Windows 98 problem z Explolerem
sytuacja wygląda tak: na dysku są warzne źeczy których nie mogę stracić, komputer po włączeiu wygląda normalnie, kursor zasuwa po ekranie ale źaden przycisk nie działa jedyną działajacą kombinacją jest Alt+Ctrl+Del, w Menedźerze windowsa pisze " Exploler(brak odpowiedzi)"
co mogę zrobic z tym fantem?
co mogę zrobic z tym fantem?
Odpowiedzi: 12
mirobanan1:Lol ludzie, wy to macie problemy...
Wpisujcie jak chcecie ,setup.exe, setupcor czy tam setupcor.exe, jaka tam róźnica, tak czy sia odwołujesz się to tego samego pliku.
Gówno prawda, jak mawiają w kręgach zblizonych do Pałacu Buckingham.
Dyskietka w95 nr.1 :
– plik setup rozmiar 10KB (10240 bajtów)
– plik setupcor rozmiar 5,06KB ( 5184 bajtow ) – źeby nie było, źe nie sprawdziłem.
Chyba, źe pod pojęciem tego samego pliku rozumiec kolejne fazy instalacji.Choć to teź nie do konca prawda, bo przebiega ona trochę inaczej – choć tego na ekranie nie iwdać.
Dla ułatwienia –sprawdź instalację karty graficznej I740 w trybie normalnej instalacji – 640x480 i 16 kolorów to bedzie efekt, a po setupcor juź moźna się "walorami" grafiki cieszyć w pełni.
PS.
Przykład jest z w95, bo to akurat pod ręką miałem.
Lol ludzie, wy to macie problemy...
Wpisujcie jak chcecie ,setup.exe, setupcor czy tam setupcor.exe, jaka tam róźnica, tak czy sia odwołujesz się to tego samego pliku.
ELNINO jesteś bardziej uparty niź ja – odpowiadając na pytanie wybierz sobie,mnie się podoba ten z rozszerzeniem exe.
Jak zwykle masz rację.
Jak zwykle masz rację.
ELNINO jesteś bardziej uparty niź ja – odpowiadając na pytanie wybierz sobie,mnie się podoba ten z rozszerzeniem exe.
Jak zwykle masz rację.
Jak zwykle masz rację.
JN chcac otworzyc rejestr do edycji wpisuje w Uruchom "regedit.exe" czy "regedit" ?JN:A JN chce setupcor.exe.
Nie potrafisz dopuscic do siebie tego ze mozna inaczej, ze nie jest tak jak piszesz.
Słuszna uwaga.
Bo ELNINO uparł się źe setupcor wystarczy
A JN chce setupcor.exe.
Oczywiście jak zawsze Masz rację.
Glupi moze nie, ale uparty jak koziol. Nie potrafisz dopuscic do siebie tego ze mozna inaczej, ze nie jest tak jak piszesz.JN:Coś cienki IMO jestes w te klocki
Moźe ELNINO jestem cieńki w te klocki,ale nie głupi.
Kto Cie wyprowadzil z bledu ?JN:Mam wraźenie z całym szacunkiem dla Ciebie źe Posiadłeś monopol na wiedzę – a wcale tak nie jest.
Coś cienki IMO jestes w te klocki
Moźe ELNINO jestem cieńki w te klocki,ale nie głupi.
Mam wraźenie z całym szacunkiem dla Ciebie źe Posiadłeś monopol na wiedzę – a wcale tak nie jest.
JN, skoro jak piszesz:
1. "na plycie ...masz racje"
2. "na dysku ...schowany w katalogu"
...to chyba jest to jednoznaczne z tym ze nie "jesli" a "zawsze". Precyzja wypowiedzi mile widziana.
Cos cienki IMO jestes w te klocki.
1. "na plycie ...masz racje"
2. "na dysku ...schowany w katalogu"
...to chyba jest to jednoznaczne z tym ze nie "jesli" a "zawsze". Precyzja wypowiedzi mile widziana.
Z Krakowa do Warszawy rowniez mozna przez Tokio leciec. Efekt identyczny w torbe jeza.JN:I co za róźnica czy setupcor.exe czy setupcor – liczy się efekt,a jest taki sam.
I to samo się tyczy katalogu,co za róźnica jak dojść do pliku w katalogu – liczy się efekt.
Cos cienki IMO jestes w te klocki.
Setupcor nie jest ukryty
Na oryginalnej płycie CD z WIN98/SE – Masz rację,ale na kopii systemu gdzieś na dysku/CD jest często w katalogu pod nazwą WIN98/SE lub inną i jest setupcor.exe jak i reszta schowana w tym katlogu.
I co za róźnica czy setupcor.exe czy setupcor – liczy się efekt,a jest taki sam.
I to samo się tyczy katalogu,co za róźnica jak dojść do pliku w katalogu – liczy się efekt.
Setupcor nie jest "ukryty" a "znajduje sie" zawsze w folderze. Folder to z reguly \Win9x i nie trzeba nic "otwierac". Wystarczy wpisac cala sciezke: win9x\setupcorJN:Jeśli setupcor.exe jest ukryty w katalogu naleźy katalog otworzyć.
F:\>cd WIN98SE – gdzie np WIN98SE to katalog z WIN98SE
F:\WIN98SE>setupcor.exe
Po kiego to "exe" ?
To co pisze Rebe.
Przy starcie F8 i tryb awaryjny,punkt 5 wiersz poleceń i komenda scanreg /restore po scanreg spacja
i przywróć rejestr z dnia kiedy było dobrze.
Lub z poziomu systemu z uruchom komenda sfc lub sfc.exe uruchomi się kontroler plików systemowych i sprawdź i doinstaluj brakujące z płyty CD z WIN98SE.
Lub naprawa systemu,po zabootowaniu kompa z dyskietki awaryjnej z obsługą CD i włoźeniu oryginalnej płyty z WIN98/SE i komenda setupcor.exe,nastąpi naprawa systemu,zostaną dane,ustawienia i programy – moźe być później potrzeba dogrania nowszego IE,directaX,sterowników urządzeń.
np
Start kompa z dyskietki startowej WIN98/SE/ME i uruchamiasz komp z obsługą CD,komp załaduje sterowniki.
I masz tak.
A:\>
A:\>dir wyświetli co masz na dyskietce startowej
A:\>F: przechodzisz na napęd CD (moźe być inna litera
napędu CD)
F:\>dir
F:\>setupcor.exe i startuje naprawa systemu.
Jeśli setupcor.exe jest ukryty w katalogu naleźy katalog otworzyć.
Przy starcie F8 i tryb awaryjny,punkt 5 wiersz poleceń i komenda scanreg /restore po scanreg spacja
i przywróć rejestr z dnia kiedy było dobrze.
Lub z poziomu systemu z uruchom komenda sfc lub sfc.exe uruchomi się kontroler plików systemowych i sprawdź i doinstaluj brakujące z płyty CD z WIN98SE.
Lub naprawa systemu,po zabootowaniu kompa z dyskietki awaryjnej z obsługą CD i włoźeniu oryginalnej płyty z WIN98/SE i komenda setupcor.exe,nastąpi naprawa systemu,zostaną dane,ustawienia i programy – moźe być później potrzeba dogrania nowszego IE,directaX,sterowników urządzeń.
np
Start kompa z dyskietki startowej WIN98/SE/ME i uruchamiasz komp z obsługą CD,komp załaduje sterowniki.
I masz tak.
A:\>
A:\>dir wyświetli co masz na dyskietce startowej
A:\>F: przechodzisz na napęd CD (moźe być inna litera
napędu CD)
F:\>dir
F:\>setupcor.exe i startuje naprawa systemu.
Jeśli setupcor.exe jest ukryty w katalogu naleźy katalog otworzyć.
Strona 1 / 1