win2003 jako serwer w sieci radiowej
witam!
znacie moze miejsce w sieci, w ktorym opisana jest konfiguracja windowsa2003 do pracy w roli serwera w sieci radiowej? chodzi mi glownie w jaki sposob ograniczyc pasma dla uzytkownikow, tak aby po wlaczeniu kazzy itp. programu p2p cala siec mi nie siadala.
z gory dziekuje za pomoc!
znacie moze miejsce w sieci, w ktorym opisana jest konfiguracja windowsa2003 do pracy w roli serwera w sieci radiowej? chodzi mi glownie w jaki sposob ograniczyc pasma dla uzytkownikow, tak aby po wlaczeniu kazzy itp. programu p2p cala siec mi nie siadala.
z gory dziekuje za pomoc!
Odpowiedzi: 3
Wiesz ze isnieje googlarka. Wpisz ("isa server" balancing) i przegladnij. Nie mam czasu wglebiac sie w ten problem a wyniki wygladaja dosc obiecujaco.
Update
Po dolozeniu na koncu do powyzszego zapytania "configuration" wyniki sa chyba ciekawsze.
Update
Po dolozeniu na koncu do powyzszego zapytania "configuration" wyniki sa chyba ciekawsze.
tak, to wiem, ale czy i jak to zrobic za pomoca isa servera no i ogolnie to szukam takiego opisu, w ktorym wlasciwie krok po kroku pokazuja jak zrobic z windows 2003 server do obslugi radiowki. no w ostatecznosci moze byc taki opis do linuksa :)
Szymonie, windowsy nie maja wbudowanego narzedzia do ograniczania przepustowosci udostepnianego polaczenia. Nie slyszalem aby w2k3 roznil sie pod tym wzgledem od pozostalych.
Strona 1 / 1