sprawdzaniu wyników, dowiedziałem się, że zaznaczyłem odpowiedź a, jednak zmieniła się treść tego wariantu - z 2006 roku na 2004! Po zapisaniu testu, po każdej rundzie już na spokojnie sprawdzam sobie odpowiedzi. Żałuje teraz, że nie zrobiłem screena. Administracja nic niestety nie zrobi w tej sprawie... Zawiodłem się na tym konkursie. Zapowiadało się fajnie.[/quote] Mialem ten sam problem :-/ i Vista 7 poszla w piach, nie mam szans, zeby 27 popelnilo bledy w ostatniej rundzie... Podczas wysylania samo sie zmienilo ??? Fuckin shit ](*,) [/quote] Weź napisz na info@grupacentrumxp.pl Opisz ten problem. Mi napisali że niemożliwe żeby tak się stało [b]1 osobie[/b]. Może jeszcze nie wszystko stracone...
-
Zapomnij :-/ juz mialem niedawno wojne z Modami, wiec Moj glos uznaja jako nastepne czepianie sie.. Jak Im udowodnic, ze odpowiedz byla prawidlowa ? Nie rozumiem jak do tego doszlo, mozliwe ze myszka zareagowala gdy sciagalem srodkowym klawiszem strone w dol, zeby wyslac odpowiedzi i odpowiedz przeskoczyla ? no ale przeciez kliknalem w wolny obszar zanim to zrobilem...... Bo jak to inaczej wyjasnic ?
-
[quote=AFika]Mam pytanie odnośnie jednego z pytań rundy 7: 7. Jaką nazwę nosi usługa wchodząca w skład Windows Live przeznaczona do planowania uroczystości i zapraszania gości? Planujemy wydarzenia i zapraszamy gości Księga gości Spotkania Fakty Wydarzenia Która według was jest poprawna? Portal twierdzi że 3, moim zdaniem 4. Za to mam odjęty punkt :[ Zacytuję materiał pomocniczy: [quote]Po zalogowaniu się do własnego profilu, rozwinięciu menu Więcej i wybraniu pozycji Zdarzenia, uzyskujemy dostęp do głównej strony Wydarzenia usługi Windows Live.[/quote] Najbardziej poprawna jest zatem odpowiedź wydarzenia.[/quote] Miałem to samo pytanie, tylko inną kolejność odpowiedzi. U mnie poprawną odpowiedzią na to pytanie było właśnie "Wydarzenia" i było to odpowiedź 3 spośród dostępnych odpowiedzi. Wg mnie odpowiedziałeś poprawnie.