Windows Messenger!!!
Witam wszystkich:)
Potrzebna mi wasza pomoc,jak trwale usunac
z systemu xp Windows Messenger!!! :oops:
pozdrawiam
Janusz
Dzięki wszystkim co mi pomogli w/w temacie
pozdrawiam
Janusz
Odpowiedzi: 20
Stworzyłem progsa własnej produklcji który potrafi usuwac to i owo np. dialery microsoftu, messengera i inne duperelstwa nam nieprzydatne. Jak chcecie to pisać na k.lewandowski@chello.pl
Start > Uruchom:
RunDll32 advpack.dll,LaunchINFSection %windir%INFmsmsgs.inf,BLC.Remove
MS Messenger moze sie ponownie pojawic po zainstalowaniu poprawek do systemu; wtedy procedure nalezy powtorzyc...
Pozdrawiam
RunDll32 advpack.dll,LaunchINFSection %windir%INFmsmsgs.inf,BLC.Remove
MS Messenger moze sie ponownie pojawic po zainstalowaniu poprawek do systemu; wtedy procedure nalezy powtorzyc...
Pozdrawiam
Zeby unieruchomic messengera mozna tez wpisac w uruchom: gpedit.msc nastepnie Szablony administracyjneSkladniki systemu WindowsWindows Messenger nastepnie po prawej stronie okna klikamy na "Nie zezwalaj na uruchamianie programu Windows Messenger"WlasciwosciWlaczone i od tej pory messenger ani razu sam sie nie uruchomi. Pozdrawiam
Oto jeszcze jeden ze sposobów na unieruchomienie Messengera, cytat z dzisiejszego Komputer Świat: "Zmieniamy nazwę kotalogu, w którym przechowywane są pliki Messengera. Dzięki temu system Windows nie będzie mógł go odnaleźć i włączyć. Oczywiście ta modyfikacja nie spowoduje nieprawidłowej pracy systemu operacyjnego. Wpisujemy na przykład "Messenger2". Od tej pory Windows Messenger nie będzie juź uruchamiany.
8) :lol: :roll:
8) :lol: :roll:
wystarczy wejsc
C:WINDOWSinf sysoc
skasowc z wiersza msmsgs=msgrocm.dll,OcEntry,msmsgs.inf,hide,7
hide albo 7
i xp pozwoli odinstalowac MSN
C:WINDOWSinf sysoc
skasowc z wiersza msmsgs=msgrocm.dll,OcEntry,msmsgs.inf,hide,7
hide albo 7
i xp pozwoli odinstalowac MSN
Beriam,nie przeszkadza mi to.Wczoraj jeden taki wytknął mi kapsle,bo to juź niemodne.Wiesz kto?
:lol:
:lol:
tire (kapsle) sa na forum chyba w tym celu aby je uzywac ? ,jesli ci to tak przeszkadza to napisz do admina aby je usunal .... :wink:
janusz132:Witam wszystkich:)
pozdrawiam
Janusz
:lol: Sorry,ludoźercy czy nie,temat był taki.Cholernie emocjonujący????? 8)
tire:A ja nie popierać Lezio,bo on popierać ludoźerców.
Lezieo, no wiesz, nie podjerzewalem cie o kanibalizm :lol: :lol:
A ja nie popierać Lezio,bo on popierać ludoźerców.
Ja popierać Beriama. Kaźdy ma coś w sobie :)
Tego nikt nie wie.Bo moźesz być garbaty....Ha,Ha,Ha.
Beriam,daj se siana z tymi kolorowymi kapslami.
Beriam,daj se siana z tymi kolorowymi kapslami.
w koncu poruszam sie w pozycji wyprostowanej ... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Tire popiera beriama.
Ano inni odinstalowują a inni zainstalowują a jeszcze inni grajom przy restartach.Cóź,inteligentny jesteś beriam.
Pozdrawiam.
Ano inni odinstalowują a inni zainstalowują a jeszcze inni grajom przy restartach.Cóź,inteligentny jesteś beriam.
Pozdrawiam.
kazdy z nas ma jakies tam zboczenie ... :wink:
Ludzie! A później narzekacie na brak spójności systemu? Poco wywalać/skalpelem tego g...ego Messengera,kiedy moźna go na 3 sposoby unieruchomić.
Takie mam zdanie.Zaraz powiecie,źe tire jest dziwakiem od spyware.....Nie,nie chce mi się robić formatu,bo mam cholernie cenne programy na dysku.I tyle.
Pozdrawiam.
Takie mam zdanie.Zaraz powiecie,źe tire jest dziwakiem od spyware.....Nie,nie chce mi się robić formatu,bo mam cholernie cenne programy na dysku.I tyle.
Pozdrawiam.
Ludzie! A później narzekacie na brak spójności systemu? Poco wywalać/skalpelem tego g...ego Messengera,kiedy moźna go na 3 sposoby unieruchomić.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
a on ci tyle miejsca zajmuje! Chyba aź 1,5mb. A faktycznie mnie teź by denerwowało źe mam bałagan na dysku :roll:
SLAY3R:A ja uruchomiłem msconfig i odchaczyłem mesengera na zakładce uruchamianie i juź się nie włącza :)
mozna i tak, ale mnie wqrzala jeszcze sama swiadomosc ze lezy mi na dysku takie goofno ktorego i tak nie uzywam, wiec po co ma mi zajmowac cenne mb?
malo wazny jest sposob , wazne , ze dziala .... :lol: :lol: :lol: