Winamp???
Nie wiem co i jak i dlaczego się stało.
Mianowicie, ściągnąłem sobie melodyjki na telefon które się oczywiście wgrywa przez kabelek ale to niewazne. One są w formacie *mid, no i sobie je tsk przeglądałem, a dokładniej pisząc "przesłuchiwałem" gdy nagle kiedy odpaliłem jedną z nich wyskoczyło mi okienko z lirycsem do tego utworu!!! takie okieneczki, było napisane u góry na pasku "lyrics" a w oknie cały tekst piosenki którą był ten dzwonek. mało tego jeszcze się podswietlało co akurat trzeba śpiewać :D – takie karaoke :wink:
No i teraz takie pytanie: skąd to się wzięło? jak to włączać ( bo oczywiście jak zamknąłem to okienko to się do tej pory nieotworzyło jeszcze raz :? ) i czy to jest jakaś opcja Winampa czy co? gdzie tego szukać?
Gwoli wyjaśnienia, mam Winampa 5.0 z tą nakładką MMD3
Mianowicie, ściągnąłem sobie melodyjki na telefon które się oczywiście wgrywa przez kabelek ale to niewazne. One są w formacie *mid, no i sobie je tsk przeglądałem, a dokładniej pisząc "przesłuchiwałem" gdy nagle kiedy odpaliłem jedną z nich wyskoczyło mi okienko z lirycsem do tego utworu!!! takie okieneczki, było napisane u góry na pasku "lyrics" a w oknie cały tekst piosenki którą był ten dzwonek. mało tego jeszcze się podswietlało co akurat trzeba śpiewać :D – takie karaoke :wink:
No i teraz takie pytanie: skąd to się wzięło? jak to włączać ( bo oczywiście jak zamknąłem to okienko to się do tej pory nieotworzyło jeszcze raz :? ) i czy to jest jakaś opcja Winampa czy co? gdzie tego szukać?
Gwoli wyjaśnienia, mam Winampa 5.0 z tą nakładką MMD3
Odpowiedzi: 6
Krzychooo – Wczoraj mnie to samo spotkało jak dzwonki na telefon ściągałem :D Faktycznie to mid był!
No własnie tak "samo się" jak odpaliłem jeden z dzwonków, to się pokazało to okienko. Zamknąłem je normalnie X w rogu.
to okienko to tak...eee... samo sie :P szczerze mówiąć nie wiem, po prostu mówię co zauwaźyłem, gdy sam przeglądałem swój katalog z dzwonkami.. nie włącza się – a czy je wcześniej sam, ręcznie, wyłączyłeś? jeśli tak to moźe teraz musisz po prostu zaznaczyć jakieś 'view extended file info' czy coś (sorry za brak konkretów,ostatnio przesiadłem się na foobara)
To nie byl z rozszerzeniam *kar, przecieź mówie źe *mid.
tylko jak się to okienko włączyło i dlaczego jak włączyłem jescze raz to sie juź niepojawiło??
I wogóle to przez co się to włącza? w jakim programie? w winampie czy w czym?
tylko jak się to okienko włączyło i dlaczego jak włączyłem jescze raz to sie juź niepojawiło??
I wogóle to przez co się to włącza? w jakim programie? w winampie czy w czym?
cóź, pliki midi mogą być wielotonowe,kaźdy ton moźe sobie być sobie opisany jako perkusja,gitara itepe itede. moźna teź dodać ton 'vocal' i podpiąć pod mida tekst,który,jak sam powiedziałeś,jeszcze będzie się ładnie podświetlał. taki bajerek jakoby.
Trafiłeś na plik prawdopodobnie z rozszeźeniem .kar – to pliki do programów karaoke :),ale niewiem jakim cudem winamp to odtworzył :roll:
Strona 1 / 1