Windows 7 - licencjonowanie
Witam...
Chciałbym kupić Windows 7 OEM w ofercie przedsprzedaży do celów komercyjnych. Zastanawiam się jednak, czy jeżeli kupię Windę przed założeniem działalności gospodarczej nie będzie później problemów z licencją, tj. nie wiem, czy faktura/dowód zakupu systemu używanego w firmie może być na osobę fizyczną, a sam system używany później w firmie...
Zastanawiam się też nad różnicą ceny w ofercie przedpremierowej i już po premierze... Myślicie, że będzie jakaś konkretna różnica? Jeżeli tak, to na plus czy na minus??
Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam.
Odpowiedzi: 2
nie wiem, czy faktura/dowód zakupu systemu używanego w firmie może być na osobę fizyczną, a sam system używany później w firmie...
Przykro mi, ale nie może. Faktura musi być wystawiona na firmę. W przeciwnym razie każda kontrola skarbowa to odrzuci i będzie problem,
Pzr. leszek2401
O licencjach produktów MS możesz poczytać sobie [url=http://www.centrumxp.pl/WindowsVista/1315,1,Licencjonowanie_produkt%C3%B3w_Microsoft.aspx]tutaj[/url].
W komentarzu [b]a_patcha[/b] znajdziesz również definicję celów komercyjnych, która chyba dość prosto wyjaśnia takie zagadnienie.
Strona 1 / 1