Windows 7 64 bit Problem z instalacja ?
Hej mam zajnstalowanego Win 7 32 bit i chce przeinstalowac na 64 bit po bootowaniu płyty staje na niebieskim pulpicie windowsa i nic nuda dalej nie idzie o co chodzi dzieki z góry
Odpowiedzi: 9
Skoro chcesz kogoś pouczać - to najpierw sam przeczytaj ze zrozumieniem to, co napisałem w pierwszej odpowiedzi. To że nie chcesz dać sobie pomóc mnie nie obchodzi. To jest FORUM a nie teleturniej typu Koło Fortuny czy inne kalambury.
kolego chyba czytac nie umiesz przeczytaj mój problem uważnie mi sie nie chce wyskoczyc okienko z wyborem jezyków pojawia sie tylko pulpit wind i myszka i nic więcej wiec kolego czytaj uważnie na przyszłosc
a jak nie umiesz doradzic bo sie nie znasz to nie do radzaj :) Narka
lukmol - czy ja wyglądam na support techniczny MS ? A może masz chińska wersję systemu operacyjnego ? Bo widzisz kolego - w polskiej wersji językowej, zaraz po akceptacji postanowień licencji pojawia się okno dotyczące wyboru typu instalacji jaką chce się wykonać, a po wybraniu trybu zaawansowanego pojawia się coś na kształt menadżera dysków, z poziomu którego można dysk sformatować, a nawet usunąć / założyć partycje. I nie trzeba do tego jakiejś arcymagicznej wiedzy a jedynie czytanie komunikatów na ekranie.
Jak nigdy go nie widziałeś - to może przyjrzyj mu się z uwagą [url=http://www.komputerswiat.pl/poradniki/programy/windows/2009/10/instalujemy-windows-7.aspx]tutaj[/url].
Możesz też użyć jednego z setek bootujących narzędzi dyskowych, lub nawet w ostateczności z płyty LiveCD jakiegoś linuxa uruchomić narzędzie do zarządzania dyskami.
Osobiście podejrzewam jednak, że ty nawet do tego miejsca nie dochodzisz - a powodem jest sprzęt lub jego ustawienia, lub brak sterownika zgodnego z x64.
a jak zrobic ten forma :) kolego napisz konkretnie bo nie da sie wejsc na c i zrobic format od tak :)
Sformatować dysk na ten przykład.
A co do sprzętu - to jest tak jak przypuszczałem - tobie się wydaje że "pociągnięcie" zależy od RAM i CPU - ale zupełnie nie bierzesz pod uwagę ustawień BIOS-u, sterowników. Cóż - jak już powiedziałem - wszystko się dopiero okaże.
A jak usunac ta wersje 32 bit ?
Mam 3 G DDR 3
I procek Intel QUAD wydaje mi sie ze pociagnie :)
Dzieki
A) usunąć wersję 32 bitową
lub
B) zainstalować wersję 64 bitową na innej partycji (choć coś mi mówi że ten sposób niesie ze sobą pewne ryzyko dotyczące "współdzielenia" folderu programów ...
A co do sprzętu ... to to się dopiero okaże czy jest dobry :rolleyes:
Sprzet jest dobry czyli co musze zrobic eby zainstalowac ta 64 bita wersje
I dobrze - bo nie da się "przeinstalować" 32 na 64 bit. Że o możliwych przyczynach sprzętowych nie wspomnę.
Strona 1 / 1