Windows Messenger a Outlook Expres

Czy istnieje moźliwość źeby Windows Messenger nie włączał się TYLKO i WYŁĄCZNIE przy otwieraniu Outlooka? Jak to zrobić?

Odpowiedzi: 11

OK. Tak juz lepiej. Wielkie dzięki. Narazie
bimas
Dodano
08.09.2004 20:54:17
Witam!

TAK: http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;EN–US;q302089
DonWuja
Dodano
08.09.2004 20:48:58
A itnieje moźliwość źeby nie usówać a tylko wyłączyć go? Bo kumpel ma konto na nim i chce źeby program był, ale źeby mi się nie włączał.
bimas
Dodano
08.09.2004 20:26:48
Witam!

Dodam tylko, ze najlepiej zrob to za pomoca Tweak–XP – jest to proste i 100% skuteczne.

(Tweak–XP po prostu uzywa komendy, ktora napisalem tlustym drukiem)
DonWuja
Dodano
08.09.2004 20:19:43
Skoro tak mówisz...to spróbuje, zobaczymy co będzie. :P
Dzięki za rady.
bimas
Dodano
08.09.2004 20:15:41
Witam!

Na wielu kompach juz usunalem Messenger'a i nie bylo zadnych skutkow ubocznych, wiec przyczyny Twoich problemow musisz szukac u Ciebie w kompie, bo Z CALA PEWNOSCIA MOZNA USUNAC Messengera z systemu.
DonWuja
Dodano
08.09.2004 20:14:01
Według mnie mieli racje bo u mnie się to sprawdziło, ale skoro innego sposobu nie ma...to pozostaje mieć go na stale i się nim nie przejmować :P
bimas
Dodano
08.09.2004 20:07:17
Witam!

to rzeczywiscie "profesjonalisci" – pozdrow ich ode mnie hahaha

mozesz spokojnie odinstalowac Messenger'a bez jakichkolwiek nastepstw (tylko zrob to za pomoca Tweak–XP – wersja demo jest na 30 uruchomien) w zakladce dodaj usun programu bedziesz odinstaluj Messenger'a... klikniesz.. pojawi sie okienko jakby z bledem klikniesz OK zrestartujesz kompa i juz po Messengerze :)

najprostrzy sposob to wpisac w lini komend:

RunDll32 advpack.dll,LaunchINFSection %windir%INFmsmsgs.inf,BLC.Remove

ewentualnie mozna go usunac tak:
1. Odszukaj plik SYSOC.INF, znajdujacy sie w katalogu INF
2. Odszukaj w nim wiersz, zawierający następujący wpis:
msmsgs=msgrocm.dll,OcEntry,msmsgs.inf,hide,7
a następnie usuń z niego słowo HIDE, tak aby wyglądał on następująco:
msmsgs=msgrocm.dll,OcEntry,msmsgs.inf,,7
3. Uruchom Panel Sterowania – Dodaj lub Usuń Programy – Dodaj/Usuń składniki Systemu Windows, a nastepnie odznacz obie opcje Windows Messenger.
DonWuja
Dodano
08.09.2004 19:56:58
Witam!

to rzeczywiscie "profesjonalisci" – pozdrow ich ode mnie hahaha

mozesz spokojnie odinstalowac Messenger'a bez jakichkolwiek nastepstw (tylko zrob to za pomoca Tweak–XP – wersja demo jest na 30 uruchomien) w zakladce dodaj usun programu bedziesz odinstaluj Messenger'a... klikniesz.. pojawi sie okienko jakby z bledem klikniesz OK zrestartujesz kompa i juz po Messengerze :)

najprostrzy sposob to wpisac w lini komend:

RunDll32 advpack.dll,LaunchINFSection %windir%INFmsmsgs.inf,BLC.Remove

ewentualnie mozna go usunac tak:
1. Odszukaj plik SYSOC.INF, znajdujacy sie w katalogu INF
2. Odszukaj w nim wiersz, zawierający następujący wpis:
msmsgs=msgrocm.dll,OcEntry,msmsgs.inf,hide,7
a następnie usuń z niego słowo HIDE, tak aby wyglądał on następująco:
msmsgs=msgrocm.dll,OcEntry,msmsgs.inf,,7
3. Uruchom Panel Sterowania – Dodaj lub Usuń Programy – Dodaj/Usuń składniki Systemu Windows, a nastepnie odznacz obie opcje Windows Messenger.
DonWuja
Dodano
08.09.2004 19:56:58
Kiedyś miałem odinstalowany, ale z tego co wiem od profesjonalistów Standardowego oprogramowania nie wolno usówać, poniewaź system zaczyna wariować po jakimś czasie, więc nie chce nic odinstalować tylko wyłączyć opcje w Outlooku ale nie wiem gdzie to jest
bimas
Dodano
08.09.2004 19:49:28
Witam!

Odinstaluj sobie Messenger'a, ale zrob to przez Tweak–XP (lub wpisujac odpowiednia komende w linie polecen), bo w przeciwnym razie OE bedzie Ci sie bardzo dlugo uruchamial.
DonWuja
Dodano
08.09.2004 19:46:46
bimas
Dodano:
08.09.2004 19:27:35
Komentarzy:
11
Strona 1 / 1