Windows nie wykrywa myszy
Podczas normalnej pracy z komputerem w windowsie xp, nagle zatrzymał mi się kursor myszy. Zrestartowałem komputer i dalej nic. Mysz nie reaguje. Jest to mysz optyczna. Podłączyłem starą mysz kulkową, ale sytuacja jest taka sama. W menagerze urządzeń równieź nie widać myszy. Gdy chcę dodać nowe urządzenie, to windows nie moźe znaleźć myszy. Podłączyłem nawet mój stary dysk, na którym mam zainstalowany Windows 98 i tam takźe mysz nie działa. Wyświetla się jednak komunikat, ze windows nie wykrył myszy, ale nie moźna jej zainstalować. W winXP po podłączeniu myszy do portu USB wyświetla sie komunikat, źe znaleziono nieznane urządzenie podłączone do portu usb, ale nie moźna go zainstalować. Ma ktoś pomysł jak ten problem rozwiązać?
Odpowiedzi: 2
Mam te przejsciowke, ale to nic nie daje. Nie dziala ani na ps/2 ani na usb. W biosie nic nie przestawialem, z tego co widze chyba jest ok, ale pewnosci nie mam. Zastanawia mnie czemu windows nie wykrywa myszy.
moze przyda sie przjesciowka z usb na ps2 do myszy ?
lub tez moze pozmienialy ci sie ustawienia w biosie odnosnie autodetekcji USB czy jakos tak...
lub tez moze pozmienialy ci sie ustawienia w biosie odnosnie autodetekcji USB czy jakos tak...
Strona 1 / 1