Winda xp home i niebieski ekran
STOP 0x0000008e" ten błąd mi wyskakuje w windze xp home. Pmózcie. Wiem źe jest to związane z pamięcią 2*256mb. Ale zrobilem zamianę na 1 i 3 bank tak jak w opisie microsoftu i to samo. HELP!!!!Dzieje się tak gdy duźo programów chodzi lub chodzi program np movie maker ponad 30 minut
Odpowiedzi: 5
1. wyjmij jedną kość (starą). sprawdź czy nie ma problemów. jeśli są idź do sklepu i wymień. kości to najczęściej uszkodzony element hardware. jeśli działa ok to–> 2
2. wypróbuj drugą (starą). jeśli będą problemy we wszystkich bankach i jest jeszcze na gwarancji, idź do sklepu i wymień. jeśli pojedyncze kości nie sprawiają problemów–> 3
3. wypróbuj wszystkie kombinacje kości w bankach (i sprawdź, bo niektóre płyty, zwłaszcza starsze, mają takie "przekładnie" do uruchamiania konkretnych banków).
pozdrawiam
2. wypróbuj drugą (starą). jeśli będą problemy we wszystkich bankach i jest jeszcze na gwarancji, idź do sklepu i wymień. jeśli pojedyncze kości nie sprawiają problemów–> 3
3. wypróbuj wszystkie kombinacje kości w bankach (i sprawdź, bo niektóre płyty, zwłaszcza starsze, mają takie "przekładnie" do uruchamiania konkretnych banków).
pozdrawiam
Moźe wyszla jakas poprawka czy coś???
Pamięci mam tego samego producenta. Mój błąd jest opisany na stronie microsoftu, ale to co kaźą mi zrobić nie działa :( Błąd to http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en–us;Q315335.
jezeli dokupiles nowe pamieci , to sie nie dziwie – jest zawsze jedna doktryna : – nie kupuj pamieci roznych producentow , jak juz kupujesz , to raz a dobrze , lub sprzedaj stare i kup nowe (wieksze)
jea z goy przepraszam ze nie jasne posty pisze , ale wlanie wrocilem z malej popijawik , wiec nie jestem swiadmom co to pisze (nie patrze sie w monit ani klawiature– pisze cos ale patrze sie np. w dywan :P ) ............sory
jea z goy przepraszam ze nie jasne posty pisze , ale wlanie wrocilem z malej popijawik , wiec nie jestem swiadmom co to pisze (nie patrze sie w monit ani klawiature– pisze cos ale patrze sie np. w dywan :P ) ............sory
W Microsofcie odnajdź Errors i wpisz kod błędu.Jeźeli znasz angielski,to OKI.
Strona 1 / 1