Winamp 5 co sadzicie o nowym wynalazku przyjmie sie czy nie
sciagnalem wlasnie winampa 5 z http://www.pcworld.pl/ftp/pc/programy/2089/Winamp_5_Beta1.html
i jakos myslalem ze polaczenie winampa 2 z 3 da lepszy efekt a tu funkcji malo procka obciaza (choc szybko sie uruchamia w odroznieniu od winampa 3 )ale i tak we wszystkich winampach barkuje czegos takiego aby majac go zminlizowanego do waskiego paska miec mnozliwosc wysuniecia playlisty dotyczy (winampa 3)
maja caly czas widoczny pasek przewijania muzyki w przod lub w tyl w 3 niepotrzebny w palyliscie obecnie sluchanej jest tam pasek z zapisanymi palylistami zajmuje duzo miejsca zaslaniajac pasek przewijania moze sie to zmieni bo winamp 5 to dopiero beta
i jakos myslalem ze polaczenie winampa 2 z 3 da lepszy efekt a tu funkcji malo procka obciaza (choc szybko sie uruchamia w odroznieniu od winampa 3 )ale i tak we wszystkich winampach barkuje czegos takiego aby majac go zminlizowanego do waskiego paska miec mnozliwosc wysuniecia playlisty dotyczy (winampa 3)
maja caly czas widoczny pasek przewijania muzyki w przod lub w tyl w 3 niepotrzebny w palyliscie obecnie sluchanej jest tam pasek z zapisanymi palylistami zajmuje duzo miejsca zaslaniajac pasek przewijania moze sie to zmieni bo winamp 5 to dopiero beta
Odpowiedzi: 18
Pamietajmy, źe Winamp5 to narazie wersja nie pełne dlatego trochę za wcześnie na szufladkowanie i ocenę. Jak na dzisiejszą wersję program ten zapowiada się ciekawie i nie omieszkam przyjrzeć się Winampowi 5 bliźej w pełnej, finalnej wersji
POZDR.
ngP
POZDR.
ngP
WInam 5???–––––––wypas na maxa!!!!
SLAY3R:
ZuberA:
Piatka jest spoko ale i tak zostalem na starej 2.x a choby dlatego ze mam do nie fajny dodatek ktory powoduje ze WinAmp staje sie w calosci przezroczysty :D
Jak masz kartę graficzną Nvidii to nie potrzebujesz tego dodatku, tylko robisz winampa przezroczystego za pomocą nview.
Niestety grafe jeszcze mam z starego kompa ATI 2MB :P Przy procku Duron 1,4 GHz :lol: :oops:
Ale to tak na marginesie bo nie ma sensy zmieniac tematu :)
ZuberA:
Piatka jest spoko ale i tak zostalem na starej 2.x a choby dlatego ze mam do nie fajny dodatek ktory powoduje ze WinAmp staje sie w calosci przezroczysty :D
Jak masz kartę graficzną Nvidii to nie potrzebujesz tego dodatku, tylko robisz winampa przezroczystego za pomocą nview.
brtx:
wujo:
juz jest winamp5 beta2 http://planetmirror.com/pub/majorgeeks/multimedia/winamp50beta2.exe
wujo – pisalem o tym 3 posty wyzej....
Po co zakladasz topic jak go nie czytasz pozniej?? :) :wink:
sorki jakos nie widzialem tej koncowki beta2
Właśńie ściągnąłem tą wersję beta i myślę, źe jest fajna i będe jej narazie uźywał :)
wujo:
juz jest winamp5 beta2 http://planetmirror.com/pub/majorgeeks/multimedia/winamp50beta2.exe
wujo – pisalem o tym 3 posty wyzej....
Po co zakladasz topic jak go nie czytasz pozniej?? :) :wink:
U mnie winamp5 sie przyjął i narazie go nie zmienię.
Heh, a do sciagniecia jest juz beta2 WA5
Lista poprawek:
Winamp5 Beta 2
Modern skin updates
Made playlist showing deferred so startups looked cleaner with modern skins
Fixed crash on skindir change in prefs
Added "adding to burner" status window when using sendto/drag&drop to burner, for reassuring
Added rescan in background menu item to library menu
Added "add folder in background" checkbox to "add folder" in library
Added scan on startup library option
Fixed manual playlist advance w/ repeat
Fixed CD burning view and skin switching bug
Fixed burning when WAV writer is configured to not write WAV headers
Better mini–info–viewer when no internet handling
Added wait for blank media dialogs for burning
Cleaned up ML playlist editor buttons, added burn button
Made bookmarks support drag&drop more and sendto
Do sciagniecia stąd
Źródło: www.winxp.com.pl
Lista poprawek:
Winamp5 Beta 2
Modern skin updates
Made playlist showing deferred so startups looked cleaner with modern skins
Fixed crash on skindir change in prefs
Added "adding to burner" status window when using sendto/drag&drop to burner, for reassuring
Added rescan in background menu item to library menu
Added "add folder in background" checkbox to "add folder" in library
Added scan on startup library option
Fixed manual playlist advance w/ repeat
Fixed CD burning view and skin switching bug
Fixed burning when WAV writer is configured to not write WAV headers
Better mini–info–viewer when no internet handling
Added wait for blank media dialogs for burning
Cleaned up ML playlist editor buttons, added burn button
Made bookmarks support drag&drop more and sendto
Do sciagniecia stąd
Źródło: www.winxp.com.pl
To polega na tym, źe idea Nullsoft było stworzenie programu łaczacego zalety Winampa z serii 2 i 3. Jak łatwo policzyc 2+3=5. Dlatego nowe dziecko tej firmy ma własnie taki numerek. Ogólnie uwaźam, źe najlepszy spośród Winampów, to Winamp 2.92. Do niektórych rzeczy nizastapiony (jak np. edycja tagów). Jednak słucham muzykę w Foobarze. Musze uczciwie przyznać, źe lepiej odtwarza dźwięk, ale o ty juzna tym forum pisalem i nie chcę sie powtarzać.
Dobra, dobra. Mnie sie Winamp 5 podoba, ale czy ktos wie cos o wersji 4??
Dlaczego zaraz po 3 jest 5?? Czyźby programisci Nullsoftu nie potrafili liczyc? :lol:
Prosze o wyjaśnienia.
Dlaczego zaraz po 3 jest 5?? Czyźby programisci Nullsoftu nie potrafili liczyc? :lol:
Prosze o wyjaśnienia.
MI tam sie podoba jest ciekawy nie narzekam mam go troche czyli jak sie znalazl w siecie 8)
Juz nie moge sie doczekac finalnej wersji tylkoze to bede 2 wersje 1 z programami i platna a 2 bez programow nie wiem czy platna
Ale z programi ma miec wszytko spbie rippera program do nagrywania i cis tam jeszcze :?
Juz nie moge sie doczekac finalnej wersji tylkoze to bede 2 wersje 1 z programami i platna a 2 bez programow nie wiem czy platna
Ale z programi ma miec wszytko spbie rippera program do nagrywania i cis tam jeszcze :?
Ogólnie zapowiada się dobrze, ale chyba programiści Nulsoftu muszą jeszcze pokombinować nad lepszą obsługą skór z winampa 3...
a ja tam za bardzo róźnicy nie widzę pomiedzy min a 2xx :roll: :roll:
bardzo fajny , ładnie wygląda i ma pare fajnych funkcji
ogólnie oceniam go na 4 w pięcio stopniowej skali
ogólnie oceniam go na 4 w pięcio stopniowej skali
Nom....
Mam mieszane uczucia co do w/w.
Z jednej strony fajnie ze obsluguje te bajerki z WA3, gra dobrze jak 2.xx, uruchamia sie nawet szybko (w porownaniu do 3)
Jednak ciagle za duzo zry pamieci RAM, przez co uzytkownicy z mniejsza iloscia ramków pozosta przy 2.xx. Czasem tez po wlaczeniu progsa nie ma playlisty (tzn jest wyczyszczona).
Fajnie jest tez ze usuwa z Tempa rozpakowane skorki.
Ogolnie moze byc dsosc ciekawy.
Pozcekajmy na kolejna wersje...
Mam mieszane uczucia co do w/w.
Z jednej strony fajnie ze obsluguje te bajerki z WA3, gra dobrze jak 2.xx, uruchamia sie nawet szybko (w porownaniu do 3)
Jednak ciagle za duzo zry pamieci RAM, przez co uzytkownicy z mniejsza iloscia ramków pozosta przy 2.xx. Czasem tez po wlaczeniu progsa nie ma playlisty (tzn jest wyczyszczona).
Fajnie jest tez ze usuwa z Tempa rozpakowane skorki.
Ogolnie moze byc dsosc ciekawy.
Pozcekajmy na kolejna wersje...
Strona 1 / 1