Windows media Player i Kodeki

Hey!
Mam pewien problem z muzyk¹. Otozkazdy z was zna program do otwarzania multimedi "Windows media Player" powoduje mi problemy...
Problem jest taki ze jak wlanczam pewna/e piosenke/i to to dzwiek mi buczy, to brzmi jak taki mocny bass. A jak wlaczam te same piosenki w innym programie to slychac normalnie.
Takie zeczy mnie okropnie denerwoja, nienawidze jak cos jest nie tak w komputerze.
I jeszcze jesli o Windows Media Player to jest tam taka opcja jak wejdziecie w widok/ulepszenia/ustawienia wideo , i tam jest opcja dopasowania nasycenia, cienia itp.Niewiem co grzebalem, chociaz niepamietam zebym cos wogule grzebal w WMP ale umnie ta opcja niedziala. Niedziala ze niemoge ustawic nic ztego. caly czas powraca mi do srodka.
Jeszcze jeden problem. Chodzi o muzyke i filmy i o program Real Player. To napewno chodzi o Kodeki. Mam mnostwo kodekow na komputerze, DIVX,XVID,MPEG itp... I jak instaluje jeden zestaw z kodekami to niektore filmy dzialaja poprawnie...jest dzwiek, obraz, muzyka tez dziala. Ale tak pieknie nie jest. Problem to ze inne filmy albo nie maja dzwieku, muzyka nie dziala, problemy z obrazem. Probowalem zainstalowac dodatkowy zestaw kodekow. Ale problem sie obraca i te ktore wczesniej dobrze dzialaly zle dzialaja.Jak otwarzam muzyke na Real Player to wyskakuje mi blad i mi sie REAL wylacza. Filmy bez dzwieku albo ekran jest zielony.
Sciaglem jakies kodeki z internetu ale to samo daly.
Jesli ktos zna jakis zestaw z kodekow ktory by nieczynil tych bledow i problemow to byl bym bardzo wdzieczny.

Odpowiedzi: 3

anubis666 robisz na bieźąco aktualizację z MS?
Poza tym
Mam mnostwo kodekow na komputerze, DIVX,XVID,MPEG itp... I jak instaluje jeden zestaw z kodekami to niektore filmy dzialaja poprawnie...jest dzwiek, obraz, muzyka tez dziala

Moźe masz po prostu za duźo – napisz jakich głownie formatów uzywasz, co robisz w kwestii audio/video, a ktoś Ci poda optymalny zestaw kodeków.
Seeker
Dodano
23.04.2006 14:19:19
Witam, proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu odtwarzania czegokolwiek na MP 10. W momencie startu pojawiają się zakłócenia całego ekranu w postaci jakby drgających punktów, kresek. Oczywiście na ekranie MP przesuwające się plamy nie podobne do niczego. Wygląda to tak jakby odtwarzany był tylko wycinek jakiegoś gigantycznego obrazu. Po wyłączeniu MP zakłócenia obrazu pozostają do resetu. W WIN 98 MP odtwarzał wszystko bez problemu. Zmiana na XP przyniosła klęskę. Na VLC avi chodzi bez problemu, ale mpg skaczą poklatkowo. Żadnych zakłóceń. Jest na to jakaś rada?

Pozdrawiam
anubis666
Dodano
23.04.2006 04:01:43
Co do buczenia dźwięku w wmp – sprawdź dwie rzeczy: wejdź do ulepszenia/korektor graficzny i daj resetuj , ulepszenia/efekty srs wow i wyłącz (jeźeli włączone).
SLAY3R
Dodano
21.04.2006 18:48:00
michael557
Dodano:
21.04.2006 17:47:24
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1