Windows Movie Maker
Zawsze i tak cos sie spiepszyi, zawsze!
Moźeci emi powiedzieć, dlaczego jak zainstalowałem Windows Movie Maker 2 i jak chce włączyć "Narzędzia>Tytuły i napisy końcowe>i tutaj byle co nacisne" to od razu tradycyjny błąd, przeinstlaowałem, wziołem od kumpla z dysku jego wersje i oczywiście nadal gówno, nadal to samo, co mam zrobic oprócz formata? Albo jak importuje jeden taki klip, inny nie, wszystko Ok, ale jak akurat ten to błąd.
Pomóźcie!
Moźeci emi powiedzieć, dlaczego jak zainstalowałem Windows Movie Maker 2 i jak chce włączyć "Narzędzia>Tytuły i napisy końcowe>i tutaj byle co nacisne" to od razu tradycyjny błąd, przeinstlaowałem, wziołem od kumpla z dysku jego wersje i oczywiście nadal gówno, nadal to samo, co mam zrobic oprócz formata? Albo jak importuje jeden taki klip, inny nie, wszystko Ok, ale jak akurat ten to błąd.
Pomóźcie!
Odpowiedzi: 19
Miałem to samo wqurzyłem się i wywaliłem kodeki wysztkie i działa :D jka skończyłem składac film instaluje kodeki i lux:D moźę dziwny się wydaje ale u mnie działa:D
:(
No ale tak trzeba bunch... :(
Bez jaj, ile to roboty...
Nimo to nazwa PAKIETU kodeków.
Tal jak K–Lite,Ace itp.
Wywal wszystkie kodeki video.
Xvid,Divx,3ivix itp.
Tal jak K–Lite,Ace itp.
Wywal wszystkie kodeki video.
Xvid,Divx,3ivix itp.
Ja wpisywałem w rejestrze "nimo" , "nemo" , "Codesc" – nzlazło parę, wywaliłem, ale nic.
Mi wyrzucalo blad w Movie Makerze. Odinstalowalem kodeki, posprzatalem w rejestrze i wszystko jest ok. :)
No tak tak, ale skoro to wina tych NIMO codecs, a ich juź nie ma to sam nie wiem, ale rpzypominam, ze mojemu koledze wychodziło normalnie z programu a mi wyskakuje błąd, a "przeinstalowawywałem" Windows Movie Maker juź kilkakrotnie. Zarzuc tym "K–Litem"
No tak tak, ale skoro to wina tych NIMO codecs, a ich juź nie ma to sam nie wiem, ale rpzypominam, ze mojemu koledze wychodziło normalnie z programu a mi wyskakuje błąd, a "przeinstalowawywałem" Windows Movie Maker juź kilkakrotnie. Zarzuc tym "K–Litem"
Bunch na pewno usunales pozostalosci kodekow z rejestru recznie?
To nie dotyczy pakietu jako całość, tylko jednego z jego kodeków.
W pakietach kodeki się powtarzają i jeden z nich jest winien.
Ja odinstalowałem wszystkie i sprawdziłem czy błąd Makera dalej występuje.
W moim przypadku K–Lite nie powoduje konfliktu.
Na kilku forach widziałem ten problem.
W pakietach kodeki się powtarzają i jeden z nich jest winien.
Ja odinstalowałem wszystkie i sprawdziłem czy błąd Makera dalej występuje.
W moim przypadku K–Lite nie powoduje konfliktu.
Na kilku forach widziałem ten problem.
Tylko, źe np. u mojego kolegi to mu normalnie wychodzi z programu, a ja mam błąd, to chyba coś oznacza....
Przepraszam, ale nieposiadam kodeków "Nimo"
a w dodatku odinstlaowałem wszystkie jakie miałem i nadal jest lipa, nie wiem, nie wiem i jeszcze raz nie wiem co mam robić.
a w dodatku odinstlaowałem wszystkie jakie miałem i nadal jest lipa, nie wiem, nie wiem i jeszcze raz nie wiem co mam robić.
http://www.centrumxp.pl/forum/viewtopic.php?t=7520&highlight=movie+maker
Hmm.. dziwne. :? Ja mam te kodeki Codecs All in 1. I u mnie dziala. Najwyrazniej nie odinstalowales wadliwego kodeka albo w rejestrze zostalyjakies smieci. :!: Sprobuj usunac wpisyw rejestrze. Na pewno jakis wadliwy musial zostac. Skorzystaj z reg edit najlepiej albo z progsa typujv16. Jak juz bedziesz mial pewnosc ze zadnych wpisow do kodekow nie ma, wtedy sprawdz czy MovieMaker sie nie zawiesza. Jakto juz zrobisz i bedzie ok wtedy zainstaluj DivX, AC3, Xvid. Od nich nie powinno sie psuc w Movie Makerze. :idea:
Wiesz instaluj ekodeki nie patrząc jakie to są, wszystkie, jak np nie ma dźwieku w filmie to instaluje taki od dźwięku. Ale mam na pewno tego DivXa 5.00 Doradź co mam zrobić. Dziekuję.
Zainstalowałem to "Codecs6017_allin1" ze strony "free–codecs.com".
Ale dalej to samo, mówiłeś cos o odinstalowaniu starych kodeków, ja zainstalowałem te na tamte, jak mam odinstalować kodeki skoro to wchodzi w Windows?
Dobra odinstalowałem juź te kodeki co miałem i zainstlaowałem te co wyźej wymieniłem, niestety znów jest to co przedtem, taki juź mój los :(
Acha u kolegi normalnie wychodizło z programu a u mnie wyskakuje błąd, teź dziwne.
Dzieki za pomoc, liczą się dobre chęci, Ty słuchaj, a moźe to nie te kodeki miałem zainstalować?
A wiesz, źe to napisałem jeszcze przed spróbowaniem czy Movie Maker dizała? Po prostu w u mnie i tak zawsze musi się coś spier.... Nie działą to samo.
Nie wiem napisz mi z łąski swojej krok po kroku, bo się gubie w tych sprawach.
Zainstalowałem to "Codecs6017_allin1" ze strony "free–codecs.com".
Ale dalej to samo, mówiłeś cos o odinstalowaniu starych kodeków, ja zainstalowałem te na tamte, jak mam odinstalować kodeki skoro to wchodzi w Windows?
Dobra odinstalowałem juź te kodeki co miałem i zainstlaowałem te co wyźej wymieniłem, niestety znów jest to co przedtem, taki juź mój los :(
Acha u kolegi normalnie wychodizło z programu a u mnie wyskakuje błąd, teź dziwne.
Dzieki za pomoc, liczą się dobre chęci, Ty słuchaj, a moźe to nie te kodeki miałem zainstalować?
A wiesz, źe to napisałem jeszcze przed spróbowaniem czy Movie Maker dizała? Po prostu w u mnie i tak zawsze musi się coś spier.... Nie działą to samo.
Nie wiem napisz mi z łąski swojej krok po kroku, bo się gubie w tych sprawach.
Masz najprawdopodobniej zly pakiet kodekow. :!: Movie Maker 2 ma taki blad. Musisz wyinstalowac kodeki. Napisz jakie masz. Ja mialem ten sam problem. Wyinstalowalem pakiet kodekow i zainstalowalem Codecs All in 1 i wszystko chodzi w Movie Makerze bez problemu. :!:
Strona 1 / 1