windows 7 - spolszczenie
Odpowiedzi: 8
-
[quote=reactor2010]Odnośnie spolszczenia to... Zapewne za chwilkę ktoś mi powie, że to mój pierwszy post a już cwaniakuję. Jeśli masz możliwość, to pożycz od kogoś oryginalną płytę w wydaniu PL zainstaluj przy użyciu własnego klucza i po kłopocie.[/quote]Nie cwaniakujesz, bo to nic odkrywczego (nawet pani z informacji w M$ mi to sugerowała), ale - odgrzebujesz posty. I za to mogę się przyczepić. I się czepiam. Pierwszy post i od razu lacha na regulamin...
-
[quote=XanTyp]]Nie cwaniakujesz, bo to nic odkrywczego (nawet pani z informacji w M$ mi to sugerowała), ale - odgrzebujesz posty. I za to mogę się przyczepić. I się czepiam. Pierwszy post i od razu lacha na regulamin...[/quote] Widzisz kolego, napisałem tylko jedno zdanie w którym ująłem samą kwestię rozwiązania spolszczenia. Bo to niestety Windows i niestety ma politykę taką jaką ma i nie ma się co dziwić, że sporo ludzi idzie na nielegal niż na legal... Ale mniejsza o to. Co do dzwonienia do M$, po tym jak raz zadzwoniłem w sprawie wyjaśnienia kwestii "dlaczego na moim legalnym windowsie pokazuje się informacja, że mój system nie jest oryginalny" stwierdziłem, że sama obsługa jest jak cały Windows czyli dziurawa. To dziwne, że taki ekspert dzwoni do M$ i słucha sugestii pracującej tam pani. W końcu jesteś moderatorem forum więc i wiedza powinna być znacznie wyższa... Co do regulaminu... Cóż... Czy Ty kolego jeździsz zawsze przepisowo autem? Przepraszam wszystkich za rozpisanie się w dodatku nie na temat. Jeśli zostanę zbanowany, trudno... Skoro mam być traktowany z góry, przez władze forum tak jak przez cały M$ włącznie z wujkiem Bilem, to dziękuję... Nie muszę korzystać z tego typu forum i pomocy... Pozdrawiam...
-
[quote=MackEstrite]nie rozumiem polityki M$ :/ [/quote]A kto ją rozumie? Wątek - w swej rozwojowej części - zasadniczo kwalifikuje się przeniesienia do dialogów "O wszystkim"... ?
-
[quote=MackEstrite]... A ze spytam jeszcze o korporacyjną wersje W7 pro czym ona się różni od klasycznej że dla jednej jest jest MUI a dla drugiej nie ma ? ...[/quote] Licencje korporacyjne obejmują olbrzymie ilości komputerów (czyli mam tu na myśli więcej niż np. 1000) i są negocjowane bezpośrednio pomiędzy MS a użytkownikiem końcowym (czyli: nie da się takiej licencji kupić w sklepie). Ponieważ zdarzają się korporacje międzynarodowe - wszystkie licencjie (nie tylko na windows ale i na office i na resztę softu MS) zezwalają na wykorzystanie MUI. Licencje korporacyjne nie obejmują produktów typu Home, Home & Student. Jeśli zaś chodzi o samego Windowsa - to jest on w wersji Proffesional lub Ultimate, a główna różnica leżu w sposobie aktywacji - tu serwer aktywacyjny jest obsługiwany na podstawie wspomnianej umowy bezpośrednio przez firmę używającą oprogramowania.