windows 2003 i DOS
znacie jakis sposob na przyspieszenie pracy programu napisanego jeszcze pod DOS'a (bazy dBASE). mam serwer na 2003 i po udostepdnieniu programu dosowego strasznie zamulila sie praca w tym programie. na novellu chodzilo ok.
Odpowiedzi: 1
Przepraszam za ewidentną archeologię, ale z podobnym problemem piszę i być moźe tym razem ktoś zna jakieś rozwiązanie. U mnie ten problem to głównie maksymalne obciąźenie procesora w stacjach klienckich z Windows XP i w związku z tym straszliwie powolne działanie, gdy takie dwie aplikacje się odpali. Jest to szczególnie tragiczna sytuacja, gdy komputer na którym taka aplikacja działa, to taki z procesorem typu Prescott – po godzinie pracy obroty firmowego wentylatora sięgają maksimum, a cały system się powoli przegrzewa...
Jedyne co udało mi się poradzić, to poprzez "start.exe" uruchamiać proces programiku z niskim priorytetem i wrzucić chłodzenie sterowane ręcznie, nieco lepsze, ale nie jakieś szczególnie wydumane (za pieniądze podatników szaleć nie naleźy ;) ), ustawione na w miarę optimum.
Jedyne co udało mi się poradzić, to poprzez "start.exe" uruchamiać proces programiku z niskim priorytetem i wrzucić chłodzenie sterowane ręcznie, nieco lepsze, ale nie jakieś szczególnie wydumane (za pieniądze podatników szaleć nie naleźy ;) ), ustawione na w miarę optimum.
Strona 1 / 1