Winda dziwnie sie zachowuje.
Gdy gram w jakas gre, chodzby stara to po jakis 30 minutach komputer sie sam restartuje i juz windy nie chce odpalic
wtedy jest napisane Boot from Cd ...
boot from cd, pisze "please insert system disc"
ale gdy wylacze kompa i odrazu wlacze problem znika .... normalnie wszystko chodzi...
nie mam zadnych wirosow itp...
czy to mozliwe ze mam juz slaby sprzet??
ale taki np. diablo 2 chodzilo mi zawsze bez zarzutu
a teraz nawet ono restartuje mi kompa...
mam winde xp proff +service pack 2
celeron 900 mghz
geforce 2 mix 100/200
wiem ze to juz staroc ale wczesniej tego nie mialem
help
wtedy jest napisane Boot from Cd ...
boot from cd, pisze "please insert system disc"
ale gdy wylacze kompa i odrazu wlacze problem znika .... normalnie wszystko chodzi...
nie mam zadnych wirosow itp...
czy to mozliwe ze mam juz slaby sprzet??
ale taki np. diablo 2 chodzilo mi zawsze bez zarzutu
a teraz nawet ono restartuje mi kompa...
mam winde xp proff +service pack 2
celeron 900 mghz
geforce 2 mix 100/200
wiem ze to juz staroc ale wczesniej tego nie mialem
help
Odpowiedzi: 17
A: C:Windows$NtServicePackUninstall$Spuninstspuninst.exe
z uruchom ??
Zakladajac ze zaznaczales przy instalacji robienie uninstalla i nie kasowales tego katalogu
z uruchom ??
Zakladajac ze zaznaczales przy instalacji robienie uninstalla i nie kasowales tego katalogu
Fajnie... tyle ze w dodaj usun programy nie mam service packa 2
a instalowalem go...
jest jakas inna droga?
a instalowalem go...
jest jakas inna droga?
przejdź do : Panel sterowania –> Dodaj/usuń programy –> Dodaj/usuń składniki systemu Windows –> wybierz Windows XP Service Pack 2 –> kliknij Usuń
uruchom z linii poleceń : C:Windows$NtServicePackUninstall$Spuninstspuninst.exe
uruchom z linii poleceń: WindowsXP–KB835935–SP2–PLK.exe /uninstall
(z folderu, do którego pobrany został pełny plik instalacyjny dodatku Service Pack 2)
Nie w kaźdym przypadku odinstalowanie dodatku XP SP2 będzie moźliwe : jeśli odznaczono opcję zapisania poprzedniego stanu systemu przy instalacji XP SP2 lub jeśli usunięty został katalog C:Windows$NtServicePackUninstall$.
Moze inaczej .. czy da sie wywalic SP2 bez formata windy ?
tez mi sie tak wydaje ze to przez SP2, i chcialem go nawet wywalic ale w dodaj i usun programy nie ma Service packa 2..
jak go inaczej usunac?
i jak wylaczyc ta opcje?
jak go inaczej usunac?
i jak wylaczyc ta opcje?
Część błędów odnosi się do harmonogramu zadań,wyłącz tą usługę.
Błędy nie pojawiły się przypadkiem po instalacji SP2 ?
Pack był instalowany na nowy czy na stary system.
Jeźeli na stary to moźe być przyczyna.
Błędy nie pojawiły się przypadkiem po instalacji SP2 ?
Pack był instalowany na nowy czy na stary system.
Jeźeli na stary to moźe być przyczyna.
Postanowilem wkleic kilka tych blendow, ktore nawet mnie zastanawiaja...
System Windows nie moźe uzyskać dostępu do pliku C:WINDOWSSystem32SCHEDSVC.DLL z jednej z następujących przyczyn: istnieje problem z połączeniem sieciowym, dyskiem, na którym przechowywany jest plik, sterownikami magazynu zainstalowanymi na tym komputerze; lub brak dysku. System Windows zamknął program SCHEDSVC.DLL z powodu następującego błędu.
Program: SCHEDSVC.DLL
Plik: C:WINDOWSSystem32SCHEDSVC.DLL
Aplikacja powodująca błąd svchost.exe, wersja 5.1.2600.2180, moduł powodujący błąd schedsvc.dll, wersja 5.1.2600.2180, adres błędu 0x000189ac.
Aplikacja powodująca błąd volley.exe, wersja 1.8.0.48, moduł powodujący błąd kernel32.dll, wersja 5.1.2600.2180, adres błędu 0x0001eb33. –volley.exe to gra [takie gluty graja w siatke] nawet przy tym wywala mnie i restartuje mi sie winda choc ta gra ma wymagania "wlaczony pc"
wuauclt (2340) Sekwencja pliku dziennika w "C:WINDOWSSoftwareDistributionDataStoreLogs" została zatrzymana z powodu błędu krytycznego. Przyszłe aktualizacje nie są moźliwe w wypadku baz danych uźywających tej sekwencji pliku dziennika. Usuń problem i ponownie uruchom bazę danych lub przywróć ją z kopii zapasowej.
wuaueng.dll (2340) SUS20ClientDataStore: Nie moźna dokonać zapisu w sekcji 3 podczas opróźniania pliku dziennika C:WINDOWSSoftwareDistributionDataStoreLogsedb.log. Błąd –1022 (0xfffffc02).
wuauclt (2340) Próba zapisu do pliku "C:WINDOWSSoftwareDistributionDataStoreLogsedb.log" na pozycji względnej 7168 (0x0000000000001c00) w ilości 512 (0x00000200) bajtów zakończyła się niepomyślnie z błędem systemowym 1117 (0x0000045d): "Nie moźna wykonać źądania z powodu błędu urządzenia We/Wy. ". Operacja zapisu zostanie zakończona z błędem –1022 (0xfffffc02). Jeśli ta sytuacja będzie się powtarzać, plik moźe być uszkodzony i moźe być konieczne przywrócenie go z wcześniejszej kopii zapasowej.
System Windows nie moźe uzyskać dostępu do pliku C:WINDOWSSystem32OLE32.DLL z jednej z następujących przyczyn: istnieje problem z połączeniem sieciowym, dyskiem, na którym przechowywany jest plik, sterownikami magazynu zainstalowanymi na tym komputerze; lub brak dysku. System Windows zamknął program OLE32.DLL z powodu następującego błędu.
Program: OLE32.DLL
Plik: C:WINDOWSSystem32OLE32.DLL
Aplikacja powodująca błąd mu.exe, wersja 1.0.0.1, moduł powodujący błąd unknown, wersja 0.0.0.0, adres błędu 0x00ab213f.
Aplikacja zawieszająca IEXPLORE.EXE, wersja 6.0.2800.1106, moduł zawieszenia hungapp, wersja 0.0.0.0, adres zawieszenia 0x00000000.
Aplikacja zawieszająca IEXPLORE.EXE, wersja 6.0.2800.1106, moduł zawieszenia hungapp, wersja 0.0.0.0, adres zawieszenia 0x00000000.
Aplikacja powodująca błąd rundll32.exe, wersja 5.1.2600.0, moduł powodujący błąd msvcrt.dll, wersja 7.0.2600.1106, adres błędu 0x00034082
to sa wszystkie bledy w "aplikacjach" w systemie jest ich kolo 500...
System Windows nie moźe uzyskać dostępu do pliku C:WINDOWSSystem32SCHEDSVC.DLL z jednej z następujących przyczyn: istnieje problem z połączeniem sieciowym, dyskiem, na którym przechowywany jest plik, sterownikami magazynu zainstalowanymi na tym komputerze; lub brak dysku. System Windows zamknął program SCHEDSVC.DLL z powodu następującego błędu.
Program: SCHEDSVC.DLL
Plik: C:WINDOWSSystem32SCHEDSVC.DLL
Aplikacja powodująca błąd svchost.exe, wersja 5.1.2600.2180, moduł powodujący błąd schedsvc.dll, wersja 5.1.2600.2180, adres błędu 0x000189ac.
Aplikacja powodująca błąd volley.exe, wersja 1.8.0.48, moduł powodujący błąd kernel32.dll, wersja 5.1.2600.2180, adres błędu 0x0001eb33. –volley.exe to gra [takie gluty graja w siatke] nawet przy tym wywala mnie i restartuje mi sie winda choc ta gra ma wymagania "wlaczony pc"
wuauclt (2340) Sekwencja pliku dziennika w "C:WINDOWSSoftwareDistributionDataStoreLogs" została zatrzymana z powodu błędu krytycznego. Przyszłe aktualizacje nie są moźliwe w wypadku baz danych uźywających tej sekwencji pliku dziennika. Usuń problem i ponownie uruchom bazę danych lub przywróć ją z kopii zapasowej.
wuaueng.dll (2340) SUS20ClientDataStore: Nie moźna dokonać zapisu w sekcji 3 podczas opróźniania pliku dziennika C:WINDOWSSoftwareDistributionDataStoreLogsedb.log. Błąd –1022 (0xfffffc02).
wuauclt (2340) Próba zapisu do pliku "C:WINDOWSSoftwareDistributionDataStoreLogsedb.log" na pozycji względnej 7168 (0x0000000000001c00) w ilości 512 (0x00000200) bajtów zakończyła się niepomyślnie z błędem systemowym 1117 (0x0000045d): "Nie moźna wykonać źądania z powodu błędu urządzenia We/Wy. ". Operacja zapisu zostanie zakończona z błędem –1022 (0xfffffc02). Jeśli ta sytuacja będzie się powtarzać, plik moźe być uszkodzony i moźe być konieczne przywrócenie go z wcześniejszej kopii zapasowej.
System Windows nie moźe uzyskać dostępu do pliku C:WINDOWSSystem32OLE32.DLL z jednej z następujących przyczyn: istnieje problem z połączeniem sieciowym, dyskiem, na którym przechowywany jest plik, sterownikami magazynu zainstalowanymi na tym komputerze; lub brak dysku. System Windows zamknął program OLE32.DLL z powodu następującego błędu.
Program: OLE32.DLL
Plik: C:WINDOWSSystem32OLE32.DLL
Aplikacja powodująca błąd mu.exe, wersja 1.0.0.1, moduł powodujący błąd unknown, wersja 0.0.0.0, adres błędu 0x00ab213f.
Aplikacja powodująca błąd rundll32.exe, wersja 5.1.2600.0, moduł powodujący błąd msvcrt.dll, wersja 7.0.2600.1106, adres błędu 0x00034082
to sa wszystkie bledy w "aplikacjach" w systemie jest ich kolo 500...
jest mozliwosc exportowani listy i gdybym tu ja zamiescil jako zalacznik a wy bysci zobaczyli mozna tak?
Moźesz.
A jeszcze lepiej screena.
A jeszcze lepiej screena.
problem nie wyskakuje podczas uzywania cd romu a w podgladzie zdazen tych bledow mam ze ojoj
mam je tu podac?[przekopiowac?]
problem nie wyskakuje podczas uzywania cd romu a w podgladzie zdazen tych bledow mam ze ojoj
Np. p.klik na mój komputer :arrow: zarządzaj :arrow: podgląd zdarzeń.
Sprawdzasz system i aplikacja.
Błędy zaznaczone na czerwono ,podajesz właściwości błędu.
Sprawdzasz system i aplikacja.
Błędy zaznaczone na czerwono ,podajesz właściwości błędu.
a gdzie mozna znalesc/ wlaczyc/uruchomic "podglad zdazen"?
JN:Podgląd zdarzeń co za błędy.
sterzq:moze to dlatego ze mam tylko 256 sdr ram??
Nie
zrobilem wszystko temeratury spox... stery najnowsze, zasilacz good...
jak juz mowilem mam xp proff moze to dlatego ze mam tylko 256 sdr ram??
zrobilem wszystko temeratury spox... stery najnowsze, zasilacz good...
Podgląd zdarzeń co za błędy.
Czy problem występuje w czasie odczytu z CDROM,to moźe uszkodzony lub taśma sygnałowa.
Temperatury wszystkiego.
Pamięć na błędy.
http://www.goldmemory.cz/
Dysk na błędy.
http://www.chip.pl/arts/archiwum/n/articlear_110645.html
Taśme sygnałową zmień.
Zasilacz podmień na inny na czas próby.
Karta grafiki
System i sterowniki.
To na początek – poczytaj Forum duźo informacji na ten temat.
Czy problem występuje w czasie odczytu z CDROM,to moźe uszkodzony lub taśma sygnałowa.
Temperatury wszystkiego.
Pamięć na błędy.
http://www.goldmemory.cz/
Dysk na błędy.
http://www.chip.pl/arts/archiwum/n/articlear_110645.html
Taśme sygnałową zmień.
Zasilacz podmień na inny na czas próby.
Karta grafiki
System i sterowniki.
To na początek – poczytaj Forum duźo informacji na ten temat.
Strona 1 / 1