windows przy starcie ustawia standardową skórkę i dźwięki systemowe
Witam. Mam problem, który męczy mnie już od dłuższego czasu. Przy włączaniu komputera system za każdym razem ustawia mi niebieską standardową skórkę i dźwięki systemowe. Od jakiegoś czasu szukam rozwiązania, ale wymiękłem. Jest ktoś kto pomoże?
Nie bardzo wiem co więcej napisać bo dzieje się tylko to i tak jak to przedstawiam. Guzik power, start systemu, standardowa skórka i dźwięki. Oczywiście wszystko zmieniam, zapisuję (nawet!) kompozycję a po resecie to samo. Używam karty sieciowej Intela (ładowana co laptopów Compal FL90 chyba standardowo) i mam do niej program Intel Pro wirelessSet. Byłem przekonany że to on tak miesza, ale usunąłem a problem pozostał.
(przypuszczałem że to przez intel, bo przy wyłączonej karcie sieciowej tak się nie działo. Teraz dzieje kiedy chce)
Bardzo proszę o pomoc.
Odpowiedzi: 3
OK. Pytanie było o tyle ważne, że nie wiadomo było od którego miejsca zacząć. Piszesz, że masz tylko jedno konto, i to mnie trochę zastanawia .... czy próbowałeś się zalogować na konto Administratora ? Kwestia o tyle ważna, że jeśli na koncie Administratora dzieje się tak samo - to blokada po stronie GPO odchodzi na dalszy plan.
Tak więc: zaloguj się na konto Administratora i po zalogowaniu - otwórz Edytor Rejestru, znajdź następującą gałąź rejestru:
HKEY_CURRENT_USER / Software / Microsoft / CurrentVersion / Policies
i sprawdź czy nie ma tam klucza o nazwie
NoSaveSettings o wartości 1
Jeśli tak - to zmień wartość na 0 i zrestartuj komputer. (jeśli tego wpisu nie ma - możesz go na wszelki wypadek utworzyć).
W tym miejscu nasuwa się kolejne pytanie: jaką dokładnie wersję systemu WinXP używasz, i jakie masz oprogramowanie zabezpieczające (antywirus itp.) ? Czy twój laptop jest podłączany do sieci pracującej pod kontrolą Domeny AD ?
nie wiem czym są Zasady Grupy, mam tylko jedno konto. Po reinstalowaniu systemu jest to samo dlatego spodziewam się że któryś sterownik mi zmienia ustawienia. Ale kurde no, już zgłupiałem. Zastanawiałem się czy jest sposób na wymuszanie startu z odpowiednimi ustawieniami. Tak jak mam w Photoshopie. Jestem grafikiem, nie informatykiem - znam kilka funkcji systemu, ale rejestry czy otwierwanie plików dll i inne rzeczy, które są mi niepotrzebne po prostu omijam.
Nie chcę wychodzić na jakieś porąbanego trolla, zwyczajnie szlag mnie trafia jak zamiast skórki win 98 mam tę piękną inaczej a w sluchawkach slyszę alerty:/
Każda sugestia jest dla mnie na wagę złota.
Wiesz co to są Zasady Grupy ? Czy na innym koncie dzieje się tak samo ? (pytam - bo inaczej do będziemy gadali o gruszkach zamiast posuwać się do przodu)
Strona 1 / 1