Windows rozwinie skrzydła
Odpowiedzi: 20
-
[quote=bartex9]Jakich gadżetów? To jeszcze są jakieś nagrody? Super. Wreszcie lista. Teraz tylko czekać aż przyślą :)[/quote] Gażety to smycz i magnesy na lodówkę :-)
-
[quote=daoskar]Witam !! Już jest 1 Maja 2009 więc gdzie jest lista zwycięzców która miała być opublikowana do końca kwietnia?? :-k [/quote] a gdzie jest napisane że do końca kwietnia?? wg regulaminu: [quote]8.3. W terminie 10 dni od zakończenia Konkursu, Organizator opublikuje na swojej stronie internetowej listę Uczestników nagrodzonych w Konkursie.[/quote] czyli mają czas do 7.05.09 23:59 :) a na wysłanie nagrody jeszcze dodatkowe 14 dni ;/
-
Tutaj na stronie głównej konkursu http://www.centrumxp.pl/ASPX/WindowsRozwinieSkrzydla/ "Uwaga! Lista zwycięzców zostanie opublikowana do końca kwietnia!" [quote=Rafal2122]a gdzie jest napisane że do końca kwietnia?? wg regulaminu: [quote]8.3. W terminie 10 dni od zakończenia Konkursu, Organizator opublikuje na swojej stronie internetowej listę Uczestników nagrodzonych w Konkursie.[/quote] czyli mają czas do 7.05.09 23:59 :) a na wysłanie nagrody jeszcze dodatkowe 14 dni ;/[/quote]
-
[quote=Lamer]UPDATE: "Windows 7 pojawi się w sprzedaży jeszcze w tym roku – takie oświadczenie wydał Bill Veghte, wiceprezes firmy Microsoft. Najnowszy system operacyjny Microsoftu ma się być dostępny najpóźniej na tegoroczne święta." "Paul Thurrott z serwisu WindowsITPro przewiduje, że prace nad Windows 7 zakończą się w końcem lipca lub sierpnia, a w sprzedaży system pojawi się już we wrześniu."...[/quote] No i bardzo fajnie, gdzieś kiedyś czytałem że nowy Windows ma być gotowy na styczeń 2010, a tu takie pozytywne informacje. Teraz jeszcze chętnie bym zobaczył oficjalną listę zwycięzców która miała być opublikowana do końca kwietnia - została godzina z hakiem i to małym.
-
[quote=tzok]Konkurs zakończony i zastanawia mnie jedna rzecz - nagrodami w rankingu generalnym były m. in. systemy Microsoft Windows 7 Ultimate/Home Premium w wersji BOX, regulamin konkursu stanowi, że lista nagrodzonych zostanie opublikowana w terminie do 10 dni od zakończenia konkursu, a nagrody zostaną rozesłane pocztą w terminie do 14 dni od daty opublikowania listy zwycięzców... czyżby więc należało się spodziewać premiery Windows 7 w ciągu najbliższych 24 dni? Tak na serio to jak ktoś wygrał tego Windows 7 to dostanie wszystkie nagrody razem, dopiero jak wyjdzie Windows 7 czy w w/w terminie dostanie nagrodę/nagrody z rund, a Windowsa później, kiedy zostanie wydany. Jakie są szanse, że w rankingu generalnym coś się zmieni? Większe szanse są na pogorszenie czy na poprawę pozycji?[/quote] 1.Byl juz post mowiacy o tym, ze windowsy zostana dostarczone PO PREMIERZE :-P chyba w Polsce Im chodzilo... 2.Ranking pozostaje niezmienny, nawet "domniemane" bledy w rundach - po weryfikacji, nic nie zmienily... 3.Pozdro
-
[quote=Lamer]1.Byl juz post mowiacy o tym, ze windowsy zostana dostarczone PO PREMIERZE :-P chyba w Polsce Im chodzilo... 2.Ranking pozostaje niezmienny, nawet "domniemane" bledy w rundach - po weryfikacji, nic nie zmienily... 3.Pozdro[/quote]Czyli mogę się już czuć szczęśliwym posiadaczem Office 2007 H&S i Windows 7 Home Premium :mryellow:
-
[quote=Reeboot]Jakbym widzial poslow spierajacych sie o glosy w wyborach, zamiast pomoc osobom z pewnego pozaru... Mozecie sie skupic na wazniejszych rzeczach ? [/quote] a co jest ta wazniejsza rzecza, na ktorej maja sie skupic uzytkownicy forum? w imieniu adminow maja Ci to oswiadczenie napisac? no i po co Ci ono? bo jakos nie widze, zebys zglaszal tu na forum podobny blad z problematycznym pytaniem.. tylko ciagle to oswiadczenie. masz problem z konkursem - pisz reklamacje. dostaniesz oficjalna odpowiedz.
-
[quote=Lilia]Ale czy podatku od nagrody nie pobiera się dopiero od wartości powyżej 760zł? I czy to znaczy, że nie będę musiała nic płacić, czy jednak? Bo tej kwestii nie rozumiem...[/quote] [quote]7.6. W przypadku nagród, których wartość przekracza 100 zł, dodatkową część nagrody stanowi kwota pieniężna w wysokości 11,1% wartości nagrody, która zostanie pobrana przez Organizatora na pokrycie należnego podatku dochodowego od osób fizycznych.[/quote] Niestety w naszym kraju za wszystko trzeba płacić podatki.. niedługo opodatkują nas za to że żyjemy. Nie musisz nic płacić - po prostu odbierz nagrodę i tyle. Podatek zostanie opłacony za Ciebie przez organizatora konkursu. W tym celu robi się to przeważnie tak, że wartość nagrody ulega powiększeniu o kwotę równą jej podatkowi. Tę powiększoną kwotę zatrzymuje organizator więc cały problem spada na niego. [quote]No i co administracja wywęszyła w sprawie tego feralnego pytania? Postawiono już coś?[/quote] Mój przypadek rozważono dogłębnie i nic nie da się zrobić. Ale takiej fachowej i indywidualnej obsługi ze strony portalu to jeszcze nie widziałem xD
-
[quote=Krzysiek_85]Mój przypadek rozważono dogłębnie i nic nie da się zrobić. Ale takiej fachowej i indywidualnej obsługi ze strony portalu to jeszcze nie widziałem xD[/quote] A moze by tak na forum wystosowali jakies oswiadczenie w tej sprawie ?
-
[quote=Krzysiek_85] Niestety w naszym kraju za wszystko trzeba płacić podatki.. niedługo opodatkują nas za to że żyjemy. Nie musisz nic płacić - po prostu odbierz nagrodę i tyle. Podatek zostanie opłacony za Ciebie przez organizatora konkursu. W tym celu robi się to przeważnie tak, że wartość nagrody ulega powiększeniu o kwotę równą jej podatkowi. Tę powiększoną kwotę zatrzymuje organizator więc cały problem spada na niego.[/quote] I tu się mylisz, bo podatek od nagrody płaci się dopiero przy wartości powyżej 760 złotych... Więc jeśli ktoś wygrał np. klawiaturę za 299 zł, to podatku od tego nie ma, nie było i nie będzie [przynajmniej na mocy obowiązującej ustawy]. Niewątpliwym błędem w regulaminie jest zapis, że WSZYSTKIE nagrody zostaną powiększone o 11,1% wartości na poczet podatku. Jednak dla mnie najważniejsze, że nawet w przypadku wygrania nagrody przekraczającej wartość 760 zł (czyli opodatkowanej) wszelkie ciężary publiczne ponosi organizator :)
-
[quote=Lilia]Dziękuję za odpowiedź. A druga kwestia?[/quote] kwota zostanie pobrana automatycznie.. po prostu Ci jej nie przysla ;-) a 11,1% wychodzi pewnie dlatego, ze dodatkowa kwota podatku rowniez jest opodatkowana jako wygrana w konkursie.. ;P