Windows Media Player - zapisywanie klipów na dysku

Witam, Mam IE 7. Zawsze klikając na dowolny klip video otwierało sie od razu okno z pytaniem czy dany klip video otworzyć czy zapisać na dysku. Wybierałem to co chcę i to było super. Ostatnio uaktualniłem WMP do wersji 11. I szok. Teraz klikając na dowolny klip video otwiera się od razu WMP i następuje odtwarzanie klipu. No dobrze, ale jak dany klip zapisać na dysku ? Szukałem, ale nie widzę scieżki zapisu na dysku. Jeżeli mam się męczyć z zapisywaniem klipów video na dysku przy pomocy WMP 11 to wolę go odinstalować i zainstalować inny odtwarzacz. I tu mam pytania: - czy moge jakoś przywrócić okno z zapytaniem czy otworzyć czy zapisać dany plik na dysku ? - jeśli nie mogę przywrócić tego okna to jak mogę zapisać klip na dysku omijając zapis na CD ? - czy mogę odinstalowac WMP i zainstalowac inny odtwarzacz, ale taki który umożliwi mi zapis klipu na dysku - jeżeli tak to jaki odtwarzacz zainstalować ? Proszę o rady i wskazówki. Pozdrawiam Birol

Odpowiedzi: 4

Wszedłem do "Typ plików", ale opcji do odznaczenia "Zawsze pytaj przed otwarciem pliku tego typu" - nie widzę ! Do każdego typu plików odnosi się poniżej komunikat "Szczegóły dla typu plików ..." i zakładka "Zaawansowane". Po otwarciu tej zakładki mam możliwość zaznaczenia lub odznaczenia dwóch pozycji: - Potwierdź otwarcie po pobraniu; - Zawsze pokazuj rozszerzenia. I to wszystko. A problem ciagle mam nierozwiazany i ciagle otwiera się WMP. Co robię nie tak ? A może jest jakiś inny sposób na pozbycie się problemu z niechcianym WMP ? Pozdrawiam Birol
Birol
Dodano
07.06.2007 17:24:33
[quote=Birol]A może nie wchodzę tam gdzie powinienem ?[/quote] Nie może, a na pewno. Wejdź do mój komputer - narzędzia - opcje folderów - typy plików.
Bobi
Dodano
31.05.2007 23:38:38
Witam, Wszedłem w WMP w zakładkę "Teraz odtwarzanie" a potem w zakładkę "Wiecej opcji" i następnie w "Typy plików", ale tam oprócz listy z typami plików nie ma opcji do odznaczenia "Zawsze pytaj przed otwarciem pliku tego typu". A może nie wchodzę tam gdzie powinienem ? Pozdr Birol
Birol
Dodano
31.05.2007 20:20:33
  • Bobi 31.05.2007 23:38:07

[quote=Birol]A może nie wchodzę tam gdzie powinienem ?[/quote]| Nie może, a na pewno. Wejdź do mój komputer - narzędzia - opcje folderów - typy plików.

[url=http://www.pcworld.pl/artykuly/42208_4.html]Multimedia bez IE[/url] Inna opcja, skoczyć do typów plików i przy rozszerzeniach plików multimedialnych sprawdzić czy nie jest odznaczone "Zawsze pytaj przed otwarciem pliku tego typu"
Bobi
Dodano
28.05.2007 23:28:11
Birol
Dodano:
28.05.2007 22:57:29
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1