windows messenger
Witam
Panowie mam problem (duźo powiedziane) ale kłopot
od pewnego czesu w windowsie XP Profesional na pasku jest ikona wskazująca czy jest się zarejestrowanym, czy nie, i tu jest właśnie mój problem – dotąd zawsze było o'k, ale od pewnego czasu gdzieś od tygodnia nie mogę się zalogować ?? nie nie wiem czym moźe to być spowodowane – dawniej to działało bez zarzutu. Coprawda nie koźystam z tego – ale jak coś jest to wg. mnie powinno działać? nadmienię źe pracuję na tym xp juź prawie rok i nie było większych problemów, a moźe to juź czas źeby się zaczęły?? :)):)) nie wiem czy o waźne ale program jest legalny – no i jak na taki to powinien przecieź spełniać swoje zadanie :))
dziękuję za szybką pomoc – wiem źe na tym forum są ludzie jakby powiedzieć ludzie błyskawice :)) i PROFESJONALIŚCI – a ja zwykły laik :)) jeszcze raz dziękuję za pomoc pozdrawiam A.D.
Panowie mam problem (duźo powiedziane) ale kłopot
od pewnego czesu w windowsie XP Profesional na pasku jest ikona wskazująca czy jest się zarejestrowanym, czy nie, i tu jest właśnie mój problem – dotąd zawsze było o'k, ale od pewnego czasu gdzieś od tygodnia nie mogę się zalogować ?? nie nie wiem czym moźe to być spowodowane – dawniej to działało bez zarzutu. Coprawda nie koźystam z tego – ale jak coś jest to wg. mnie powinno działać? nadmienię źe pracuję na tym xp juź prawie rok i nie było większych problemów, a moźe to juź czas źeby się zaczęły?? :)):)) nie wiem czy o waźne ale program jest legalny – no i jak na taki to powinien przecieź spełniać swoje zadanie :))
dziękuję za szybką pomoc – wiem źe na tym forum są ludzie jakby powiedzieć ludzie błyskawice :)) i PROFESJONALIŚCI – a ja zwykły laik :)) jeszcze raz dziękuję za pomoc pozdrawiam A.D.
Odpowiedzi: 8
Jesli chcesz sie na dobre pozbyc Messenger wpisz w uruchom:
Zabieg skuteczny i bezpieczny
RunDll32 advpack.dll,LaunchINFSection %windir%INFmsmsgs.inf,BLC.Remove
Zabieg skuteczny i bezpieczny
Aby Messenger nie pojawiał się wystarczy w jego pliku exe. zmienić nazwę na np. messengerxxx.exe oraz wyłączyć w autostarcie.
Pawek:A moźe usunąć skoro, na dobrą sprawę, nie uźywasz :?:
:arrow: http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.php?t=954
odznaczylem w dodaj usun skladniki systemu windows
messeneger który pokazywało ze zajmuje 0 MB !
szlo wszystko dobrze ale pod koniec pokazal sie komunikat:
Włóź do stacji dysków cd–rom dysk oznaczony "messenger" i przycisnij ok. aby skopiowac pliki z inej lokalizacji lub servera sieciowego wybierz ok.
hmmm ! powiem tak, ze jak intalujemy wina xp (home,pro) to autoamctycznie jest tez msn meseger(jakas stara wersja z ktoraa sa caly czas klopoty). Dlatego radze teź odwiedzic www.msn.com i z tamtąd sciągnać stabilniejsza i latwiejsza w uzyciu (tak mi sie wydaje :P ) wersje messegera !
Słyszałem o tym problemie, ale ja jakoś przy ostatniej reinstalce systemu tego nie robiłem, od razu usunąłem Messengera i jakoś nie spowolniło... Więc to nie jest ogólna zasada...
UWAGA: Skutkiem ubocznym deaktywacji lub usunięcia Messengera jest drastyczne spowolnienie działania Outlooka, Outlooka Expressa i Hotmailu. Będzie się pojawiał w Dzienniku zdarzeń błąd "The server {FB7199AB–79BF–11D2–8D94–0000F875C541} did not register with DCOM within the required timeout"..............W pierwszej kolejności naleźy więc wyłączyć w tych programach Messenger Support. Czyli odhaczamy następujące opcje:
Outlook Express:
Tools >>> Options >>> General >>> Automatically log on to Windows Messenger
Outlook (pakiet Office):
Tools >>> Options >>> Other >>> Enable Instant Messaging in Microsoft Outlook
Outlook Express:
Tools >>> Options >>> General >>> Automatically log on to Windows Messenger
Outlook (pakiet Office):
Tools >>> Options >>> Other >>> Enable Instant Messaging in Microsoft Outlook
Witam
Pawek bardzo dziękuję za okazaną szybką pomoc jak zwykle nie zawiodłem się na DOBRYCH LUDZIACH jeszcze raz serdeczne dzieki za pomoc :) miłego wieczoru
Pawek bardzo dziękuję za okazaną szybką pomoc jak zwykle nie zawiodłem się na DOBRYCH LUDZIACH jeszcze raz serdeczne dzieki za pomoc :) miłego wieczoru
A moźe usunąć skoro, na dobrą sprawę, nie uźywasz :?:
Strona 1 / 1