[Windows 95]Firevall pod Win95 i inne problemy
Witam. Mam problem. Nie mogę za chiny znaleść źadnego Firevall'a do Windowsa 95. Zone Alarm nie działa pod win95, Sygate PF teź nie chodzi a od Kerio PF system siada. Proszę doradźcie jakiś dobry Firevall pójdzie na win95.
Odpowiedzi: 13
Witam
Ja posadzilem Outposta Firewalla 1.0 Free PL na Win 95 OSR2. I nie sprawia zadnych problemow. Oczywiscie przed instalacja Outposta uaktualnilem winsock.dll. IE poszedl, ale tylko wersja 5.5. Nowsza 6.0 juz nie chciala chodzic.
Pozdrowionka.
Ja posadzilem Outposta Firewalla 1.0 Free PL na Win 95 OSR2. I nie sprawia zadnych problemow. Oczywiscie przed instalacja Outposta uaktualnilem winsock.dll. IE poszedl, ale tylko wersja 5.5. Nowsza 6.0 juz nie chciala chodzic.
Pozdrowionka.
Bobi:EL NINO:OK – kupe mi sie zachcialo :mrgreen: .Wolumin:Jak komuś jeszcze coś wpadnie do głowy to niech pisze.
Papier masz czy do sklepu musisz iść ?? :lol:
Z FW to i Sygate Personal Firewall pod 95 działa.
Próbowałem dawniej zainstalować prawie najnowszą wersje SFP i pisało przy instalacji źe nie chodzi pod 95 i instacja przerwana.
Janosik:ej seker (czy jak ci tam zwą). Tak sie sklada ze mialem dlugo windows'a 95 i chyba sam sie nie osmieszam pisząc ze mi działał zonealarm .
Bądź łaskaw nie przekręcać mego nicka bo to coś napisał nic nie znaczy w źadnym języku, a lekcewaźący stosunek odbić się moźe niemile rykoszetem wzajemności z mej strony ok?
Poza tym nie ośmieszasz się tym źe miałeś długo WIN95 i źe działał Ci na nim Zone Alarm , ale IMO tym źe nie potrafisz precyzyjnie podać w jakiej wersji i co dokładnie zrobiłeś by ze stabilnością takich ustawien ów W95 działał, a to jedynie mogło by pomóc autorowi posta w jego problemie , wszelkie przypuszczenia i zapewnienia typu "bo u mnie działało" nic nie znaczą
ej seker (czy jak ci tam zwą). Tak sie sklada ze mialem dlugo windows'a 95 i chyba sam sie nie osmieszam pisząc ze mi działał zonealarm . Co do Ws to moze cos pomóc poniewaź ja to zawsz instalowałem. Ten bajer zmiany na wygląd na 98 dzała w 100%. Jedynym wymogiem jest to iz podczas instalacji internet explorer 4.01 jest wybrani opcji z instalacją web (nie pamietam pełnej nazwy).
Pozdrawiam
Pozdrawiam
EL NINO:OK – kupe mi sie zachcialo :mrgreen: .Wolumin:Jak komuś jeszcze coś wpadnie do głowy to niech pisze.
Papier masz czy do sklepu musisz iść ?? :lol:
Z FW to i Sygate Personal Firewall pod 95 działa.
OK – kupe mi sie zachcialo :mrgreen: .Wolumin:Jak komuś jeszcze coś wpadnie do głowy to niech pisze.
Seeker:Wolumin:
W jaki sposób moźna zainstalować tą dynamiczną bublioteke winsock.dll z pakietu Winsock 2.0 i skąd ją wytrzasnąć???
Jak juź koniecznie chcesz to pewnie ze strony producenta czyli
http://www.microsoft.com/windows95/downloads/contents/WUAdminTools/S_WUNetworkingTools/W95Sockets2/Default.asp
Ale zanim sobie to ściągniesz wypróbuj moźe to Tiny co EL Nino cały dzień szukając :wink: w necie Ci wynalazł
Skoro tak to dziękuje Ci EL NINO :D , oczywiscie innym teź. Jak przełącze się na 95 to sprawdze i napisze. Jak komuś jeszcze coś wpadnie do głowy to niech pisze.
Wolumin:
W jaki sposób moźna zainstalować tą dynamiczną bublioteke winsock.dll z pakietu Winsock 2.0 i skąd ją wytrzasnąć???
Jak juź koniecznie chcesz to pewnie ze strony producenta czyli
http://www.microsoft.com/windows95/downloads/contents/WUAdminTools/S_WUNetworkingTools/W95Sockets2/Default.asp
Ale zanim sobie to ściągniesz wypróbuj moźe to Tiny co EL Nino cały dzień szukając :wink: w necie Ci wynalazł
Seeker:Tiaa baaardzo mądra rada – nie pamiętam ale wiem. Jak nie wiesz czegoś do końca to nie pisz ośmieszasz się tylko.Janosik:Hmm gupoty, zone alarm pujdzie ale w starej wersji (nie pamietam w jakiej ale uzywalem i wiem).Janosik:
Jeszcze soroboj zainstalowac win socket.
Moźe winiak z sokiem ?
Cos ci dzwoni ale która dzwonnica to jeszcze nie wiesz.
Jak juź to dynamiczna bublioteka winsock.dll z pakietu Winsock 2.0 , tylko jest jeden problem WIN95 bazujący na typowym starym DOSie nie zawiera wielozadaniowości rzeczy wydaje się niezbędnej do tego by firewall dział w tle, a my sobie.
Jest całkiem moźliwe źe sposób który podałeś da jakis wynik, ale czy o komforcie pracy tudzieź stabilności tak połatanego WIN95 będzie moźna wogóle mówić? – watpię.
Poza tym autor postu nie napisał jaki WIN95 ma na myśli, jeśli OSR2 to moźe i coś by z tego wyszło jeśli wcześniejszy to śmiem wątpić, a nawet prawie jestem pewien źe źadnego poprawnie pracującego firewalla nie zainstaluje. No i na koniec , jaki jest sens – przy tak dynamicznie rozwijających się zagroźeniach z sieci instalacja ... starego Zone Alarma który jest jedynie spruchniałą starą furtką, przez którą niemalźe cały świat widać ? miast solidnej bramy na 3 spusty zawartej , bo takie są dzissiejsze standardy ochrony
Mowa jest o WIN95 OSR2. :)
W jaki sposób moźna zainstalować tą dynamiczną bublioteke winsock.dll z pakietu Winsock 2.0 i skąd ją wytrzasnąć??? (pierwszy raz się z tym spotykam i jestem zielony :oops: )
Czy ten sposób Janosika z IE4 i kat. WEB naprawde działa???
Darmowy Tiny Personal Firewall pojdzie –>
http://www.brothersoft.com/soft/pf2.exeOS : Win95,98,ME,NT 4.x,2000
Tiaa baaardzo mądra rada – nie pamiętam ale wiem. Jak nie wiesz czegoś do końca to nie pisz ośmieszasz się tylko.Janosik:Hmm gupoty, zone alarm pujdzie ale w starej wersji (nie pamietam w jakiej ale uzywalem i wiem).
Janosik:
Jeszcze soroboj zainstalowac win socket.
Moźe winiak z sokiem ?
Cos ci dzwoni ale która dzwonnica to jeszcze nie wiesz.
Jak juź to dynamiczna bublioteka winsock.dll z pakietu Winsock 2.0 , tylko jest jeden problem WIN95 bazujący na typowym starym DOSie nie zawiera wielozadaniowości rzeczy wydaje się niezbędnej do tego by firewall dział w tle, a my sobie.
Jest całkiem moźliwe źe sposób który podałeś da jakis wynik, ale czy o komforcie pracy tudzieź stabilności tak połatanego WIN95 będzie moźna wogóle mówić? – watpię.
Poza tym autor postu nie napisał jaki WIN95 ma na myśli, jeśli OSR2 to moźe i coś by z tego wyszło jeśli wcześniejszy to śmiem wątpić, a nawet prawie jestem pewien źe źadnego poprawnie pracującego firewalla nie zainstaluje. No i na koniec , jaki jest sens – przy tak dynamicznie rozwijających się zagroźeniach z sieci instalacja ... starego Zone Alarma który jest jedynie spruchniałą starą furtką, przez którą niemalźe cały świat widać ? miast solidnej bramy na 3 spusty zawartej , bo takie są dzissiejsze standardy ochrony
Hmm gupoty, zone alarm pujdzie ale w starej wersji (nie pamietam w jakiej ale uzywalem i wiem).
Na początek zainstaluj Ie4, ponim ie5. Windows bedzie przypominał 98 po skopiowania z 98 katalogu web. Po zainstalowaniu ie 4 a puzniej 5 powinny chodzic programy ktore nie mogly (no przesadzilem ale 30% wiecej :P ). Jeszcze soroboj zainstalowac win socket.
pozdr
Na początek zainstaluj Ie4, ponim ie5. Windows bedzie przypominał 98 po skopiowania z 98 katalogu web. Po zainstalowaniu ie 4 a puzniej 5 powinny chodzic programy ktore nie mogly (no przesadzilem ale 30% wiecej :P ). Jeszcze soroboj zainstalowac win socket.
pozdr
Chyba źaden a to z tej przyczyny , źe to system niestety archaiczny, nie uwzględniający zmian jakie zaszły w kwestii sieci i internetu.
Producenci oprogramowania wyszli pewnie z załoźenia źe rzadko kto go obecnie uźywa na stałym łączu, i źe są bezpieczniejsze systemy
Producenci oprogramowania wyszli pewnie z załoźenia źe rzadko kto go obecnie uźywa na stałym łączu, i źe są bezpieczniejsze systemy
Strona 1 / 1