windows media player

mam problem poniewaz windows media player nie chce odtwarzac plikow w formacie divx tzn. mam zaistalowany windows media player 9xp, vplayera 0,6 divx 3.11 alfa i divx 5.11 a program mi dalej nie czyta filmow. jaka jest przyczyna ze nie chce czytac filmow

Odpowiedzi: 20

dorzuce swoje 3 grosze.Wywal wszystko co masz , przeładuj kompa i instaluj (tylko pobrane z rozsądnego źródła;)w zalecanej kolejności:
Divx 3.11
Divx 4.0
Divx 5.0
Xvid
ac3filter 068b
I nie ma bata, musi iść. A jak nie to programikiem
tellmeaboutdivx odczytaj dane filmu i poszukaj na goglach brakujących kodeków.
Ostatnio mialem problem z wersjami DVDRip z ac3 dźwiekiem. Były złe codeki do dźwieku i film sie poprostu wyłączał, moze u CIebie jest to samo.
pozdro
jak nie działa to pisz dalej:)
Smash
Dodano
12.02.2004 13:02:31
Off Topic :

alpin19:
Ja robię to nieco inaczej i uzyskuję znacznie lepszą jakość.
Zrzucam film na HDD z TV lub z DVD z wypoźyczalni a następnie to konwertuję i zgrywam na DVD jeśli z TV) lub nagrywam od razu (z DVD z wypoźyczalni) .
Jakość jest wspaniała. Polecam program Ulead DVD Movie Factory 2 (lub 2SE).

alpin19:

Nawiązując do Twoich postów http://www.centrumxp.pl/forum/viewtopic.php?p=77396&highlight=#77396

jak i tego tutaj, stwierdzam źe sam sobie zaprzeczasz.
McScr@by
Dodano
12.02.2004 00:27:24
Rebe:
.
Moźna teź ew. spróbowac pobrać odtwarzacz z tej strony:
http://www.videolan.org/vlc/ – oczywiście w wersji dla windows i sprawdzić czy to nie wystarczy.
W opinii userów ten odtwarzacz radzi sobie z filmami bez zewnętrznego wspomagania kodekami.
dookładnie sciagąlem ten poprogramik i jest rewelacyjny bez zadnego problemu KAZDY film mi zaczol chodzi dzieki WAM WSZYSTKIM za pomoc. BUZIACZKI DLA WSZYSKICH KTORZY SIE PRZYCZYNILI DO TEGO SUKCESU !!!!
Anonymous
Dodano
11.02.2004 23:35:57
do alpin19,
nagrywałeś moźe na tej nagrywarce materiał z kamery(np.DV), jak to wygląda?
mynajms
Dodano
11.02.2004 20:26:18
Ja robię to nieco inaczej i uzyskuję znacznie lepszą jakość.
Zrzucam film na HDD z TV lub z DVD z wypoźyczalni a następnie to konwertuję i zgrywam na DVD (jeśli z TV) lub nagrywam od razu (z DVD z wypoźyczalni).
Jakość jest wspaniała. Polecam program Ulead DVD Movie Factory 2 (lub 2SE).

Polecam nagrywarkę Lite–On 411S – pomimo znanych mi plotek jest to świetna nagrywarka DVD – nie ma z nią źadnych problemów i nagrywa ze świetną jakością !
alpin19
Dodano
11.02.2004 19:54:25
ość:
....ale jeśli All player odtwarza mi film i zamiast obrazu mam paski latające sobie po ekranie , gdy włączam live opdate to przerywa mi ściąganie a po zainstalowaniu Video lan mam piękny czysty obraz to mam chyba prawo powiedzieć źe coś z V playerem jest nie tak nie sądzisz ?

Tiaa... jak obydwa uruchamiasz równocześnie to wszystko moźliwe – sorry za OT

Do Kabusi: polecam radę Rebe'go ew. skorzystanie z progr. który sprawdza jakim kodekiem stworzono film , poza tym niewaźne czym odtwarzasz waźne czego uzywa player do prawidłowego działania
Natomiast jeśli chcesz eksperymentowac z playerami to wypróbuj media player classic
http://sourceforge.net/project/showfiles.php?group_id=82303&package_id=84358
Seeker
Dodano
11.02.2004 19:26:48
poprawka nie z v playerem a z ALlplayerem pozdrowionka
Anonymous
Dodano
11.02.2004 19:07:05
facet gdzie ty widzisz opieprzanie kogoś???? uwaźam źe masz rację z tym łączem ale jeśli All player odtwarza mi film i zamiast obrazu mam paski latające sobie po ekranie , gdy włączam live opdate to przerywa mi ściąganie a po zainstalowaniu Video lan mam piękny czysty obraz to mam chyba prawo powiedzieć źe coś z V playerem jest nie tak nie sądzisz ? w pięknie dostrojonym systemie kaźdy program będzie śmigał sztuka źeby umiał to robic gdy coś jest nie tak
Anonymous
Dodano
11.02.2004 19:02:31
Po dokładnym odinstalowaniu megabajtów codec śmiecia,
na Twoim miejscu zastanowiłbym się nad instalacją zestawu filtrów FFDShow.
Jest to takźe stosowne rozwiązanie, pozwalające na uniknięcie instalowania dodatkowych codec`ków.
Uźywam FFDShow od ponad roku i nie napodkałem źadnych problemów z edycją filmów.
Obecnie testuje build 20040113 i póki co sprawuje się tak samo dobrze jak poprzednie.
McScr@by
Dodano
11.02.2004 09:27:59
Jak na mój gust to wina leźy w nadmiarze kodeków i tyle – z rozwoju wypowiedzi wynika bowiem, źe w systemie są obecne :
divx 3.11 alfa i divx 5.11 ,Nimo + to co pobrał ALL Player, a pewnie i nie tylko.
Trzeba to wszystko raz a dobrze usunąć i dopiero zacząć się zastanawiać nad doborem programów wspomagających.
Moźna teź ew. spróbowac pobrać odtwarzacz z tej strony:
http://www.videolan.org/vlc/ – oczywiście w wersji dla windows i sprawdzić czy to nie wystarczy.
W opinii userów ten odtwarzacz radzi sobie z filmami bez zewnętrznego wspomagania kodekami.
Tak czy inaczej zacząłbym od odinstalowania całego garbu, jaki się do tej pory uzbierał.
Rebe
Dodano
11.02.2004 08:42:43
kabusia:
POZDROWINIA DLA OSOB NIEDOWIDZACYCH :D
No wlasnie :mrgreen: .
EL NINO
Dodano
10.02.2004 23:49:20
do GAGMAN

nie wiem czy masz problemy z czytaniem ale ja odebralem ze masz poniewaz nie wiesz o kim piszesz sprawdz kto te opinie jesze raz napisl poniewaz ja jeszce NARAZIE nikogo nie opieprzylem !!!!! NASTEPNYM RAZEM SIE ZASTANOW CO PISZESZ I DOKLADNIE WSZYSTKO CZYATJ POZDROWINIA DLA OSOB NIEDOWIDZACYCH :D
Anonymous
Dodano
10.02.2004 23:43:18
ość:
facet daj se spokój z tym ALL playerem to totalny syf ile on mnie zdrowia kosztował to szok powinien śćiągać kodeki tylkoźe w połowie zawsze coś mu odbijało i chrzani się wszystko teraz mam kodeki kazy i odtwarzacz video lan teź od kazy i chodzi wszystko pozdrawiam

Posłuchaj ościu:
1) kaźdy pomaga jak umie
2) nie moźe być totalnym syfem program, którego sposo osób uźywa i problemów im źadnych nie robi
3) ja teź uźywam AllPlayera i bardzo go sobie chwalę. Wszystkie (stare i najnowsze) filmy śmigają aź miło.
4) to źe w "połowie coś się chrzani" to nie wina programu, a Twoja, programów trzecich, łącza bądź serwera
5) jeśli wszystko Ci teraz chodzi, to się ciesz, a nie opieprzasz userów, którzy Ci chcieli pomóc

Pozdrawiam
Gagman
Dodano
10.02.2004 23:01:43
no spoko, ja sadzę podobnie o kodekach kazy,]
nie to źebym napalał się na odtwarzacz, powyźszy opis skopiowałem z innego forum, poprostu u mnie od zawsze wszystko łapie i jest dobrze.
mynajms
Dodano
10.02.2004 22:56:35
facet daj se spokój z tym ALL playerem to totalny syf ile on mnie zdrowia kosztował to szok powinien śćiągać kodeki tylkoźe w połowie zawsze coś mu odbijało i chrzani się wszystko teraz mam kodeki kazy i odtwarzacz video lan teź od kazy i chodzi wszystko pozdrawiam
Anonymous
Dodano
10.02.2004 22:07:32
jeźeli odtwarzasz je w all playerze wykorzystałaś wszyskie mozliwości z kodekami to ja juź nie ma mam bladego pojęcia o co chodzi.
Najnowsza wersja v2.1

"ALLPlayer" to jeden z najlepszych programow do ogladania filmow z napisami we wszelkich formatach zarejestrowanych przez system (np. DIVX/AVI/MPG/MP3).
ALLPlayer nie jest nakładka na MediaPlayera, a korzysta bezposrednio z DirectX,i dlatego przy pomocy ALLPlayera mozna teoretycznie odtworzyc film bez koniecznosci posiadania kilku playerów na wypadek, gdyby ktorys z nich nie zadziałał danym filmem.
Zaleta ALLPlayera to wmontowana w program unikatowa funkcja "IQ Text" (inteligentne napisy). Dzieki tej funkcji nie przeoczymy źadnego napisu podczas oglądania filmu (zawsze zdazymy przeczytac wszystkie!).Program sam analizuje długosci napisu, by pozniej regulowac czas jego wyswietlenia. Działa swietnie, sprawdzcie sami!!!.

KLAWIATURA (w setup moźna dowolnie zmienić):
'ENTER' – wcisnij jezeli: brak dzwieku, brak obrazu, dzwiek niezsynchronizowany z obrazem
'SPACE' – to PAUSE lub PLAY
'B' – otworz poprzedni (ang. Back) film z playlisty
'N' – otworz następny (ang. Next) film z playlisty
'Prawy kursor' – przewin w przod o wybrana w setup liczbę sekund
'Lewy kursor' – przewin w tył o wybrana w setup liczbe sekund
'Kursor w Gore' – pogłosnij
'Kursor w Doł' – scisz głos
'R' – film na pełnym ekranie (ze zmiana rozdzielczosci)
'F' – film na pełnym ekranie (bez zmiany rozdzielczosci)
'M' – wycisz dzwięk (ang. Mute)
'Esc' – powrot z pełnego ekranu do okna
'I' – OSD Info
'+' – powieksz obraz
'–' – pomniejsz obraz
'*' – Oryginalny rozmiar obrazu
'1,2,3,4,5,6,7,8,9' – w przod o 1 do 9 klatek
'num 8,4,6,2' na klawiaturze numerycznej przesuwają obraz w gore, lewo, prawo, doł
'num 9' – obraz 16:9
'num 3 – obraz 4:3
'num 5' – obraz oryginalny
'P' – Repeat (ciagłe odtwarzanie zaznaczonego fragmentu filmu)
'Home' – wywołanie Menu zawartego w filmie AVI
'O' – otwórz film
'+' – zwiększ jasnosc
'–' – zmniejsz jasnosc
'F12' – zrob zdjęcie (snapshot) z filmu
'num 7' – rozciągnij obraz w pionie (w trybie FullScreen)
'num 1' – zmniejsz obraz w pionie (w trybie FullScreen)

Pobierz:
http://www.marbit.com.pl/download/ALLPlayer_FULL.exe
mynajms
Dodano
10.02.2004 21:41:26
nic sie nie zmienia dalej nie czyta tych filmow
Anonymous
Dodano
10.02.2004 21:12:30
to pozwól mu ściągnąć te kodeki i zobacz co się bedzie działo
mynajms
Dodano
10.02.2004 20:50:10
mam wlaczona te opcje ale jak chce zaznaczyc inne kodeki i sciagnac to je sciaga ale ich nie zaznacza. zaden film mi nie chce chodzic (divx)!!! wyskakuje mi komunikat:"brak kodeka wideo (lub zbiór uszkodzony)!!!kodek potrzebny to Divx wszystkie wersje czy chcesz pobrac z internetu ?? ewentualnie kodek potrzebny to divix 3,11 alfa czy chcesz pobrac z internetu ?? " ale ja te kodeki mam juz zaistalowane !!!!! jezeli daje tak to sciaga te co mam zaistalowane !!
Anonymous
Dodano
10.02.2004 19:45:17
All Player v2.1 test final, spróbuj ale nie wiem czy to ma znaczenie,
moźe próbujesz odtworzyć filmy DVD :shock: w napędzie nie DVD.
włóź film do napędu,włącz all playera w preferencjach jest u samej góry opcjia live update, zaznacz "codec video" moźe ci pobieźe odpowiednie kodeki.

jeźeli to nie podziała to ci pozostaje szukanie innych kodeków, źaden film ci nie chodzi?

w tej wersji all playera(v 2.1 test) jest Avi system doctor, który sprawdza twój komputer pod względem mozliwości do odtwarzania filmów moźe tam jest rozwiązanie.
mynajms
Dodano
10.02.2004 12:45:33
Anonymous
Dodano:
08.02.2004 21:03:17
Komentarzy:
20
Strona 1 / 2